Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Όροι δόμησης σε περιοχή natura εκτος σχεδίου


igfa

Recommended Posts

την παρ. 1 του αρθρου 32 την εγραψαν......  μετα απο 4-5 μηνες την τροποποιησαν και μετα απο καποιον καιρο την ξανατροποποιησαν..

δξ αν ηταν πιο σαφης στην αρχικη της μορφη

[ούτε συτοι ξερουν]

 

Ασε που εκεινη  την καημένη  παρ. 2 του αρθρ. 32, την αφησαν με το παραπονο...

οπως ηταν, χωρις ενα βαψιματακι...μια τροποποιησουλα...ενα  μποτοξάκι που λεει ο λογος βρ' αδερφε......

τεσπα

αναζητειται "Πυθια"

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 186
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@zulumpo Aκριβώς. Σιγή ιχθύος εδώ και δυο χρόνια. Καμία ερμηνευτική. Άλλωστε δεν είναι η μόνη αντικρουόμενη διάταξη στο νόμο αυτό. Δες για παράδειγμα τα γήπεδα που απομειώνονται σε εμβαδόν συνέπεια απαλλοτρίωσης. Στο άρθρο 33 αναφέρεται ότι "5. Εάν εμβαδόν γηπέδου που υπερέβαινε τα 4000 τμ απομειώθηκε λόγω απαλλοτρίωσης, διάνοιξης διεθνούς, εθνικής, επαρχιακής ή δημοτικής οδού ή αναδασμού, το γήπεδο θεωρείται άρτιο, εάν το εμβαδόν του υπερβαίνει τα 2000 τμ και έχει πρόσωπο σε διεθνή, εθνική, επαρχιακή ή δημοτική οδό τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) μ. ", ενώ στο άρθρο 40

Δηλαδή, ισχύει ότι ένα απομένον γήπεδο με Ε=2000 τμ και πρόσωπο 25 μ σε μια νέα χάραξη θα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ή θα πρέπει το γήπεδο να υπακούει στην παρ δ του άρθρου 40 δηλαδή, να  έχει ελάχιστη επιφάνεια 2.000 τμ, το αρχικό (προφανώς) γήπεδο να προυφίστατα της 24.4.77 και να είναι εντός ζώνης 500 μ;

To ερώτημα αυτό πέραν της χρησιμότητας για το αν το απομένον είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, χρειάζεται έγγραφη γνωμάτευση από εμάς στις περιπτώσεις που οι θιγόμενοι από απαλλοτρίωση ιδιοκτήτες θα αιτηθούν ιδιαίτερη αποζημίωση για το απομένον (επισημειωματική δήλωση άρθρ. 18 ΠΑΡ 6 ΤΟΥ Ν 2882/2001[Κωδ.. Αναγκ.Απαλ]

ΑΡΘΡΟΝ-40 


Μεταβατικές - εξουσιοδοτικές διατάξεις
1. Εάν, μέχρι την έγκριση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου ή Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος χορηγηθεί προέγκριση οικονομικής άδειας, μπορούν να οικοδομούνται ακίνητα, τα οποία: 
α) κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος έχουν πρόσωπο σε διεθνείς, εθνικές, επαρχιακές, δημοτικές και κοινοτικές οδούς, καθώς και σε εγκαταλελειμμένα τμήματα αυτών και σε σιδηροδρομικές γραμμές και εφόσον έχουν: 
....
δ) βρίσκονται εντός της ζώνης των πόλεων, κωμών και οικισμών και είχαν κατά την 24η-4-1977, ημέρα έναρξης ισχύος του ΠΔ/5-4-77 (ΦΕΚ-133/Δ/77), και ελάχιστο εμβαδόν: δύο χιλιάδες (2.000) τμ, 
ε) είναι άρτια και οικοδομήσιμα και απομειούνται συνεπεία απαλλοτριώσεων ή διάνοιξης διεθνών, εθνικών ή επαρχιακών οδών, εφόσον μετά από την απομείωση αυτή έχουν τα όρια αρτιότητας και τις λοιπές προϋποθέσεις των γηπέδων της περιπτ.δ, 

.....

Edited by Pavlos33
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συγγνώμη αν επανέρχομαι σε προηγούμενη θεματολογία αλλά ήθελα τη γνώμη σας στο εξής :

Σε περιοχή Natura 2000 και σε αγροτεμάχιο που έχει εμβαδό άνω των 4.000 τ.μ. και προϋπάρχει του 1981, ισχύουν οι παρεκκλίσεις των αποστάσεων από τα όρια ??

Συγκεκριμένα επειδή δεν μπορώ να πάω στα 15 μ. από τα όρια μπορώ να πάω στα 7,5 ??

Link to comment
Share on other sites

 ο ν.  3937  επιτρεπει την ανοικοδομηση στα ανω των 4.000 τμ., τα οποια χτιζουν συμφωνα με τις οικειες πολεοδομικες διαταξεις του Δ270/85.

Η καταργηση αφορα τις παρεκκλίσεις ως προς το εμβαδον.

Δεν ακυρωνει τις πολεοδομικες παρεκκλίσεις ως προς τον τροπο ανοικοδομησης...

 

2. α) Στις περιοχές που βρίσκονται εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών νομίμως προϋφιστάμενων του 1923 ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους και εμπίπτουν σε ΕΖΔ ή Ζ.Ε.Π., το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 10.000 τ.μ., εφαρμοζομένης κατά τα λοιπά, όπως ισχύει της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. της 24−31.5.1985 (ΦΕΚ 270 Δ΄).

Κατ’ εξαίρεση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τ.μ., τα οποία, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις.

Edited by dimitris GM
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά. Για να ισχύσουν οι μειωμένες αποστάσεις των 7,50 μ απαιτείται σωρευτικά, το γήπεδο να προυφίσταται της 15/4/81  (το έχει), το ελάχιστο εμβαδόν να είναι 4.000 τμ (το έχει) και το κυριότερο, τηρουμένης της απόστασης των 15 μέτρων να μην είναι δυνατή η ανοικοδόμηση. Το τελευταίο, έχει αποδειχθεί ότι είναι "μαχητό" στις ΥΔΟΜ, πλην όμως δεν υπάρχει ενιαία πανελλαδική εφαρμογή, διότι η διατύπωση αφήνει διάφορες ερμηνείες για το τι είναι δυνατόν να οικοδομηθεί. Για παράδειγμα, αν με τήρηση των αποστάσεων 15 μ, προκύπτει ένα περίγραμμα 5 επί 10, ήτοι 50 τμ και 50 ο όροφος 100 τμ επιτρεπόμενη δόμηση, το πράγμα αρχίζει και γίνεται κάπως σύνθετο για το αν η οικοδόμηση είναι δυνατή. 

Επιπλέον, αν το γήπεδο συνορεύει με δασική έκταση ή δάσος, οι αποστάσεις δεν θα πάνε στα 7,50 μ (ακόμη και αν εγκριθούν) αλλά στα 10 μ.

βα) Προκειμένου για ανέγερση κατοικίας σε γήπεδα που υφίστανται κατά τη 15-4-81 ημέρα δημοσίευσης του από ΠΔ/27-3-81 (ΦΕΚ-209/Δ) με ελάχιστο εμβαδόν 4000 μ2 οι πλάγιες αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του γηπέδου ορίζονται σε επτά και μισό (7,50) μέτρα εφόσον τηρουμένης της απόστασης των δέκα πέντε (15) μ. δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση. Το μέγιστο πλάτος του κτιρίου στην περίπτωση αυτή πρέπει να μην υπερβαίνει τα δέκα (10) μέτρα. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα στο φόρουμ,

Συντάσσω ΤΔ για συμβόλαιο σε γήπεδο εκτός σχεδίου το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα από τον αιγιαλό, εντός περιοχής natura, εντός ζώνης ΖΑΤ και τμήμα του (κατά μήκος του προσώπου στον αιγιαλό) είναι ΔΔ δασικό. Λίγο δηλαδή από όλα!

Το γήπεδο υφίσταται πριν το '85 και μαζί με τη δασική έκταση είναι περίπου 4,100 εκ των οποίων τα 300 περίπου είναι η δασική έκταση! Έχει πρόσωπο σε δρόμο (αδιευκρίνιστο αν είναι αναγνωρισμένος)

Μπορείτε να με συμβουλέψετε παρακαλώ ως προς την αρτιότητα/οικοδμησιμότητά?

 

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνεις ότι τέτοια ερωτήματα απαιτούν μελέτη και πλήρη δεδομένα. Ανέβασε τοπογραφικό για αρχή.

Πολλά τα ερωτήματα. Αρχικά πες μας τι είναι η "ΖΑΤ" . Αναφέρεις αιγιαλό. Πόσο μακριά είναι; Έχει γίνει καθορισμός αιγιαλού παραλίας και αν ναι, πότε; Πριν το 2001;

Ο δασικός χάρτης έχει κυρωθεί; Έχει γίνει άσκηση αντίρρησης για την δασική έκταση;

Γνωρίζεις ότι το θέμα προσώπου έχει τεθεί ως απαίτηση από το ΣτΕ δυνάμει της απόφασης με αρ. 176/23, πλην όμως η Διοίκηση προς το παρόν δεν έχει εναρμονίσει την νομοθεσία με την εν λόγω απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.