Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κόστος υπηρεσίας λογιστή προς τεχνικό γραφείο μηχανικού


eng11

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 97
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν έχω λογιστή και έχω γλιτώσει προφανώς κάποια λεφτά αλλά έχω και κάνει και λαθάκια εδώ κι εκεί στις δηλώσεις (χωρίς κόστος έως τώρα πέρα ενός πενηντάρικου παλιά για μια καθυστερημένη ΦΠΑ).

 

Όμως, από φίλους που έχουν λογιστές διαπίστωσα πως η ύπαρξη λογιστή δε διασφαλίζει τη μη ύπαρξη λαθών στις δηλώσεις. Τα περιστατικά με λάθη λογιστών είναι αρκετά...

 

ΥΓ: τυχαίνει να έχω φίλο λογιστή που μπορώ να απασχολήσω 5 λεπτά για 1-2 ερωτησούλες το χρόνο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

πλέον ο λογιστής είναι υποχρεωτικός για τα μπλοκάκια και ταυτόχρονα οι λογιστές αρνούνται να εξυπηρετήσουν και υπάρχει πρόβλημα για όποιον θέλει τη δήλωση άμεσα για να προλάβει διάφορα deadlines. έχει άραγε ξεμπερδέψει κανένας; και πόσο του κόστισε;

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

όχι τελικά δεν άλλαξε κάτι, η είδηση που είδα αφορούσε πολύ μεγάλα εισοδήματα.

ωστόσο όσους λογιστές ξέρω τα έχουν βρει σκούρα με το νέο Ε3 και δε προχωράνε ούτε τις δηλώσεις των μικρών ελ/επ. και αναρωτιέμαι αν αυτό είναι γενικό ή αν απλά πρέπει να βρω άλλους ή να δοκιμάσω μόνος μου.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ρώτησα και μου ζήτησε 480€/χρόνο, μόνο για βιβλία Β' κατηγορίας, περιοδικές ΦΠΑ, ΜΥΦ, συμβουλευτική (δηλαδή χωρίς φορολογική δήλωση). Μου φάνηκαν πολλά. Από γνωστούς δεξιά-αριστερά (εκτός Αθηνών), ακούω για 300-400€/χρόνο, all inclusive.

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά 480€ το χρόνο πολλά ; Μήπως υπερβάλλουμε λίγο ; Σκέφτεστε τι περιλαμβάνει αυτή ηυπηρεσία; Για πόσες εργατοώρες μιλάμε; Και μεις δε θελουμε να πληρωνόμαστε σοβαρά τις εργατοώρες μας; Μετά είναι λογικό να γίνονται λάθη λογιστών. Εκτός αν μιλάμε για 10 έσοδα και έξοδα τη σεζόν. 

Ειναι σα τους συναδέλφους που κοστολογούν 60€ το Πεα. Ε όλοι ξέρουμε ότι δεν κάνουν ακριβως πεα. Το ίδιο και με τις τακτοποιήσεις των 300-400 ευρώ.

Λοιπον αντιστοιχα και με 300/ Χρόνο μη περιμένετε πραγματικές υπηρεσίες λογιστή.

Edited by sarcs
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολλά είναι. Εμένα παίρνει 400€ και μου είπε θα το ρίξει και άλλο. Προσωπικά είμαι μπλοκάκι με έναν εργοδότη όποτε το μόνο που κάνει είναι να βγάζει το ΦΠΑ το τρίμηνο και να κάνει τη δήλωση στο τέλος. Θα μπορούσα να τα έκανα και μόνος μου αν ασχολουμουν αλλά δεν το έχω.. Για αναλογες περιπτώσεις γύρω στα 350€ βρίσκεις..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.