Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τρόπος σκυροδέτησης οικοδομής


 
ΝΙΚΟΣΤΡΙ

Recommended Posts

Οι κουστουμιές είναι δύσκολες καταστάσεις, απαιτείται πολύ δουλειά από τον μπετατζή και πρακτικά είναι αδύνατες για τα περισσότερα έργα. Πολλά μεροκάματα και μεγάλη φθορά ξυλείας, το κόστος μπορεί να εκτιναχθεί στο διπλάσιο. Από στατικής απόψεως, ουδεμία διαφορά.

 

Σίγουρα όχι σουηδικό. Τα σανίδια είναι πάντοτε ελατάκια, για πολλούς λόγους. Αν το καλούπωμα είναι σύμφωνο με τον ΕΚΩΣ, κανένα πρόβλημα αν θα είναι τάβλες ή κόντρα πλακέ...

 

Ο αρμός διακοπής στους κόμβους - ο οποίος θα είναι διπλός - ένας με τη σκυροδέτηση των υπ/των κι ένας με τη σκυροδέτηση της πλάκας, δε παίζει κανένα ρόλο, δεν έχει καμία διαφορά ? Δεν νομίζω !!!!!! Καλά για τη τριπλή σκυροδέτηση των υπ/των τι να πώ !!!! Μη μας ακούσει κανείς, θα μας πάρουν με τις πέτρες !!!!

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όχι; Έτσι και αλλιώς δεν έχεις ένα υποστύλωμα αλλά πολλά, συνεπώς μεταφέρεις την σκυροδέτηση παρακάτω. Τέλος ένα καλούπι μπαίνει σε κίνδυνο αν το ρίξεις με την μια διότι τότε στη βάση του θα έχει αποκτήσει πίεση 24x2.5=60kPa(!) ενώ αν περάσει λίγη μόνο ώρα η τιμή αυτή μειώνεται πολύ γρήγορα (χωρίς καν να θεωρήσεις μετακίνηση).

 

Άποψη μου: Ποτέ "κουστούμι" και η σκυροδέτηση να γίνεται κλιμακωτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Ναι σε 3 δοσεις..

 

Τσεκαρε λιγο και τον ΚΤΣ, εχει μεγιστο υψος σκυροδετησης...

σε 3 δοσεις εννοεις ριχνω την πρωτη στρωση παχους 60cm κανω δονηση στην συνεχεια ρίχνω την δευτερη στρωση 60cm δονηση και  τελος την τριτη στρώση στον ιδιο στύλο ή τις γεμιζω ολες με την πρωτη στρωση και μετα ξαναγυριζω στον πρωτο στυλο για την δευτερη στρωση(κυκλικα?) . Αν τις πας κυκλικα δεν υπαρχει κινδυνος λογω χρονικης καθυστερησης να μην συνεργαστει η πρωτη με την δευτερη στρωση?

Edited by ankiousis
Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά το μέγιστο ύψος σκυροδέτησης έχει να κάνει από το ποσό ψηλά μπορεί να πέσει το υλικό για να μην έχουμε απομιξη.

Το ύψος αυτό είναι 2,5 μέτρα.

 

Κατά τη σκυροδέτηση σε ένα κλασσικό ύψος 2,5 μέτρων ρίχνεις το μισό περίπου και πηγαίνεις μετά κυκλικά.

Από πίσω σε κυνηγαει το ζευγάρι με τον δονητη. Ερχόμενος πάλι στην αρχή ρίχνεις το άλλο μισό και ο δονητης αναλαμβάνει την συνεργασία των δυο τμημάτων. Υπάρχει οδηγία στο ποσό μέσα μπαίνει ο δονητης κλπ.

Προφανώς και δε θα επιστρέψεις μετά από 2 ώρες αλλά σε ένα διάστημα 30-40 λεπτών.

Αν έχεις να κάνεις μεγάλη γύρα, σπάσε την διαδικασία σε δύο ομάδες.

Σε περιπτώσεις τοιχίων που ακουμπούν σε τοιχοποιία μπορεί να επιλέξουμε να σκυροδέτησουμε και σε περισσοτερες φάσεις. 0,50+1,00+1,00 αφήνοντας το πρώτο στάδιο λίγο παραπάνω. Το πόσο εξαρτάται από πολλα. Θερμοκρασία,προσθετα για επιβράδυνση ή επιτάχυνση κλπ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.