Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κόστος υπηρεσίας λογιστή προς τεχνικό γραφείο μηχανικού


eng11

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 97
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φαέθων, δεν συμφωνώ με τα περί μη ανάγκης λογιστή που έγραψες παραπάνω, αλλά μόνο και μόνο γι' αυτό το σχόλιο βάζω +1! :grin:

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Προς κ. Σωτηρη :

1. Σωτηρη λενε και τον πατερα μου... Ωωωω τι γλυκο!

2. Κι ομως συμβαινουν... Και εχω κ αλλα παραδειγματα... Τυπου γνωστος γνωστου(ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ) να θελει να στειλεις υπαλληλο να του παρει τον κλειδαριθμο γιατι " να μωρε... Εχει πολυ κοσμο στην εφορια και αφου παει να παρει καποιου

πελατη ας παρει και για τη φιλη μου την κουλα". Και οταν του λες: "Ευχαριστως! Μπλα μπλα μπλα και χρεωνουμε τοσα",

εκνευριζεται.

 

Προς φαεθων:

Καλο φιλε μου... Αλλα οπως ειπα κατι το ποτο κατι το ενα κατι το αλλο... Δεν μου κοψε. Αλλωστε ηταν γυναικα και ακουηοταν και μεγαλη... Διαφορετικα κατι μπορει να καναμε... Αχαχαχα...Τζαστ κιντινγκ...

Link to comment
Share on other sites

Κι ομως συμβαινουν... Και εχω κ αλλα παραδειγματα... Τυπου γνωστος γνωστου(ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ)

 

 

Συμβαίνουν γιατί εμείς ως επαγγελματίες επιτρέπουμε να συμβαίνουν. Αν αλλάξουμε νοοτροπία θα σταματήσουν να συμβαίνουν και επιβάλλεται η αλλαγή νοοτροπίας και στάσης αφού από τέτοιες περιπτώσεις δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτε απολύτως , μόνο τη φασαρία τους θα φορτωθείς επομένως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να ασχοληθείς ή να δώσεις δικαίωμα ώστε να νομίσει κάποιος ότι έχεις υποχρέωση να ασχοληθείς.

Link to comment
Share on other sites

gp1, δεν είπα πως δεν είναι χρήσιμος ο λογιστής αλλά το να κάνεις τις εγγραφές στο βιβλίο εσόδων/εξόδων και να συμπληρώσεις την φόρμα του ΦΠΑ είναι πάρα πολύ απλό.

Προσωπικά στο μόνο που ζορίζομαι είναι στην εγγραφή της ΔΕΗ..... Εκεί πιθανά να κάνω λάθος αλλά όχι στον ΦΠΑ....

Οπότε μόνο για αυτό, θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις λογιστή.

Αν τώρα ο λογιστής είναι και αυτός που σε ενημερώνει για τυχόν αλλαγές νόμων και σε προφυλάσσει από διάφορα παρατράγουδα και σου κάνει την δήλωση, την συγκεντρωτική τιμολογίων κλπ, τότε ναι. Αλλά τότε δεν είναι μόνο για τον ΦΠΑ...

Για να μην παρεξηγηθώ....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

αναλογα με το φορτο και το ειδος εργασιας του καθε μηχανικου ειναι λιγοτερο ή περισσοτερο απαραιτητος ενας λογιστης.

Ομως Ακομα και αν δεν τον εχουμε μονιμα (με τον μηνα) καποια στιγμη ειτε με τη ετησια δηλωση ειτε με τις λοιπες υποχρεωσεις, καλο ειναι να εχουμε εναν λογιστη εστω και για περιστασιακη χρηση.

 

Δυο παρατηρησεις εχω να κανω.

Οπως και σε οποιοδηποτε κλαδο, δεν κανουν ολοι οι λογιστες για εμας. Καλο ειναι να βρουμε καποιον που εχει τις γνωσεις για τις ιδιαιτεροτητες του επαγγελματος μας. Τα περι του φοροτεχνικου vs λογιστη που αναφερθηκαν παραπανω δεν τα γνωριζα.

 

Απο τη δικη μου εμπειρεια, αυτα που δινω στο λογιστη μου για τον ογκο δουλειας που του δινω, ειναι πολυ καλυτερα αμειβομενος απο εμενα. Και αν λαβεις τη διαφορετικη ευθυνη που εχει ο καθενας η διαφορα μεγαλωνει ακομα περισσοτερο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ξέρει κανείς περίπου , μιά ιδέα , πόσο χρεώνουν οι λογιστες την δήλωση ΦΑΠ νομικών προσώπων, π.χ μιας κατασκευαστικής επιχείρησης? Μου φαίνεται πάει ανα ακίνητο?

και το ίδιο γκαραζ και αποθήκες?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Να πω μια εξυπνάδα?
Έφτιαξα ενα σεναριο:

όλα τα τιμολόγια και αποδείξεις να βγαίνουν απο διασυνδεδεμένους με το TAXIS υπολογιστές και ταμειακές. Στοπ στα χειρογραφα.

Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια να ενημερώνεται αυτοματα και η καρτελα του "πωλητη" και η καρτελα του "αγοραστη" (προιοντα υπηρεσιες κτλ)καισαν εσοδα εξοδα και φπα και παρακρταησεις οπου υπαρχουν.

και μετα απλα να μενει η επιβεβαιωση εκ μερους σου η εκ μερους του λογιστη σου.

αυτοματα βγαινει ο φπα, αυτοματα ο φορος και εσυ απλα επιβεβαιωνεις. Αν εχεις ενσταση οκ, λογιστης!

Στη μισθοδοσια κατ αναλογια τα ίδια και απλά 

Τη σκεψη αυτη την κανω γιατι θεωρω ότι οι λογιστές κανουν μια εντελώς μη παραγωγικη δουλεια (αυτο ειναι μομφη για το συστημα και φυσικα όχι τους λογιστες). Θεωρω οτι χανονται απειρες εργατοωρες σε περασματα τιμολογιων κτλ απο ανθρωπους που με τις γνωσεις και τις σπουδες τους θα μπορουσαν να απαχολουνται σε πιο δημιουργικα πραγματα.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στη Δανία, ο λογιστής δεν ειναι απαραίτητος για το μισθωτό.  (για ΕΕ δε γνωρίζω, μιας και δε ξερω καποιον ΕΕ εκεί).

 

Ο μισθωτός εχει κωδικους καλή ωρα σα το ταξιςνετ. Μπαίνει μια φορά το χρόνο και ορίζει το ποσό που θεωρεί οτι θα εισπράξει τη χρονιά. Ας πούμε οτι δουλεύει και βγάζει (ευρώ θα πω) 50.000 το χρόνο. Δηλώνει τα 50Κ αυτα.

Ο φόρος υπολογίζεται ποσοστιαία επι των 50Κ. (και δεν ειναι μικρός, αλλά δε θυμάμα το ποσοστό που μου ειπαν).

Στο τέλος της χρονιάς υποβάλλεται απ'τον εργοδότη η βεβαιωση αποδοχών. Εάν εχει διαφορά μεγάλη απ'τα δηλωθέντα (επιδευμένα δηλ), πέφτει πρόστιμο. Αν εινια κάπου εκει κοντά, διορθώνει ο εργαζόμενος προς τα πάνω ή προς τα κάτω και αναλογως πληρώνει κατι ακόμη ή παίρνει επιστροφή.

 

ΤΟΣΟ απλά.

 

Υ.Γ. για να πω το κόστος και του δικου μου λογιστή.

 

2 ατομικές επιχειρήσεις, ΦΠΑ, δηλώσεις και τα συναφή, 900ε το χρόνο. Βέβαια...δε ξέρω τι τιμολόγια μου κόβει, χαχαχα.

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Αυτο που προτεινω ειναι στη λογικη της συγκεντωτικης καταστασης τιμολογιων. Αολα η ολη διαδικασια να γινεται μεσω ταξις. Οτι μου κοβεις εσυ ανεβαινει αυτοματα κ στη δικια σου καρτελα κ στη δικια μου! Κ ειδικα οταν μιλαμε για κατασκευη (παλιαααα δηλαδη) γινεται ο κακος χαμος απο τιμολογια...ο λογιστης θα επρεπε να εχει πιο συμβουλευτικο ρολο κ οχι να παλευει με το τυφλο συστημα να περνα εξοδα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.