Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφοροποίηση χώρων σε σχέση με τα σχέδια


Lak1s

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

πρωτη φορά συμμετέχω στο φορουμ και για αυτό συγχωρέστε μου πιθανά λάθη σχετικά με τη διαδικασία.

Πρόσφατα μου ήρθε στο γραφείο μία πελάτης και μου ζήτησε να κάνω αλλαγή χρήσης σε μία υπόγεια αποθήκη που έχει αλλά εχει προσβαση από το δρόμο. Ξερεται, αυτά που τα χρησημοποιούσαν σαν καταστηματα τόσα χρόνια, πράγμα που έκανε και η ίδια. Στην Εφορία όμως της είπαν ότι δεν μπορεί πια να το κάνει χωρίς αλλαγή χρήσης. Εγώ της πρότεινα τακτοποίηση με το νόμο Η/Χ λόγο ελλειψης συντελεστή.

Βρισκοντας τα σχέδια στην Πολεοδομία, παρατήρησα ότι η αποθηκη που μιλάμε είναι στην αριστερή πλευρά της προσοψης αντί της δεξιάς που είναι στην πραγματικότητα. Να σημειωσω ότι εχει αλλάξει θέση με ένα υποσταθμό της ΔΕΗ που βρισκεται στο υπόγειο. Πιθανολογώ ότι η ΔΕΗ δεν ικανοποιηθηκε με το χώρο και ζήτησε αλλαγή η οποία έγινε χωρίς αλλαγή σχεδίων.

Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος ή του εχει τύχει παρόμοια κατασταση, να μου πει ποια είναι η καλύτερη λύση για την υπόθεση αυτή.

Ευχαριστώ εκ των προταίρων

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον μπορείς να χρησιμοποιήσεις το νόμο 3843 και να κάνεις αλλαγή χρήσης από υποσταθμό σε κατοικία, αν δεν εμπλέκονται ιδιοκτησιακά προβλήματα.Είναι οριζόντιες ιδιοκτησίες ή είναι όλα μια ιδιοκτησία?

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν το έγραψα καλά: Η οικοδομική άδεια στη θέση της τωρινής κατοικίας τι δείχνει? Αυτό που δείχνει θα του κάνεις αλλαγή χρήσης με το Ν3843 σε κατοικία (που είναι τώρα) εφόσον δεν υπάρχουν ιδιοκτησιακά προβλήματα!

Link to comment
Share on other sites

Είναι μία αποθήκη- καταστημα και ένα Υποσταθμός της ΔΕΗ που έχουν αλλάξει θέση αριστερα με δεξία. Από τη Συμβολαιογράφο βρήκα ένα σχέδιο συστασης με την σημερινή κατασταση οπου λύνει το ιδιοκτησιακό θέμα. Το ζήτημα είναι με την πολεοδομία και την επικειμένη τακτοποίηση του χώρου τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνεις αλλαγή της χρήσης που λέει η ο.άδεια, σε αυτή τη θέση που έγινε η κατοικία, με τη σημερινή της χρήση (προφανώς κατοικία)

Link to comment
Share on other sites

@ Lak1s

Σε ανάλογη περίπτωση (WC καταστήματος είχε κατασκευαστεί σε άλλη θέση), μου υπέδειξαν από την πολεοδομία να βγει άδεια αλλαγής θέσης WC. Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και στην περίπτωσή σου. Γιατί η αλλαγή χρήσης δεν σου λύνει το πρόβλημα, (που θα δείξεις τον υποσταθμό;).

Βέβαια γνωρίζω ότι αυτό είναι λίγο πρωθύστερο (βγάζεις άδεια για κάτι που έχει ήδη γίνει) αλλά τακτοποιεί τα πράγματα για το μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι δεν είναι μία αλλάγή εντός τη ιδιοκτησιας της πελάτισσας μου αλλά αφορά τον υποσταθμό οπου θεωρείται ιδιοκτησία της ΔΕΗ οποτε θα χρειαστεί και μια βεβαίωση από την ΔΕΗ ότι ειναι συμφωνη με την αλλαγή που θεωρώ οτι είναι εν γνώση της αυτό.

Στην Πολεοδομία που πήγα πήρα 3 απαντήσεις αλλά μάλλον ηθελαν να με ξεφορτωθούν λόγο μειωμένου προσωπικού και πολύ δουλειάς. α) Δεν γίνεται! Μην το συζητάς β) πάρε το νόμο 1512 οπου δεν ειναι και σιγουρο αν ισχύει σήμερα (ειναι υπο κατάσταση αλλαγής) γ) Το άρθρο 22 (περί αυθαιρετων). Δηλαδή θα πληρώσει για αυθαιρετο λογω αλλαγής θέσης και μετά θα γίνει και τακτοποίση (Ν.3843) για αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατάστημα.

Είναι λίγο θέμα όλη Ιστορία. Και φυσικά δεν είναι και σιγουρα όλα αυτά.

Θα ξαναπάω αυριο να δω μήπως βρω κάποιον να βοηθήσει καλύτερα.

Και όλα αυτά γιατι ο κατασκευαστής δεν έκανε αναθεώρηση πριν 40 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

lak1s

Γιατί το θεωρείς μεγάλη ιστορία;

Είναι τόσο απλό και τζάμπα μπερδεύεσαι

Πας στην πολεοδομία "Ρύθμιση" του χώρου από Υποστ ΔΕΗ σε κατάστημα

Το ιδιοκτησιακό αν σου πουν κάτι το αποδεικνύεις πανεύκολα με την σύσταση και το συμβόλαιο τα οποία όπως είπες συμφωνούν

Η πολεοδομία σε καμιά περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένη να σου ζητήσει συμβόλαια με την ΔΕΗ για τον υποσταθμό.

Αν σου ζητήσουν για τον υποσταθμό κάτι σχετικό πες τους ότι θα κάνει την αντίστοιχη ρύθμιση η ΔΕΗ ή ότι αυτή Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη για αυτό και όχι εσύ

Έχε υπόψη σου ότι όταν απαιτούνταν υποσταθμός ΔΕΗ δεν πηγαίναμε συμβόλαια (που παραχωρούσαμε χώρο στη ΔΕΗ) αλλά σχέδια στα οποία φαινόταν ο χώρος (ο χώρος παρέμεινε σαν κοιν/στος χώρος της οικοδομής και απλώς χρησιμοποιούνταν από αυτή)

Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημά σου

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ ΚΑΝΑ,

Το θέμα είναι ότι ο υποσταθμός υπάρχει σε άλλη θέση, δεν καταργήθηκε, καθώς και η αποθήκη πήγε στην θέση του Υποσταθμού.

Εκτός βεβαια αν εννοείς ότι απλα να τακτοποπίησουμε τον υποσταθμο αδιαφορόντας για την πραγματική του θέση. Δεν ειναι κακή ιδέα αλλά σήμερα που το είπα σε μια υπάλληλο στην πολεοδομία, να διαγραμμίσω το χώρο οπως ειναι και να επισυνάψω και το σχέδιο τη σύστασης, πήρα αρνητική απάντηση.

Θα πάω και αυριο να το ξαναπροτείνω σε κάποιον αλλον υπαλληλο να δω τι απάντηση θα παρω.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.