Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα


Recommended Posts

Το πρόστιμο όμως πως θα υπολογισθεί;

Αλλά τι ψάχνω, ακόμα δεν έχουμε δει καθαρογραμμένο το κείμενο.....

 

Και να το δούμε καθαρογραμμένο, φοβάμαι ότι θα είναι τόσα τα κενά του που η μία διευκρινιστική εγκύκλιος θα διαδέχεται την άλλη...

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον, αν και εμπορικού χαρακτήρα, είναι το http://www.authaireta.com. Έχουν αναρτήσει τις διάφορες "εκδόσεις" του ν/σ κι έχουν φτιάξει κι ένα καλό εργαλειάκι υπολογισμού του προστίμου με τα μέχρι τώρα δεδομένα... Δεν απαντάει on-site αλλά στέλνει αυτόματη απάντηση email.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ χρήσιμη η παράθεση του τελικού κειμένου του νόμου, μαζί με τις διορθώσεις και αλλαγές που έγιναν. Αλλά δεν συνοδεύεται απο το Φύλλο Καταγραφής Αυθαίρετης Κατασκευής και Υπολογισμού Προστίμου, μαζί με τους Συντελεστές τετραγωνιδίων, όπως τελικά διαμορφώθηκε, ώστε να υπολογίζουμε τα πρόστιμα.

 

Μπορεις να μου εξηγησεις τι ειναι αυτα τα "τετραγωνιδια" που το ακουσα και απο υποψηφιο πελατη???

Link to comment
Share on other sites

το φυλλο ακαταγραφης στην αρχη βαζεισ πχ εχει αδεια.....εχει υπερβαση υψους.....εχει κατω 20% απο την αδεια παρανομη δομηση....

αυτα μετα για να δεις το προστιμο πας στα αντιστοιχα τετραγωνιδια που εχει τους συντελεστες...

 

πχ το προστιμο αρχικα ειναι 25 τ.μ * 1750 τ.ζ * 11% (ποσοστο επι τ.ζ) * 0,8 (επειδη εχει αδεια_ * 1,15 επειδη εχει υπερβαση υψους * 0,9 επειδη ειναι κατω 20 %

Link to comment
Share on other sites

'Εχω μια απορία βρε παιδιά... υποψήφιος πελάτης είχε χτίσει 110τ.μ. ισόγειο προ του 1983 το οποίο λέει ότι τακτοποίησε με το ν. Τρίτση. Αμέσως μετά σήκωσε άλλον έναν όροφο τον οποίο θέλει να τακτοποιήσει με τη φετεινή ρύθμιση.

 

Το πρόβλημα είναι το εξής: στα χαρτιά που μου έφερε δεν φαίνεται να έχει ολοκληρώσει τη β' φάση... μόνο την α'. Επειδή όπως είναι λογικό είναι μεγάλης ηλικίας και συνεννοούμαι δύσκολα, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος, εκτός από τα λεγόμενα και το "αρχείο" του πελάτη, να σιγουρευτώ ότι κάποιο ακίνητο εξαιρέθηκε της κατεδάφισης με το ν. Τρίτση?

 

Είμαι καχύποπτος διότι έχω ακούσει από πολλούς παλιότερους συναδέλφους ότι τότε πολύς κόσμος είχε μπει στην α' φάση, πλήρωσε τις 10.000 δρχ παράβολο υπέρ ΕΤΕΡΠΣ, αλλά όταν έμαθαν την καμπανιά του προστίμου δεν προχώρησαν στη β' φάση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.