Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φάκελλος άδειας περίφραξης


Recommended Posts

Από πλευράς σχεδίων θα έχει τα πάντα.Τοπογραφικό,κατόψεις,τομές και όψεις της περίφραξης, τεχνική περιγραφή, φωτογραφίες (θα περάσει από ΕΠΑΕ).

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι!

Μία ερώτηση και από εμένα.

Σε εξ'αδιαιρέτου οικόπεδο έχουν ανεγερθεί με άδεια του '83 δύο μεζονέτες μεσοτοιχία. Ο ένας ιδιοκτήτης στο κομμάτι του έφτιαξε εκ των υστέρων μάντρα..Χωρίς άδεια απ'ότι κατάλαβα από τα λεγόμενα του. Έρχεται τώρα ο άλλος ιδιοκτήτης και θέλει να φτιάξει και αυτός μάντρα στην πλευρά του. Την οποία όμως θέλει να την κάνει νόμιμα, με άδεια από την Πολεοδομία. Σε αυτή την περίπτωση γνωρίζετε τί γίνεται? Μπορεί σε εξ αδιαιρέτου να αιτηθεί για μισή μάντρα ο ένας εκ των ιδιοκτητών?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας νόμιμης περίφραξης εντός εξ αδιαιρέτου οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά. Η περίφραξη αφορά ουσιαστικά στην κατασκευή μαντρότοιχου πρόσοψης. Απλά στο συγκεκριμένο οικόπεδο ο ένας ιδιοκτήτης έχει πραγματοποιήσει τον μαντρότοιχο στο αριστερο μισό κομμάτι της πρόσοψης και τώρα ο δεύτερος ιδιοκτήτης θέλει να συνεχίσει την περίφραξη στην "δική" του πρόσοψη.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, εκτός των υπολοίπων δικαιολογητικών γνωρίζετε αν υπάρχει νόμος και ποιος είναι που επιβάλει ότι για την έκδοση ΕΕΜΚ εκτός της έγκρισης του δασαρχείου απαιτείται και η τελεσιδικία της απόφασης;

Link to comment
Share on other sites

Η παρακάτω εγκύκλιος είναι για οικοδομικές άδειες αλλά μάλλον λόγω κεκτημένης ταχύτητας το ζητάνε και σε ΕΕΜΚ?

 

Εγκ-3401/7/21-6-11

 

Χαρακτηρισμός εκτάσεως ως δασικής ή μη

(Απαίτηση εγγράφου ή βεβαίωσης Δασάρχη και βεβαίωσης τελεσιδικίας του χαρακτηρισμού της έκτασης πριν την έκδοση οικοδομικής άδειας σε εκτός σχεδίου περιοχή)

Σχετ.

α) Η Αποφ-88416/529/ΠΕ/1-12-00 Υφυπουργού Γεωργίας με την οποία έγινε αποδεκτή η Γνωμ-38/99 του ΝΣΚ.

β) Η από 6-3-09 έκθεση επιθεώρησης ελέγχου με αριθ. 179/Α/09 του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που μας διαβιβάστηκε με το Εγγρ-28164/7-5-09 του Υπουργείου Εσωτερικών.

γ) Το Εγγρ-204300/4865/ΠΕ/17-1-11 της Διεύθυνσης Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με την (α) σχετική απόφαση του Υφυπουργού Γεωργίας και κατόπιν της (β) σχετικής έκθεσης επιθεώρησης ελέγχου του ΣΕΕΔΔ και του (γ) σχετικού, παρακαλούμε πριν την έκδοση οικοδομικής άδειας σε εκτός σχεδίου περιοχή, να ζητείται απαραιτήτως πέραν του θεωρημένου τοπογραφικού διαγράμματος που συνοδεύει την πράξη χαρακτηρισμού, το πληροφοριακό έγγραφο ή τη βεβαίωση του αρμόδιου Δασάρχη, καθώς και βεβαίωση τελεσιδικίας του χαρακτηρισμού της έκτασης .

Ακόμη απαιτείται συμφωνία του υποβαλλομένου τοπογραφικού διαγράμματος της προς δόμηση έκτασης, με το τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει την πράξη χαρακτηρισμού της Δασικής Υπηρεσίας.

Link to comment
Share on other sites

Η κεκτημένη ταχύτητα και ο υπερβάλλον ζήλος των υπαλλήλων σε μερικές πολεοδομίες κοστίζει χρόνο, χρήμα, καταδικαστικές αποφάσεις μα πάνω απ’ όλα την υγεία των πολιτών που έχουν την ατυχία να εξαρτηθούν από αυτούς.

Συνάδελφοι, αν πάλι επιδιώξετε διευκρινήσεις επί της εγκ- 3401/7/21-6-11 από τον υπεύθυνο πληροφοριών θα έχετε την ευκαιρία για μια πολύωρη φιλοσοφική συζήτηση πως επιθυμεί να διαμορφωθεί ο ΓΟΚ αλλά δεν έχει καθόλου χρόνο και φυσικά την υπευθυνότητα να σας απαντήσει ποιος νόμος επιβάλλει για την ΕΕΜΚ τελεσίδικη απόφαση του δασαρχείου.

Καλή τύχη σε αυτούς τους ελληνάρες δημόσιους υπαλλήλους που αρέσκονται να υποβάλλουν σε ταλαιπωρία τους δύστυχους πολίτες αυτής της χώρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μια σύνοψη. Για απλή περίφραξη με συρματόπλεγμα και πασσάλους χωρίς σκυρόδεμα, οικοπέδου εντός σχεδίου, χρειάζεται άδεια δόμησης οπωσδήποτε (όχι μικρής κλίμακας) με τοπογραφικό, όψη, τομή, τεχνική έκθεση? φωτογραφίες? του οικοπέδου; Προφανώς δεν χρειάζεται διάγραμμα δόμησης.

Οι αμοιβές βγαινουν με αναλυτικό, αρχιτεκτονικά (κατηγορία Ι?) και τοπογραφικό; Πρέπει οι αμοιβές να είναι μελέτης και επίβλεψης; ΙΚΑ πρέπει να πληρωθεί; Μετά την κατασκευή πρέπει να κληθεί ΕΔ;

 

Μια βοήθεια σας παρακαλώ...

Edited by dim
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.