Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατασκευαστικό ερώτημα: κλιματιστικό σε καπνοδόχο


Στελιος1

Recommended Posts

Ζεσταινω το σπιτι (145 τμ βορεινο ξυλινα κουφωματα που μπαζουν βορεινη φατσα με κουφωματα στ 3 πλευρες 2ος κ τελευταιος οροφος με 5αρι φελιζολ διπλοτοιχια παντου γυρω με μονωση αμονωτα τα μπετα, κατασκευη του 85 δηλαδη) με αεροθερμο τζακι. Λεβητας υπαρχει αλλα δεν τ ξεκιναω με τιποτα πλεον. περσι με ηπιο χειμωνα ειχα 19 βαθμους στ ενιαιο χωρο και 18 στα δωματια, χρειαζομαι αλλους 2 βαθμους να ειμαι ανετα (σε ηπιο χειμωνα!) 1ο ερωτημα.. θερμοπομποι στα δωματια η κλιματιστικο στ ενιαιο χωρο ειναι η καλυτερη λυση? Γερνω προς το κλιματιστικο κ εδω ειναι το θεμα μου.. Εχω απωλειες απ τ καπνοδοχο 4-5 χιλιαδες θερμιδες, θα βαλω ανοξειδωτο σωληνα 2,5 μετρα και θα τ χτισω ως τα δυο αφηνοντας 2 θυριδες μια ψηλα κ μια χαμηλα απ οπου θα τραβα το εξω στοιχειο του κλιματιστικου ωστε να μην αποροφα θερμοκρασια απο αερα 5 βαθμων αλλα απο 15 πχ .. τι πρεπει να προσεξω? Θα ειναι μονο για θερμανση. Αρκει ενα φτηνο η χρειαζεται inverter? Τι ισχυος να ειναι? Αν ειναι μικροτερης ισχυος απο τις απωλειες που ανεφερα υπαρχει κινδυνος υπερθερμανσης για τα πλαστικα του μεσα στοιχειου? Θα μπορουσε να εκκινα με θερμοστατη στ καπνοδοχο? Αυτο θα δουλευει εφ οσον ανναβει το τζακι και μονον τοτε! Υπαρχει κατι αλλο σοβαρο που μου διαφευγει? Μιλησα με γνωστους μου (ψυκτικο και ηλεκρολογο, τεχνιτες που κανουν βιομηχανικες δουλειες) κ ο ηλεκρολογος καταλαβαινε τ λεω κ ο αλλος ο ψυκτικος οχι.. Ειμαι ασχετος τελειως με τα κλιματιστικα, θα το κανω οπωσδηποτε και θελω γνωμες ωστε να αποφυγω τουλαχιστον τα.. τραγικα λαθη.

Link to comment
Share on other sites

Από προσωπική εμπειρία θεωρώ οτι οι θερμοπομποί είναι καλύτερη και οικονομικότερη λύση με την προυπόθεση να βάλεις νυχτερινό ρεύμα. Κλιματιστικό για θέρμανση δεν θα συνιστούσα σε καμία περίπτωση (fan coil καλύτερα)

Σκέψου και την αλλγή των κουφωμάτων αν υπάρχει η δυνατότητα, θα δεις μεγάλη διαφορά!

Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστω.. Οχι αλλαγη κουφωματων δεν προβλεπεται στα επομενα χρονια 6 χιλ μπροστα για εκπτωση σε φροντιστηρια εδωσα (2ρα κ 3τη λυκειου θα πανε τωρα) και θα εχω και ιδιαιτερα. Με θερμοπομπους θα εχω ομοιομορφη θερμανση, αλλα φοβαμαι γενικως του τι λογαριασμους ΔΕΗ θα δω στην πραξη. Κλιματιστικο δεν εχω καθολου στο σπιτι και αν μετανιωσω θα υπαρχει για κανεναν καυσωνα, γ αυτο κλινω προς αυτο, αν κανει σκληρο χειμωνα κ ζοριστω βαζω προχειρα οτιδηποτε με αντισταση. Επισης ειναι και η ''δοκιμη'' που θελω να κανω εκ του ασφαλους βεβαιως βεβαιως.. 18αρι κανει? Υπαρχει περιπτωση να υπερθερμανθει το μεσα στοιχειο αν πεσει μικρο για τις θερμοκρασιες? Αυτα δουλευουν απο 15-20 βαθμους το πολυ εξω εως και μειον, αν ο <εναλλακτης> που θα κανω στ καπνοδοχο δωσει 25-30 πχ μια καλη μερα το μεσημερι τι θα γινει? Θα τραβαει πιο λιγο ρευμα? η ο συμπιεστης θα τα δινει ολα κανονικα και θα βγαλει καυτο αερα μεσα? Ρωτησα και 2ο τεχνιτη ψυκτικο δεν καταλαβαινουν τι λεω..

Link to comment
Share on other sites

Ούτε εγώ...

 

 

 

 

 

Δηλαδη εσυ ειχες διαθεση να βοηθησεις αλλα δεν καταλαβες.. Μαλιστα. Σ ευχαριστω.

Ηδη το εχω ξεκινησει, πιστευω θα πετυχει οπως και οτιδηποτε πιασω να κανω και χωρις δημοσια βοηθεια θα ειναι πιο μεγαλη η ικανοποιηση. Νοεμβριο αν δουλευει (να δω πρωτα καταναλωση στο ρολοι και ζεστη μεσα σε καλες μερες και σε κρυες κτλ) θα δειξω ακριβως τ εκανα και θα παροτρυνω οποιον εχει τζακι να το κανει. Αν δεν δειξω κτλ παει να πει οτι εκανα πατατα και θα μεινει για ψυξη μονο. Ολες οι απωλειες σ ενα τζακι (καθε τυπου τζακι) ειναι στ καπνοδοχο, δε μπορει η αποδοση ενος κλιματιστικου να μην επηρεαζεται απ την θερμοκρασια του αερα που ''θερμαινει'' το εξω στοιχειο του. Δε μπορει η αποδοση του (του κλιματιστικου η αποδοση) να ναι ιδια σε ζεστες και κρυες μερες. Ειναι αφυσικο αυτο. Και λυπαμαι που πρεπει να τονισω (εχω προκαταληψη οτι καποιος θα βρεθει να μου το θεσει ετσι βιαστικα) εδω, οτι μιλαω για τ αποδοση του κλιματιστικου και μονον κ οχι για τ αυξημενες η μειωμενες θερμιδικες αναγκες τ σπιτιου αναλογα των εξω θερμοκρασιων. Ετοιμασα ηδη τα προκατ εξωτερικα στοιχεια τ καπνοδοχου με εσωτερικα διαφραγματα με κλιση να κατευθυνουν τ ρευμα αερα σε ζιγκ ζακ και περιστροφικα περι του σωληνα. Ευχαριστω (δεν τ λεω ειρωνικα ρωτησα και με πμ καποιους) το να συνεχιστει η κουβεντα σ αυτο δν εχει νοημα, δεν ''προλαβαινει'' να ειναι χρησιμη, εν καιρω θα παραθεσω αποτελεσματα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου αν έχω διάθεση να βοηθήσω νομίζω το ξέρουν οι περισσότεροι. Δε θα διάβαζα αυτά που έχεις γράψει μονοκοπανιά και με τέτοιο τρόπο που δε διευκολύνεις να καταλάβουμε. Αφού δεν έχει νόημα η βοήθεια μας καλή σου επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Στέλιο αδικείς τον Κοσμά.

Χωρίς να τον ξέρω καλά τον Κοσμά έχω διακρίνει ότι είναι από αυτούς που έχουν την κάψα με αυτά τα θέματα....

Επίσης θέλω να παρακαλέσω όλους τους μηχανικούς να μην κομπλάρετε τους μαστόρους....

Αλλιώς θα κάνουμε κίνημα και θα σας βάλουμε σε καμιά σκαλωσιά με καν κομπρεσέρ στο χέρι για να δούμε ποιος έχει δυο αριστερά χέρια....:)

 

Έχω διαβάσει 5 φορές από εχτές το κείμενο σου και κάπου σε πιάνω, κάπου σε χάνω....

Μάστορα μου θα σου πω πρώτα δύο λογάκια για μένα γιατί δεν θέλω να παρεξηγηθείς και επειδή θέλω να καταλάβεις το πνεύμα μου...

Ασχολούμαι με το ιντερνετ πολλά χρόνια τώρα....

Πέρασα απο όλες τις φάσεις των chat....

Πέρασα αυτή την λαίλαπα που ονομάζεται gkeeklish....

Φυσικά με βόλευε τότε γιατί δεν χρειαζόμουν ούτε ορθογραφία ούτε συντακτικό...

Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι ακόμα και στο χαρτί να με έβαζες να γράψω με greeklish θα έγραφα....

Μέχρι που κάποια στιγμή έπεσα σε φόρουμ μηχανολόγων και πωρώθηκα....

Ελα μου ντε που αυτοί οι κύριοι απαγόρευαν τα greeklish...

Η κάψα όμως ήταν τόσο μεγάλη και ήθελα να συμμετέχω ....

Φυσικά ήμουν διστακτικός.... Θα με πάρουν στο δούλεμα έλεγα....

Σιγά σιγά και με την βοήθεια του ορθογράφου κατάφερα να βελτιώσω τα κείμενα μου έτσι ώστε να μπορεί ο άλλος να βγάζει νόημα.....

Το μυστικό είναι υπομονή και αφιέρωμα χρόνου στα πόστ σου.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη βρε παιδια αλλα πρεπει να μου εξηγησετε τι εννοειτε κ εσεις τωρα.. Που προσβαλα κ αδικησα εγω τον Κοσμα? Εγω οταν δεν καταννοησω μια ερωτηση και θελω να βοηθησω ξαναρωταω. Ετσι λειτουργω εγω, αλλιως ενδεχομενως εσεις..

Τα γκρικλις που κολλανε τωρα εδω και χρειαστηκαν τοσες αραδες να μου εξηγησεις (τ να μου εξηγησεις??) Αιθυλαινιο? Τι μου εξηγεις τωρα δηλαδη? Το οτι γραφω συμπτηγμενα καποια πραγματα θεωροντας δεδομενο οτι θα καταλαβετε αυτο εγινε αδυναμια δικου μου συντακτικου τωρα? Προσπαθω ν πω πολλα με λιγες φρασεις, Λακωνιζω ας πουμε. Και δεν ειμαι σε κανενα φορουμ φιλολογων. Εκει να δεις ποσα θα καταλαβαινες απο.. ποιηση. Καθε ειδους ποιηση.

Ηδη προχωρησα δεν περιμενω αλλο, αυτο μπηκα να πω, ειδα τ μην κι το συμπεριελαβα μαζι. Ποτε δεν θα εγραφα Λατινικα ασχετα με οπιονδηποτε κανονα, εσυ απ οτι λες συμορφωθηκες (κ πολυ καλα εκανες) αλλα δεν ειμαστε ολοι τ ιδιο. Πολλα λογια γ το τιποτα, η πραξη θα μου δειξει.

Link to comment
Share on other sites

Εχω απωλειες απ τ καπνοδοχο 4-5 χιλιαδες θερμιδες, θα βαλω ανοξειδωτο σωληνα 2,5 μετρα και θα τ χτισω ως τα δυο αφηνοντας 2 θυριδες μια ψηλα κ μια χαμηλα απ οπου θα τραβα το εξω στοιχειο του κλιματιστικου ωστε να μην αποροφα θερμοκρασια απο αερα 5 βαθμων αλλα απο 15 πχ .. τι πρεπει να προσεξω?

 

και πως θα στειλεις τον ζεστο αερα στo στοιχειο?με ανεμιστηρα?

σε τι θερμοκρασια ειναι σε εκεινο το σημειο της καμιναδας σου τα καυσαερια οταν δουλευει το τζακι;

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω καταλάβει ακριβώς εώς καθόλου τι θες να κάνεις, θέλω να σου υπογραμμίσω ότι όλα τα μηχανήματα έχουν εύρος λειτουργίας. Αν περάσεις τα όρια αυτά τότε θα σε κόβει ο συμπιεστής απο υψηλή πίεση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.