Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αρτιότητα σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων


Evva

Recommended Posts

Καλησπέρα!!!

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Πήγα να βγάλω μια άδεια μικρής κλίμακας (για αλλαγή κουφωμάτων) σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων και σταμάτησε γιατί είναι το οικόπεδο άρτιο αλλά όχι οικοδομήσιμο. Η πολεοδομία το στηρίζει στο εξής: το οικοπεδο είναι 300τμ , έχει πρόσωπο σε κοινοτικό δρόμο, αλλά ο δρόμος είναι λιγότερο από 4 μέτρα.

Ισχύει? και τι μπορώ να κάνω?

Ευχαριστώ!!!!

Link to comment
Share on other sites

θα πρέπει να έχει πρόσωπο σε δρόμο πλάτους 4 μ. (αυτό καταλαβαίνω σαν ορισμένο πλατος του συγκεκριμένου οικισμού , γιατί αυτό αλλάζει από οικισμο σε οικισμό ανάλογα το ΠΔ καθορισμού των όρίων του οικισμού)Επομένως πρέπει με συμβολαιογραφική πράξη να παραχωρίσετε λωρίδα ώστε το ημιπλατος του δρόμου που έχετε πρόσωπο να είναι 2 μ (δηλαδή όσο απαιτείται ώστε η απόσταση από τον άξονα του δρόμου μέχρι το νεο όριο σας να είναι 2μ.) Αυτό θα πρέπει να εγκριθεί από τον τοπικό ΔΣ του ΟΤΑ της περιοχής και να μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακειο που ανήκει το ακίνητο σας

Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για μικρής κλίμακας. Από ότι γνωρίζω η νομιμότητα του υπάρχοντος ελέγχεται μόνο στην στέγη.

Και επίσης στο άρθρο 2 του Αριθ. οικ 5219/04 (ΦΕΚ 114 Δ'/17-2-04) λέει :

4. Στον ενδιαφερόμενο χορηγείται επικυρωμένο αντίγραφο και αρχειοθετείται η αίτηση με τα δικαιολογητικά, σε συσχέτιση με τυχόν οικοδομική άδεια ή άδεια δόμησης του ακινήτου

Δεν είσαι υποχρεωμένη για τοπογραφικό διάγραμμα αλλά μπορείς να πας απόσπασμα του οικισμού και να σημειώσεις την θέση του ακινήτου σύμφωνα με το άρθρο 1.2.δ:

δ) βεβαίωση ή αντίγραφο δήλωσης κτηματολογίου, ή αντίγραφο τοπογραφικού ή άλλου σχεδίου, εφόσον δεν προσδιορίζεται η θέση του ακινήτου με τη διεύθυνση.

 

Επίσης στην Απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ αρ. Πρωτ. οικ. 7646/εγκ.13/04 λεει:

 

5. Δεν απαιτούνται και δεν ελέγχονται στοιχεία αρτιότητας των οικοπέδων ή των γηπέδων, ή στοιχεία νομιμότητας των κτιρίων, δηλώνονται όμως με σαφήνεια τα σχετικά στοιχεία του ακινήτου στην αίτηση. Επίσης δεν απαιτούνται φορολογικές ή άλλες κρατήσεις.
Link to comment
Share on other sites

Δεν ελέγχονται στοιχεία αρτιότητας σε άδειες μικρής κλίμακας!

Εκτός και αν κάτι έχει αλλάξει και δεν το ξέρω.

 

Δες και ΠΕΧΩΔΕ αρ. Πρωτ. οικ. 7646/εγκ. 13/2004

παράγραφος 5.

 

edit: Faethon11 γράφαμε μαζί!

Link to comment
Share on other sites

Ναι έχουν δίκιο οι συνάδελφοι δεν ελέγχονται αρτιότητα στην άδεια μικρής κλίμακας εργασιών και σε μένα σε αντίστοιχη περίπτωση δε μου ζήτησαν παραχώρηση για δρόμο

Link to comment
Share on other sites

Λογω περιοχής δραστηριότητας έχω βγάλει κάμποσες άδειες μικρής κλίμακας σε οικισμό....

φωτογραφίες, τυχόν άδεια κτίσματος και θέση ακινήτου....ούτε παραχωρήσεις ούτε τπτ

Link to comment
Share on other sites

Δεν απαιτούνται και δεν ελέγχονται στοιχεία αρτιότητας των οικοπέδων ή των γηπέδων, ή στοιχεία νομιμότητας των κτιρίων, δηλώνονται όμως με σαφήνεια τα σχετικά στοιχεία του ακινήτου στην αίτηση. Επίσης δεν απαιτούνται φορολογικές ή άλλες κρατήσεις.

 

 

Όπως έχω ξαναγράψει, αυτό που αναφέρει η εγκύκλιος, όπως φαίνεται από τα τονισμένα σημεία πιο πάνω, είναι ότι τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αρτιότητα και την νομιμοτητα δεν απαιτείται να προσκομισθούν, ούτε έχει υποχρέωση να τα ελέγξει η πολεδομική υπηρεσία. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ.

Τα παραπανω πουθενά δεν αναφέρουν ότι τα γηπεδα/οικόπεδα δεν πρέπει να είναι άρτια και οικοδομήσιμα, ούτε ότι τα κτίρια δεν χρειαζεται να είναι νόμιμα. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ-ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΙΟΤΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.

 

Οπότε, εάν η πολεοδομία διαπίστωσε (άσχετο πως) ότι το οικόπεδο δεν είναι οικοδομήσιμο, θεωρώ ότι έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί την χορήγηση της έγκρισης.

 

Οπότε πρέπει να παραχωρηθεί η λωρίδα όπως αναφέρει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ και να αναφερεθεί το συμβόλαιο στην αίτηση

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα .

Σε οικισμό <2000 κατοικων το ομορο οικοπεδο είναι 70 τμ δημιουργημενο το 1951.

Είναι αρτιο και οικοδομησιμο;Δημιουργεί πρόβλημα στο δικό μου που έχει τα απαιτούμενα όρια αρτιοτητας;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.