Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατατακτήριες στους Πολιτικούς Μηχανικούς του ΕΜΠ


sasha

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάντως αν ερχόταν ένας και μου έλεγε οτι δεν παρακολουθεί και θέλει να του δίνω σημειώσεις δεν θα τον βοηθούσα.Ας ακούγομαι κακός..

 

 

Συγνωμη κιολας αλλα μου θυμιζεις κατι κομπλεξικα ατομα που ειχαμε στη σχολη (πολιτικος μηχανικος στο ΕΜΠ εχω τελειωσει)που οχι μονο σημειωσεις κ ασκησεις δεν εδιναν, μην τους κλεψουν τη δοξα, αλλα στις εξετασεις γυρισες πισω κατι να ρωτησεις ρε παιδι μου...και εβαζαν το χερι μπροστα στο γραπτο μην τους αντιγραψεις......

 

 

Λοιπον φιλε μου να περασεις στο ΕΜΠ, μην αγχωνεσαι για την παρακολουθηση.....Ξερω παιδια που δεν πατησαν ουτε 3 ωρες συνολικα στα μαθηματα......και τελειωσαν τη σχολη σε 5 χρονια, με αρκετο διαβασμα στις εξεταστικες. Λογικα θα σου δικαιολογησουν κ καποια μαθηματα.Ειναι απαιτητικη η σχολη...θελει προσοχη...αλλα αξιζει....και η παρακολουθηση σε καποιους καθηγητες ειναι ολα τα λεφτα.....

Link to comment
Share on other sites

εεεεεπ!!!!!!! η αντιγραφή απαγορεύεται :D

 

νομίζω πως ο nik απλά του εξηγούσε οτι η παρακολούθηση είναι σημαντική

και οτι αφού κάνει τον κόπο να μην το κάνει επιφανειακά

Link to comment
Share on other sites

ρε terry παρεξηγησες!δεν είμαι κάνας κομπλεξικός να μην βοηθάω.Σημειώσεις έδινα και κυρίως έπαιρνα όπως επίσης αντέγραφα και βοηθούσα στις εξεταστικές.Έλεος!

Αλλά εάν κάποιος μου πει οτι δεν πατάει στην σχολή (αφού ο civarch θα δουλεύει μέχρι τις 14.00 όπως γράφει) και οτι θέλει να του δίνω σημειώσεις και ασκήσεις και να τον περάσω εγώ θα του πω όχι.

Γενικά δεν μου αρέσει η νοοτροπία του κάνω σπουδές από το σπίτι και παίρνω σημειώσεις από τα φροντιστήρια.Εάν σου αρέσει εσένα αυτό το χάλι με φοιτητές τουρίστες (δεν αναφέρομαι στον civarch είναι γενικό φαινόμενο και τελευταία αυξάνεται,γιατί άραγε?) πάω πάσο!

Εμένα με εκνευρίζει αφάνταστα και πιστεύω οτι ολα αυτά τα παιδιά έχουν άπειρα κενά στο τέλος γιατί το μόνο που διάβαζαν ήταν τα sos..(Όχι οτι εγώ δεν έχω ή οτι διάβαζα τα πάντα αλλά στις περισσότερες παρακολουθήσεις πήγαινα).

Εν πάσει περιπτώση ο καθένας κάνει αυτό που επιθυμεί και εγώ όπως είπα δίνω μία ταπεινή συμβουλή.Μπορεί να είμαι και υπερβολικός..

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν ειμαι ουτε της παρακολουθησης,ουτε του φραπε ολη μερα στο κυλικειο....Οτι τον βολευει τον καθενα...Αν καποιος μπορει να ειναι τουριστας κ να περναει τα μαθημτα μπραβο του...Αν θα εχει κενα ειναι αλλο θεμα....Αλλα μαλλον αυτα τα κενα δε θα φανουν ποτε.....Αφου το μονο που ΔΕΝ μετραει στον κλαδο μας (για τα ιδιωτικα εργα μιλαω, που εχουν και τα λεφτα...) ειναι οι "γνωσεις"...Οποτε αν καταφερει να τα βολεψει κ μετα τη σχολη παλι μπραβο του....Εμενα απλα δε μαρεσει η νοοτροπια του εγω παρακολουθω και δεν δινω ουτε σημειωσεις, ουτε τιποτα ετσι γτ θα μου κλεψουν τη δοξα....Ξερω κοπελα που πηρε πτυχιο 9.4 και οτι σημειωσεις της ειχα ζητισει μου τις εδωσε...Κ κοπελα που ζητασα καποτε μια ασκηση κ μονο που δεν με πλακωσε στις κλωτσες (αυτη εχει κοπει 2 φορες στο ΤΕΕ...φαντασου...). Καποτε μια αγνωστη με πηρε τηλ κ μου ειπε οτι βρηκα το τηλ σου απο τον καταλογο, ξερω απο την εφημεριδα οτι εχεις περασει πολιτικος μηχανικος, εδωσα κατατακτηριες απο ΣΜΑ κ περασα στη σχολη σου κ θελω βοηθεια...Εεεεε καθε εξαμηνο για 5 χρονια της εδινα οτι ειχα μαζεψει....δεν νομιζω να εχασα κατι με αυτο....

 

Κουβεντα κανουμε ετσι...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον, ανεξάρτητα αν ήταν ενθουσιώδεις ή "ξενερωτικές" (το λέω με καλή διάθεση), όλες δεκτές.

 

Φίλε nik, απλά βολιδοσκοπώ την κατάσταση να δω εαν είναι εφικτό. Προσωπικά, τελειώσα μια σχολή που στη δεύτερη απουσία έχανες το εξάμηνο, γι' αυτό και έθεσα το ερώτημα. Αν ίσχυε κάτι αντίστοιχο και στη συγκεκριμένη δεν είχα καμία ελπίδα. Οπωσδήποτε δεν έχω σκοπό να μην πατήσω στη σχολή ποτέ και να πάρω πτυχίο από σημειώσεις των άλλων ή από φροντιστήρια. (Κατανοώ και την άποψή σου σχετικά με τις σημειώσεις. Εγω θα δυσκολευόμουν πάντως να πω σε κάποιον "δεν με έχεις ξαναδεί σε μάθημα αλλά θέλω να μου δίνεις τις σημειώσεις σου"). Θα κλέβω κάποιες ώρες από τη δουλειά μου ώστε να παρακολουθώ ότι μπορώ.

Επίσης συμφωνώ απόλυτα και με τις απόψεις σου σχετικά με τα SOS. Ποτέ δεν ήμουν αυτής της νοοτροπίας ακριβώς γιατί θεωρώ ότι αποσπασματική γνώση = μηδέν γνώση.

Απ' την άλλη θεωρώ ότι το Πανεπιστήμιο όσο επιμελώς και αν το παρακολουθήσεις, δεν σου μαθαίνει τα πάντα (σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ την αναγκαιότητα της παρακολούθησης). Το Πανεπιστήμιο είναι απλά η πύλη της γνώσης. Ο καλύτερος φοιτητής δεν θα γίνει κατ' ανάγκη και ο καλύτερος επαγγελματίας αργότερα. Ο καλύτερος επαγγελματίας θα είναι εκείνος που αγαπά τη δουλειά του και δεν νομίζω κάποιος που αγαπά τη δουλειά του να έχει διαβάσει μόνο τα SOS και μ' αυτά να πορεύεται σε όλη του την επαγγελματική πορεία!

 

Τελικά, για να μην το τραβάω άλλο, γιατί το 'χω κάνει μυθιστόρημα, ούτε το χαρτί θέλω για να το κάνω κορνίζα, ούτε για μερικά επαγγελματικά δικαιώματα παραπάνω (η σχολή που έχω τελειώσει είναι άσχετη), ούτε έχω σκοπό με εύκολους τρόπους και βασιζόμενος στον κόπο των άλλων να πάρω το πτυχίο. Απλά θέλω να κάνω το ονειρό μου, όσο σοβαρό ή αστείο μπορεί να ακούγεται αυτό (σίγουρα γραφικό στις μέρες μας). Έκανα λάθος επιλογή την πρώτη φορά, όταν δεν επέλεξα σχολή με κριτήριο αυτό που επιθυμούσα και τώρα είναι η ευκαιρία μου να το διορθώσω. Και αν μπορούσα να εγκαταλείψω τη δουλειά μου για να παρακολουθώ πλήρως τα μαθήματα, θα το είχα κάνει χθες.

Link to comment
Share on other sites

@terry

 

"Αφου το μονο που ΔΕΝ μετραει στον κλαδο μας (για τα ιδιωτικα εργα μιλαω, που εχουν και τα λεφτα...) ειναι οι "γνωσεις" "

 

Τι να πω,είσαι και μηχανικός...

Όποιος πάει Πολ.μηχ επειδή του είπαν ότι έχει φράγκα το επάγγελμα θα μπορούσε να μην σπουδάσει καν και να γίνει εργολάβος ή αντιπαροχέας και απλά να συνεργάζεται με ένα.Τώρα θα μου πεις είναι και το κύρος....Τέλος πάντων.Είμαι της γνώμης του να προσπαθήσει ο φίλος να διαβάζει όσο περισσότερο μπορεί γιατί ο καλός μηχανικός (ΟΧΙ εργολάβος) δεν νοείται χωρίς θεωρητικό υπόβαθρο,που στην ουσία αυτή είναι και η δουλεία μας.Εφαρμογή των γνώσεων στην πράξη,αυτό είναι η τεχνολογία.

 

Αρκετοί ήταν αυτοί που δεν πατούσαν όσο θα έπρεπε στην σχολή και την πέρασαν σχετικά γρήγορα.Δεν θα ήθελα να είμαι ένας από αυτούς και πιστεύω κανένας από εδώ μέσα.

 

Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου δε με καταλαβες.....Γία συγκεκριμενο λογο εβαλα τη λεξη γνωσεις με ""....Αν δε θες να δεις την πραγματικοτητα δεν φταιω.....Εγω Πολιτικος Μηχανικος στο ΕΜΠ τελειωσα και Μεταπτυχιακο στο ΕΜΠ εκανα, και ερευνα στο αντικειμενο μου σε συνεργασια με καθηγητη του ΕΜΠ εχω ξεκινησει....Δεν ειπα οτι αυτο ειναι το σωστο....Σου ειπα τι συμβαινει...Απλα παραδεχομαι κ ατομα με ελαχιστες γνωσεις, που εχουν θησαυρισει ως μηχανικοι στηριζομενοι σε αλλα πραγματα (γνωριμιες, μπλα-μπλα...κτλ...)....Εσυ εχεις αμφιβολια οταν υπαρχουν μηχανικοι χωρις ουτε τις βασικες γνωσεις και θεωρουνται "καλοι μηχανικοι" με την κριση του μεσου πελατη????????

 

Ο sundance καταλαβε τι θελω να πω.... Ρωτησε για πλακα 15 πολιτικους Μηχανικους που να δουλευουν 8-10 χρονια σε ιδιωτικα εργα αν ξερουν τη ειναι ο ικανοτικος σχεδιασμος...Θα γελασεις με την ψυχη σου....Το εχω αντιμετωπισει ο ιδιος γι'αυτο στο λεω.....

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλησπέρα σας !Χαίρομαι που βρήκα το site αυτό ,το θεωρώ ένα απο τα ελάχιστα με νόημα στο διαδίκτυο .Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όσους γνωρίζετε κάτι πάνω στο θέμα αυτό και θέλετε να δώσετε τα φώτα σας .Γνωρίζετε περίπου τον βαθμό δυσκολίας κατατακτήριων στους πολιτικούς μηχανικούς;Θέλω να πω,ρωτάνε ''τα απίστευτα'' δηλαδή ή χρειάζεται απλώς μιας κάποιας τάξης διάβασμα(όποια και αν είναι αυτή);

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.