Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΠΑΕ


kagatso

Recommended Posts

Συνάδελφε armenopoulos χρήσιμες οι πληροφορίες σου, δεν τις γνώριζα αυτές τις λεπτομέρειες και είναι σωστές.

 

Δεν έχω φυσικά κάτι να καταγγείλω και νομίζω πως αν οι συνάδελφοι φροντίζουν να τιμούν τον ρολό τους όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

 

Ευτυχώς δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε έργο μου με ΕΠΑΕ μέχρι τώρα.

 

Νομίζω πως ένα κομβικό σημείο των ΕΠΑΕ και εκεί μπορούν πράγματι να υπάρξουν υπόγεια παιχνίδια - 'μαγαζάκια', είναι όταν ζητάμε υπέρβαση καλύψεων ή δόμησης για ειδικούς λόγους.

Link to comment
Share on other sites

ενώ άμα αποχωρήσει και μπει ο αντικαταστάτης υπάρχει πτοέ περίπτωση να 'κοπέι' :P

 

τέλος πάντων ελέγχει ή όχι τον δικό του φάκελλο είναι ανευ σημασίας

το θέμα είναι να μην στήνονται 'μαγαζάκια' αν με εννοείτε

 

Μην το λες, πολλές φορές (αν οι συνάδελφοι είναι σοβαροί) γίνονται "μαχες" στην ΕΠΑΕ. Άλλωστε οι αποφάσεις δεν είναι πάντα ομόφωνες, και σε πληροφορώ ότι μέλος ΕΠΑΕ με το οποίο έχω συνεργαστεί πολλές φορές σε μελέτες, έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά ή και έχει προτείνει πολλες φορές διορθώσεις σε μελέτες μου καθώς είχε διαφορετική άποψη (οπότε αφού εξέφρασε και επέμηνε στην άποψή του σε μελέτη φίλου του, θεωρώ ότι με την ίδια σοβαρότητα ελέγχει και τις μελέτες των μελών της ΕΠΑΕ, όποτε αυτό προκύπτει). Αν υπάρχει σοβαρότητα και σεβασμός οι ΕΠΑΕ μπορεί και να λειτουργήσουν σωστά.

 

Συμφωνώ ότι "μαγαζάκια" μπορεί να στηθούν παντού. Αλλά από την άλλη είναι λογικό να υπάρχει και υπόνοια αλλά και δυνατότητα για παρατυπίες. Υπόψιν ότι στην ΕΠΑΕ σήμερα, από τα 4 συνολικά μέλη, τα 2 (ή και τα 3 πολλές φορές) είναι ΙΔΙΩΤΕΣ και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα όσους διατείνονται ότι χωρίς πολεοδομίες, δηλαδή χωρίς δημόσιους υπαλλήλους (με την αποκλειστική ευθύνη του μελετητή και του "ελεγχτή δόμησης" και με "Συμβούλια Αρχιτεκτονικής" που τα μέλη θα προκύπτουν με κλήρωση και θα περιλαμβάνουν και πανεπιστημιακούς) τα πράγματα θα είναι καλύτερα...........

Link to comment
Share on other sites

...., έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά ή και έχει προτείνει πολλες φορές διορθώσεις σε μελέτες μου καθώς είχε διαφορετική άποψη (οπότε αφού εξέφρασε και επέμηνε στην άποψή του σε μελέτη φίλου του, θεωρώ ότι με την ίδια σοβαρότητα ελέγχει και τις μελέτες των μελών της ΕΠΑΕ, όποτε αυτό προκύπτει). ...

Αν θες την προσωπική μου γνώμη η 'επέμβαση' σε μελέτη αλλουνού ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ

και κατάχρηση εξουσίας!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Φίλε anavatis κατσε να γίνουν πρώτα και μετά βλέπουμε. Ακόμα σήμερα ο ΣΑΔΑΣ δεν έχει στείλει στο ΥΠΕΚΑ τις λίστες με τα μέλη του στις επιτροπές.

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο;

 

Μετο νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών για να έχεις πληρώτητα πρέπει να έχεις περάσει πρώτα απο ΣΑ; ή μπορείς να πάρεις πληρώτητα και μετά σου στέλνει το φάκελο η πολεοδομία;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.