Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξωτερικό σοβάτισμα και άδεια


Recommended Posts

εχει στηθει η σκαλωσια εδω και ενα μηνα αλλα οι εργασιες θα ξεκινησουν τωρα λογω διακοπων που κανανε τα συναργεια!!!!!!!! ο διπλανος σημερα το πρωι εβαλε τις φωνες και λεει να μην ριξουν μυστρια καθολου και να ξηλωσουν τη σκαλωσια αλλιως θα φερει την αστυνομια. ο σοβατζης ομως χαλαρος μου ειπε οτι δεν μπορει να κανει τιποτα και με μια απλη αδεια απο το δημο ειμαι κομπλε. αληθευει κατι τετοιο? εχετε κανενα παρομοιο περιστατικο?

 

 

 

 

ευχαριστω εκ των προτερον

Link to comment
Share on other sites

για στήσει κανεις σκαλωσιά θέλει άδεια απο πολεοδομία. απο ποτε τα μαστόρια γίνανε ειδικοί???

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον μας είπες λιγότερα από ότι χρειάζεται για να καταλάβουμε. Θεωρούμε ότι η οικοδομική άδεια του κτίσματος έχει λήξει και τώρα κάνει επισκευές ας πούμε και φτάσατε στους σοβάδες? Οι σκαλωσιές είναι στο πεζοδρόμιο ή στην ιδιοκτησία του γείτονα? Πάντως για χρήση σκαλωσιάς δε φτάνει η άδεια μικρής κλίμακας θέλει κανονική άδεια για να επιβλέπει μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

οχι ειναι οικοδομη που χτιζεται κανονικα και ειναι τωρα στη φαση των σοβατισματων. η σκαλωσια ειναι σε μερος απο το διπλανο σπιτι και ειναι στον αερα. τωρα?

Link to comment
Share on other sites

στον αέρα?? δλδ???

 

δεν νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο πέρα απο το να τα βρείς με τον γέιτονα.

 

επίσης θα ηταν καλό να λάβουν οι εργάτες όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατα την εκτέλεση των εργασιών.

Link to comment
Share on other sites

οι εργατες τα εχουν λαβη εξαλλου υπαρχει και το κλασσικο διχτυ π καλυπτει ολη τη σκαλωσια για να μην φαινεται τιποτα.

 

στον αερα εννοω οτι το διπλανο σπιτι εχει σκεπη και δεν μπορει να πατησει πανω στη σκεπη και ετσι εγινε κρεμαστη

Link to comment
Share on other sites

Για ρίξε μια ματιά:

 

Αριθμός 66/2005

Ειρηνοδικείο Λευκάδας

Ειρηνοδίκης: Ε. Κατσαούνου

Δικηγόροι: Ε. Λάζαρη, Ξ.. Γράψας

…Από τη διάταξη του άρθρου 1018 ΑΚ συνάγεται ότι, όταν απαιτείται για την επισκευή ή την ανακαίνιση κτιρίου η είσοδος και κυκλοφορία του εργαζόμενου προσωπικού στο γειτονικό ακίνητο ή η παροδική τοποθέτηση σ' αυτό εγκαταστάσεων ή οικοδομικού υλικού, υποχρεούται ο κύριος του ακινήτου τούτου να ανεχθεί τις ενοχλήσεις αυτές για τον χρόνο που είναι απαραίτητος για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, εφόσον η χρήση του ακινήτου του δεν παρακωλύεται σοβαρά και αφού προηγουμένως καταβληθεί σ' αυτόν αποζημίωση ή εφόσον η ζημία δεν μπορεί να προβλεφθεί και καθορισθεί εκ των προτέρων να του παρασχεθεί ασφάλεια για τη τυχόν ζημία. Με τη διάταξη αυτή θεσπίζεται νόμιμος περιορισμός της κυριότητας, που διαρκεί ως την εκτέλεση του έργου, για την είσοδο και κυκλοφορία του εργαζόμενου προσωπικού στο γειτονικό ακίνητο ή για την προσωρινή τοποθέτηση ικριωμάτων ή οικοδομικών υλικών που είναι αναγκαία για την επισκευή ή ανακαίνιση του γειτονικού ακινήτου. Η χρήση του ακινήτου πρέπει να μη παρακωλύεται σοβαρά από την κυκλοφορία του προσωπικού και την τοποθέτηση εγκαταστάσεων ή υλικού. Η γραμματική διατύπωση του άρθρου αναφέρεται σε επισκευή ή ανακαίνιση. Σύμφωνα όμως με την κρατούσα άποψη, πρέπει να γίνει δεκτό για την ταυτότητα του νομικού λόγου και με διασταλτική ερμηνεία, ότι το άρθρο εφαρμόζεται και στην περίπτωση που ανεγείρεται νέα οικοδομή, όταν δεν είναι δυνατή με άλλο τρόπο η εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών στα εξωτερικά τοιχώματα της (βλεπ. Γεωργιάδη-Σταθόπουλο Εμπορ.Δίκ. τόμος V υπό το άρθρο 1018 σελ. 379 επόμ. - ΑΠ 966/ 1995 ΕΕΝ 1996, 805 - Ειρ.ΑΘ. 2696/1980 Αρχ. Νομ. 1981, σελ. 209 - Ειρ.Βόλ. 413/1976 ΝοΒ 25, 785). Πότε υπάρχει σπουδαία παρακώλυση της χρήσης, κρίνεται κάθε φορά από τις συγκεκριμένες περιστάσεις και κυρίως από το είδος της χρήσης (βλέπ. Γεωργιάδη-Σταθόπουλο ένθ. ανωτ., Ειρ. Αιγ. 101/1981 ΕλλΔνη 23, 56).

Η παραπάνω όμως διάταξη δεν μπορεί να υποχρεώσει τον κύριο του γειτονικού ακινήτου να ανεχτεί να εκτελεστούν εργασίες εκσκαφής μέσα στο ακίνητο του, προκειμένου να θεμελιωθεί η νέα οικοδομή του αιτούντος την εφαρμογή της (διάταξης), διότι στην αντίθετη περίπτωση θα ικανοποιείτο πλήρως το δικαίωμα του τελευταίου και δεν θα ερυθμίζετο προσωρινά η κατάσταση ενόψει του επείγοντος και της ανάγκης αποτροπής της ζημίας του, δηλ. στο πλαίσιο του σκοπού των ασφαλιστικών μέτρων, πράγμα που απαγορεύεται από τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 692 ΚΠολΔ, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται σ' αυτή την περίπτωση ειδική σχετική νομοθετική ρύθμιση, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις των άρθρων 728, 729 και 734 ΚΠολΔ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αυτο ειναι καλο. να σαι καλα αδερφε. το πολυ πολυ θα πληρωσω ενα δικηγορο να βγαλει ενα τετοιο χαρτι για τις εργασιες που θα γινουν.

 

ειστε πολυ χρησιμο φορουμ παιδες και παλι συγχαρητηρια στον δημιουργο του

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.