Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μετατροπή Κατοικίας σε Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα


igfa

Recommended Posts

Όσον αφορά την πολεοδομία τι δικαιολογητικά χρειάζεται για να αλλαχθεί η χρήση από κατοικία σε Ενοικιαζόμενα Επιπλωμένα Διαμερίσματα (χρειάζεται αλλαγή χρήσης?-αφού έχουν ίδια μορφή και ίδιους Ο.Δ.)?

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι εξολοκλήρου αλλαγή χρήσης μπορεί να σου ζητήσουν ΚΕΝΑΚ. Μπορεί να μην είναι εφικτό οπότε δες πως να το αποφύγεις.Κατά τα άλλα μάλλον κάποια φορολογικά να πληρωθούν με τη διαφορά των προυπολογισμών.

Link to comment
Share on other sites

Αδεια διαρρύθμισης απαιτείται (για να "βγουν" διαμερίσματα με λουτρα κλπ). Η χρήση δεν αλλαζει, απλά από πχ μια κατοικία η νέα άδεια θα έχει πχ 4 διαμερίσματα

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε

όταν λες θα τα κάνεις ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα εννοείς ότι θες να τα εντάξεις σε κάποιο πρόγραμμα για οικονομική χρηματοδότηση;

Αν ναι τότε απαιτείται άδεια λειτουργίας σαν ξενοδοχειακή μονάδα (άσχετα αν δεν αλλάζουν οι Ο.Δ)

Σε αυτήν περίπτωση ξεκίνα ρωτώντας στον ΕΟΤ για απαιτούμενες προδιαγραφές και αν μπορείς να τις καλύψεις.

Αν όχι (ξενοδ μονάδα) και απλώς θες να αλλάξεις την διαρρύθμιση και να τα νοικιάζεις ως Ε.Ε.Δ όπως ανέφερε και ο αγαπητός συνάδελφος armenopoulos θες απλώς ο.α αλλαγής διαρρύθμισης και δεν θα χρειαστείς ΚΕΝΑΚ

Στην πρώτη περίπτωση πάντως όπως είπε και ο επίσης αγαπητός συνάδελφος manolis gon το πιο σίγουρο είναι ότι θες ΚΕΝΑΚ και όλες τις μελέτες (σαν ειδικό κτίριο)

Τα φορολογικά επίσης από κατοικία θα πάνε ως ξεν μονάδα Ε.Ε.Δ

Link to comment
Share on other sites

Υστερα από ερωτηση σε ΕΟΤ επαρχίας και Αθήνας. Δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή στην πολεοδομία καθώς με βάση τον 557 του 87 θεωρείται κατοικία. Δεν έχει καμίασχέση με ξενοδοχείο (είναι τουριστικό κατάλυμα) Επίσης και πυραφάλεια δεν χρειάζεται κάτω απο 20 κλίνες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

αν ομως  για να δημιουργηθουν 6  ενοικιαζομενα δωματια  καταταξης 3 κλειδιων και εμβαδου 20 τμ  με δικο τους   κουζινομαγειρειο και λουτρο- wc  απο πχ 2  διαμερισματα τα οποια  ηταν πριν(αδεια του 73) ?? τι χρειαζομαστε??αρκει να παμε για αδεια μικρης κλιμακας-αλλαγη διαρρυθμισης ??αλλαγη χρησης ??κενακ??νεα υδραυλικα αποχετευση ??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.