Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ύψος δώματος - απόληξης κλιμακοστασίου


charita

Recommended Posts

Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: η πόρτα εξόδου από την απόληξη προς ττο δώμα, είναι σωστό να ανοίγει προς τα έξω;

Link to comment
Share on other sites

Θα το έθετα διαφορετικά. Οι διαστάσεις του πλατύσκαλου, στο τελείωμα της σκάλας, από τον τελευταίο όροφο προς το δώμα, δεν επαρκούν για να ανοίγει η πόρτα προς τα μέσα;

Πάντως, κάποια απαγόρευση για την φορά της πόρτας δεν θυμάμαι να υπάρχει. Λειτουργικό είναι το θέμα. Πας να βγεις στην ταράτσα όταν φυσάει-όπως αυτές τις μέρες-και σου φεύγει η πόρτα από τα χέρια. Από την άλλη, έχει και μια χρησιμότητα, αν για κάποιο λόγο χρειαστεί να γίνει κάποια έξοδος προς την ταράτσα. Συνήθως η  πόρτα αυτή κλειδώνεται από τον διαχειριστή για λόγους ασφαλείας. Σε πολλές πολυκατοικίες έχω δει η πόρτα αυτή να ανοίγει προς τα έξω.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

18 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Πας να βγεις στην ταράτσα όταν φυσάει-όπως αυτές τις μέρες-και σου φεύγει η πόρτα από τα χέρια.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι (αυτές τι μέρες) χιόνισε πολύ, και η πόρτα (ανοιγομένη προς τα έξω), έχει φρακάρει από το χιόνι, οπότε η πρόσβαση στο δώμα είναι αδύνατη!

Link to comment
Share on other sites

Άρα, μιλάς για υφιστάμενη κατασκευή όχι για κάτι που μελετάς στα σχέδια τώρα.  Είναι το θέμα λειτουργικότητας που λέγαμε. Άνεμος, χιόνι κλπ. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.