Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός προστίμου αυθαιρέτου


Recommended Posts

καλησπέρα θα ήθελα τη βοήθεια σας

 

εχω διωροφη κατοικία (μεζονετα) με υπογειο (συμφωνα με την αδεια).... το οποιο (υπογειο) χτιστηκε ως ισογειο... επιπλεον το μισο υπογειο ειναι κατοικια.... επιπλεον η μεζονετα εχει εξωτερικα σκαλα και εξωτερικη αποθηκη που δε περιλαμβανονται στην αδεια... ημιυπαιθριους χωρους οι οποιοι υπερβαινουν το επιτρεπομενο ποσοστο... εναν εξωστη που δε φαινεται στην αδεια.... και δε συμαζευεται.... συνολικα η υπερβαση δομησης φυσικα ειναι >50%, η υπερβαση καλυψης >30% και η υπερβαση υψους >20%.... αυτο που με μπερδευει ειναι οτι πρεπει να γινει ξεχωριστο φυλλο καταγραφης ανα αυθαιρετη κατασκευη.... στο οποιο ομως τα αντιστοιχα ποσοστα υπερβασεων θα ειναι ολα <50% (δομηση) και <20% αντιστοιχα (καλυψη)?

 

δηλ θα πρεπει να κανω ενα φυλλο για το μισο υπογειο που εχει παραμεινει αποθηκη με μειωτικο συντελεστη 0,50 (αν και εχει υψος πανω απο 2,5μ?)και υπερβαση φυσικα <50%

ενα αλλο φυλλο για το τμημα του υπογειου που εγινε ισογεια κατοικια με συντελεστη 1,40 για την αλλαγη χρησης και υπερβαση παλι <50%

ενα φυλλο για τη σκαλα με υπερβαση καλυψης και δομησης παλι ομως κατω απο 20% και 50% αντιστοιχα.... το ιδιο και για την αποθηκη

ενα φυλλο για τους επιπλεον η/υ με το αντιστοιχο ποσοστο δομησης που υπερβαινει το επιτρεπομενο

ενα για τον εξωστη με αναλυτικο προυπολογισμο

και ενα για το β' οροφο ο οποιος εχει υπερβαση υψους?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επιβεβαίωσα και με τις γύρω ιδιοκτησίες το ΤΖ= 250 ...

 

Για τιμές ζώνης βρες εδώ: http://www.gsis.gr/ANTIKEIMENIKES_AXIES_2007/PERIFEREIES.html

Κάτω από €400 δεν έχω βρεί. Μην κοιτάς μόνο τους λογ. ΔΕΗ γιατί χάθηκες...!

Link to comment
Share on other sites

Για τον υπολογισμό του προστίμου, τι θεωρείται ΠΑΤΑΡΙ (άρα Β.Χ. άρα με 0,50)????????

 

Εκείνα που χαρακτηρίζονταν ως πατάρια με παλαιότερους ΓΟΚ (π.χ. πατάρια καταστημάτων)

 

ή

 

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΑΘΜΗ δημιουργήθηκε εξ' αρχής ή κατ' επέκταση υπάρχουσας (μισής) στάθμης και βρίσκεται ΕΝΤΟΣ νομίμου όγκου?

 

 

π.χ. έχω κτίριο που στην Ο.Α φαίνεται ως μεζονέτα με κοινό περίγραμμα σε όλες τις στάθμες και στέγη, αλλά επιφάνειες ως εξής:

 

- ισόγειο 100 τ.μ., (πλήρες περίγραμμα)

 

- μεσοπάτωμα με 15 τ.μ. (σ' αυτή τη στάθμη φαίνεται ΜΟΝΟ η στροφή του κλιμακοστασίου και το υπόλοιπο ΚΕΝΟ - τρύπα)

 

και

 

- Α' όροφο 65 τ.μ. (περιλαμβάνει κλιμακοστάσιο 15 τ.μ. μέρος επιφανείας 50 τ.μ. εντός του ΚΟΙΝΟΥ περιγράμματος και το υπόλοιπο ΚΕΝΟ - τρύπα).

 

 

Στην πράξη έχουν συμπληρωθεί οι στάθμες μεσοπατώματος και Α' ορόφου και δεν έχει μείνει ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΟ (τρύπα). Δηλαδή ΤΕΛΙΚΑ έχω 3 στάθμες από 100 τ.μ. έκαστη.

 

 

Τα τετραγωνικά που έχουν συμπληρωθεί, εφόσον ΔΕΝ αποτελούν ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΡΟΦΟ αλλά δημιουργήθηκαν ΕΝΤΟΣ νομίμου όγκου, μπορώ να τα βάλω Β.Χ. (δηλ. με 0,50) θεωρώντας τα πατάρια?????????

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από μένα. Ακίνητο που έχει υπαχθεί στον 1337/83 και έχει επιπλέον παραβάσεις υπολογίζεται με ή χωρίς οικοδομική άδεια?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι πόσους φακέλους - αμοιβές καταθέτουμε?Όπως στους Η/Χ για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία ή μια αμοιβή ανα κτίριο?Αν εχω 5οροφη οικοδομή που ανήκει σε εναν ιδιοκτητη και εχει αυθαιρεσίες σε όλα τα διαμερίσματα?

 

Ενας και μοναδικός ιδιοκτήτης σε γωνιακό οικόπεδο 304 τ.μ. με 08 Σ.Δ.,60% κάλυψη,8 μ Ηmax και πρασιά 4μ(σύμφωνα με Ο.Α. έχουμε εξάντληση Σ.Δ. και 126 τ.μ. κάλυψη<182 τ.μ.) με οικοδομή που έχει

 

- ισόγειο κατάστημα στο οποίο έγινε αυθαίρετη κατασκευή στέγαστρου στην πρασιά εμβαδού 94 τ.μ.----->Αναλυτικός

-αυθαίρετο λεβητοστάσιο και αποθήκη κατ`επέκταση 32 τ.μ. στο ισόγειο χωρίς παραβίαση Δ ή πρασιάς------>Β.Χ. σαν "άλλη κατοικία"?

-αυθαίρετη κατασκευή εξώστη εμβαδού 7 τ.μ. στον 1ο όροφο που αποτελεί οροφοδιαμέρισμα ----->Αναλυτικός

-αυθαίρετη σοφίτα 125 τ.μ. στον 2ο όροφο που αποτελεί πάλι ξεχωριστό διαμέρισμα.----------->Β.Χ. με τους ανάλογους συντελεστές

Ταυτόχρονα 12 τ.μ. ανοιχτού στεγασμένου χώρου στη σοφίτα σαν Η/Χ -------->Αναλυτικός ή τα βάζω στα τ.μ. σοφίτας?

και 12 τ.μ. αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου με Ηπραγμ = 11μ>8μ.-------->Β.Χ. σαν "άλλη κατοικία"?

 

Σωστά τα βάζω?Πόσους φακέλους καταθέτω εδώ?.........Επίσης ως προς την κάλυψη...σαν σύνολο στο οικόπεδο έχω περίπου 252 τ.μ.>182 δλδ υπέρβαση 38% κάλυψη.Θα το βάλω σε όλα ή υπολογίζω η κάθε αυθαιρεσία αν συνιστά απο μόνη της υπερβαση στην κάλυψη?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από μένα. Ακίνητο που έχει υπαχθεί στον 1337/83 και έχει επιπλέον παραβάσεις υπολογίζεται με ή χωρίς οικοδομική άδεια?

Δεν βγήκε άδεια με το 1337.

Προφανώς χωρίς, δεν έχει άδεια.

 

 

Νόμιμη (υπάρχει στην άδεια) αποθήκη στο δώμα με αποκλειστική χρήση - όλος ο αέρας δικός του. κλείνει όλη την ταράτσα με ύψος περίπου 2,30 με 2,40 μέτρα και γίνεται κατοικία. τα τετραγωνικά της προυφιστάμενης αποθήκης θα υπολογιστούν με συντελεστή 0,5 αφού και η αποθήκη στο δώμα δεν αποτελεί πολεοδομικά όροφο και είναι και βοηθητικός χώρος?

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Ιάμβλιχε το ίδιο περίπου έχω και εγώ . Αποθήκη στο δώμα ( Η επιφάνεια της έχει συμπεριληφθεί στην δόμηση ) έγινε κατοικία και ακόμη ο ιδιοκτήτης έκλεισε ακόμη 30 μ2 και όλο μαζί το έκανε κατοικία

Η ερώτηση είναι μπαίνει η αποθήκη με μειωτικό συντελεστή 0,50 ;

ή απλά επειδή τα τετραγωνικά της έχουν μετρήσει στη δόμηση γίνεται μόνο αναλυτικός με 500άρικα για τις διαρυθμίσεις (άνοιγμα θυρών μετατόπιση τοίχων κ.λ.π)

Παρακαλώ τις γνώμες σας.

Link to comment
Share on other sites

Σε 2οροφο ξενοδοχείο κτιστήκαν επιπλέον 3 όροφοι. Κάνω 3 φύλλα καταγραφής 1 για κάθε όροφο, λόγω του ότι κάθε όροφος έχει διαφορετικές παραβάσεις.

Το ερώτημα είναι:

Για το ποσοστό της υπέρβασης δόμησης που θα βάλω σε κάθε φύλλο καταγραφής, λαμβάνω υπόψη την υπέρβαση δόμησης όλων των ορόφων αθροιστικά σε σχέση με τα επιτρεπόμενα (προκύπτει 100-200%), ή του κάθε ορόφου ξεχωριστά σε σχέση με τα επιτρεπόμενα (προκύπτει 50-100%).

Επίσης στο ισόγειο έχει γίνει υπέρβαση δόμησης και κάλυψης και η ίδια ακριβώς παρανομία έγινε και στον όροφο. Η υπέρβαση κάλυψης θα υπολογιστεία και στον όροφο ή μόνο στο ισόγειο

Link to comment
Share on other sites

γνωρίζει κανείς;

και κάτι ακόμα.

Καποιος έχει πληρώσει προστιμα το 85' 350.000δρχ.

Η αναγωγή σε ευρώ πως γίνεται. Το ρωτω γιατί αν γινει με σημερινα δεδομένα θα του αφαιρεθούν 1000ευρώ, καμία σχέση με την αξία που είχαν 350.000δρχ το 85'

Edited by steve100
Link to comment
Share on other sites

Ως προς τη συμπλήρωση των φύλλων καταγραφής

Ένα παράδειγμα-απορία:

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 50 τετραγωνικά μέτρα με υπέρβαση κάλυψης <20% της επιτρεπόμενης, δόμησης <50% της επιτρεπόμενης και πλαγίων αποστάσεων >20% της επιτρεπόμενης απόστασης.

 

1η περίπτωση υπολογισμού(με βάση τα τετραγωνικά αυθαιρεσιών):

α) 50μ2*ΤΖ*0,15*.....*1,0(δομηση)* 1,2(κάλυψη)*1,4(αποστάσεις)*.....=10μ2*ΤΖ*0,15*....*1,68*....

 

2η περίπτωση υπολογισμού(με βάση το είδος παράβασης):

α)50μ2*ΤΖ*0,15*......*1,0(δομηση)* 1,4(αποστάσεις)*..................

β)50μ2*ΤΖ*0,15*......*1,0(δομηση)* 1,2(κάλυψη)*.........................

 

α)+β) 50μ2*ΤΖ*0,15*.....*2,6*.....................

 

Αυτό σημαίνει ότι με το δεύτερο τρόπο υπολογισμού έχουμε πρόστιμο περίπου 1,5 φορά μεγαλύτερο από ότι με τον πρώτο (2,6/1,68=1,54).

Επιπλέον όσον αφορά το παράβολο στην πρώτη περίπτωση τα συνολικά τετραγωνικά αυθαιρεσιών είναι 50μ2 ενώ στη δεύτερη 100μ2.

 

Τι ισχύει τελικά? Η φράση της εγκυκλίου 13 "κάθε τμήμα αυθαίρετης κατασκευής που εμπίπτει σε διαφορετική κατηγορία του φύλλου καταγραφής υπολογίζεται ξεχωριστά" σημαίνει υπολογισμό με τη δεύτερη περίπτωση (τη δυσμενέστερη για τον πελάτη) παρ' όλο που διπλοκαταγράφονται τα τετραγωνικά??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.