Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

20 χρόνια καθυστέρηση αδείας


Recommended Posts

Αν έρθει για αυτοψία το ΙΚΑ, τότε θα πληρωθούν ως πρόστιμο τα υπόλοιπα μεροκάματα του σκελετού με βάση το ελάχιστο ημερομίσθιο και μία προσαύξηση 30% (αν θυμάμαι σωστά) επί του ποσού.

 

Το θέμα είναι ότι τα ελάχιστα ημερομίσθια το '91, υπολογίζονταν με διαφορετικούς - δυσμενέστερους συντελεστές. Δηλαδή έβγαιναν περισσότερα ημερομίσθια, οπότε καλό είναι να δεις την καρτέλα του ΙΚΑ. Επίσης, αν στην άδεια προβλέπεται στέγη ίσως να μπορέσεις να γλιτώσεις κάποια από τα μεροκάματα του σκελετού.

Link to comment
Share on other sites

Το '91 ο υπολογισμός των ελάχιστων ημερομισθίων γινόταν βάσει του συμβατικού προϋπολογισμού του έργου, όπως γίνεται ακόμη στα δημόσια έργα. Το '92 ή '93 πρέπει να άλλαξε και να πήγαμε στους πίνακες. Ίσως, δεν το έγραψα αρκετά αναλυτικά πιο πάνω.

 

Πάντως, σε μια-δυο περιπτώσεις που πέσανε στα χέρια μου, τα μεροκάματα τότε ήταν πολύ περισσότερα. Οπότε, μόνο από την καρτέλα του έργου θα μπορέσεις να είσαι σίγουρος για το τι γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Σε μία τηλεφωνική συνομιλία που είχα με κάποια γνωστή μου υπάλληλος του ικα στο όνομα του ιδιοκτήτη ηλεκτρονικά βλέπει μόνο την αποπεράτωση του ισογειου κτιρίου το οποίο και έτσι είναι. Δεν βλέπει ανοιγμα άλλου έργου ή προκταβολή. Μήπως μετά από τόσα χρόνια έχει διαγρφεί ή δεν έχει περαστεί ηλεκτρονικά? Δεν ξέρω.

Το ερώτημα όμως είναι πηγαίνοντας στο ικα να εξηγήσω ολη την πραγματική ιστορία (δηλαδη να εκτεθώ μόνη μου) ή να περιμένω τι θα μου πουν εκείνοι και να αποφύγω να πω την ύπαρξη της προσθήκης σε ύψος?

Ευχαριστώ πολύ όλους σας!

Link to comment
Share on other sites

Για εργο που τελειωσε το 2001 και δεν εκλεισε ποτε η καρτελα,

(ολο και καποιος πλαγιος τροπος υπαρχει για ρευματοδοτηση...)

Το ΙΚΑ επεβαλλε προστιμο το 2010 αυτεπαγγελτα και ολα τα ημερομισθια που εμειναν πηγαν "υπερ αγνωστων"...

Ευτυχως δεν πηγαν για αυτοψια στην συγκεκριμενη περιπτωση.....

Link to comment
Share on other sites

Χρυσα, τα 112 ημερομίσθια σε μπετά αντιστοιχούν σε 276 μ2 προσθήκης.Τόσο είναι? ΑΠό τα λεγόμενα της ΙΚΑτζού μάλλον τα 40 ημερομίσθια τα πέρασαν στις εργασίες του ισογείου και ίσως αν δεν τα αναγνωρίσουν για την προσθήκη να τα ξαναχρεωθείς.Πάντως αν δεν πας από εκεί δε θα μάθεις ποτέ πως θα το αντιμετωπίσουν.Οπότε πάρε τη μεγάλη απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

ΧΡΥΣΑ

δεν μπορεί να έχει έτσι ή όλη ιστορία

κάτι άλλο έγινε (δεν μου κάθετε καλά ότι έβγαλε άδεια με προκαταβολή ΙΚΑ πριν 20 χρόνια-χωρίς να ξαναζητήσουν τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, συμβόλαια κλπ -δες στο έντυπο την πληρωμή ΙΚΑ-πότε έγινε;)

Αλλά εν πάση περιπτώσει αν έβαλε 40 ένσημα πριν από 20 χρ (που δεν υπήρχε ο προσδιορισμός των ελαχ ημερομισθίων) σίγουρα μπορείς να επικαλεσθείς στο ΙΚΑ ότι με αυτά τα 40 έκανε την κατασκευή τότε, και δεν μπορεί να σου επιβληθεί πρόστιμο

Υπόψη σου ότι τότε απλώς βάζαμε τα ένσημα και δεν προσδιορίζαμε φάσεις έργου

Link to comment
Share on other sites

Αν επικαλεσθώ στο ικα οτι μετα 40 ενσημα κατασκευαστηκε η οικοδομή είναι σαν να τους λέω ότι έχω αυθαίτερη κατασκευη 20 χρόνια..................και ίσως ενημερωθεί και η πολεοδομία και τοτε.......................

Link to comment
Share on other sites

Μα γιατί με 40 ένσημα που είχε βάλει ποιά είναι η διαφορά σε σχέση με αυτά που προείπες

(αν θέλει το ΙΚΑ να σε καρφώσει στην πολεοδομία; Που δεν το κάνει πάντως)

Εγώ έχω βάλει ίσα με 7-8 φορές ένσημα πριν πάρω την άδεια και δεν έχω πρόβλημα μετά από μια ιστορία που είχα στο ΙΚΑ πριν 7-8 που πελάτης μου πλήρωσε 9.600 (Αν θέλεις στείλε π.μ)

Link to comment
Share on other sites

Μα, προσθήκη ορόφου δεν είναι το έργο; Σε δύο εβδομάδες τελείωσαν τα μπετά. Παραπάνω θέλει;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.