Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πώς θα τακτοποιούνται τα αυθαίρετα


Recommended Posts

Συνάδελφοι μία απορία και από εμένα.

Πως θα αποδεικνύεται η παλαιότητα ενός κτιρίου?

-π.χ. κάποιος που έχει μία ισόγεια μονοκατοικία με άδεια του '76 και το '06 έχει προσθέσει έναν όροφο επιπλέον (υπέρβαση καθ' ύψος , σ.δ. , κτλ) ποια κριτήρια θα αποδεικνύουν την πραγματική ημερομηνία της κατασκευής? Γιατί πολλοί θα είναι εκείνοι που θα επιμείνουν να δηλωθούν σε κάποια από τις ημερομηνίες που υπάρχει συντελεστής παλαιότητας είτε πριν της 31/12/2003 είτε ακόμη οι πιο θρασύς πριν της 31/01/1983

 

Στα δικαιολογητικά που θα προσκομίσεις στην πολεοδομία για λογαριασμό του πελάτη σου συμπεριλαμβάνεται και μια υπεύθυνη δήλωση του ιδίου που δηλώνει τη χρονολογία κατασκεύης της προσθήκης. Σίγουρα στην πολεοδομία υπάρχουν αεροφωτογραφίες όπου φαίνεται αν όντως υπήρχε ή όχι το κτήριο αλλά δεν ξέρω αν θα μπουν στη διαδικασία να τις ελεγξουν. Εφόσον πρόκειται για προσθήκη του 2006 που σημαίνει ότι θα πληρώσεις 100% το πρόστιμο δε νομίζω να συναντήσεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 720
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με τα αμφισβητουμενα δασικα τι θα γινει αφου ζητάει ρητή δήλωση οτι δεν βρίσκεται το αυθαίρετο σε δασική έκταση ????εαν δεν υπάρχουν τελικοί δασικοί χαρτες τι θα γίνει???????

Link to comment
Share on other sites

από την πλευρά του δρόμου δεν έχει υπερβεί το επιτρεπόμενο ύψος και η εσοδος γίνεται από το ισόγειο. άκουσα ότι τακτοποιείται με τον 2010.

Το συνολικό υπάρχον υπόγειο είναι πάνω από το υπόλοιπο δόμησης, άρα αλλάζω χρήση για το μισό, έτσι? πάει με άδεια κανονικά?

α! και για να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγαματα, υπάρχει και μία πισίνα δίχως άδεια..

Το υπόλοιπο εντός περιγράμματος όμως μήπως είναι καλύτερα να γίνει με του 2010 νόμο?

ουφ!ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Με τον 3843 τακτοποείται μόνο η αλλαγή χρήσης του νομίμου υπογείου. Αν από την πλευρά του ακαλύπτου το ύψος υπερβαίνει τα 7.5μ (ή 9.00 αν υπάρχει απόφαση νομάρχη) συν στέγη, τότε εμπίπτει σε αυτό το νόμο περί ρύθμισης αυθαιρέτων. και από τη στιγμή που ρύθμιση με τον 3843 δεν έχεις κάνει για την χρήση του νόμιμου υπογείου δεν έχεις μπερδέματα.

Δεν νομίζω πως θα σε συνέφερε να ασχοληθείς με τον 3843/2010 για το θαμμένο τμήμα του υπογείου (η πλευρά του δρόμου) γιατί ούτως ή άλλως τα πρόστιμα με τον νέο νόμο είναι μικρότερα, χώρια που θα μπλεχτούν στην ήδη μπλεγμένη πολεοδομία, άρα όλα μαζί.

 

Με άδεια κανονικά θα πάει μόνο αν έχεις περιθώριο σε ύψος ή ορόφους.

 

 

Όσο για την παράνομη πισίνα, βλέπεις το υπόλοιπο κάλυψης (μετράει σε κάλυψη) και αν συμφωνεί γενικώς με τις απαιτήσεις Γ.Ο.Κ. για αρχιτεκτονικά και μηχανολογικά. Αν είναι εντάξει, θα σου πρότεινα αναθεώρηση άδειας για προσθήκη ανοικτής πισίνας

Link to comment
Share on other sites

το δωμα εκτος απο υπερβαση υψους εχει και αλλαγη χρησης......

 

 

βασικα επρεπε να κανουν 5-7 παραδειγματα......ηθελα ναξερα αυτοι που γραφουν τον νομο κανα μηχανικο της αγορας ναξερει τι παιζει δνε ρωτησαν πηγαν και πηραν τους μηχανικους με 40 πτυχια στο γραφειο τους που δνε βγηκανα ποτε απο τις αιθουσες του πολυτεχνειου ?

 

 

καλά αυτοί του Υπουργείου, είναι άσχετοι ως συνήθως.....αυτοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου που τηρούν σιγήν ιχθύος. Ουτε μιά θέση για τις αμοιβές ....τίποτα.....κλειστό το ΤΕΕ.

 

Τι να πεί ο πρόεδρος....ως συνήθως τίποτα ....γιατί είναι και βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

Στα δικαιολογητικά που θα προσκομίσεις στην πολεοδομία για λογαριασμό του πελάτη σου συμπεριλαμβάνεται και μια υπεύθυνη δήλωση του ιδίου που δηλώνει τη χρονολογία κατασκεύης της προσθήκης. Σίγουρα στην πολεοδομία υπάρχουν αεροφωτογραφίες όπου φαίνεται αν όντως υπήρχε ή όχι το κτήριο αλλά δεν ξέρω αν θα μπουν στη διαδικασία να τις ελεγξουν. Εφόσον πρόκειται για προσθήκη του 2006 που σημαίνει ότι θα πληρώσεις 100% το πρόστιμο δε νομίζω να συναντήσεις πρόβλημα.[/quote

 

 

 

επίσης το 1976 που είχε την κατοικια την πρώτη την δήλωσε το έτος 1995-1997-2005-και στο τελευταιο το 2008... Ε9 , μετά κατασκεύασε το αυθαίρετο που φαίνετε ότι το 2005 δεν υπήρχε......επομένως είναι κατασκευασμένο μετά το 2005.

 

με την προχειρη κατασκευή τι παιζει;

Το δηλωνει ο μηχανικός ή ο ιδιοκτητης;

Ποιος επιλέγει;

 

 

Θα περάσει από ειδική Αρχιτεκτονική Επιτροπή για να αποφανθεί αν πρέπει να τακτοποιηθεί.

 

Αν λάβουμε υπ' όψη το απόλυτο χάος που προέκυψε στην εφαρμογή του Ν. 3843, μπορούμε πλέον να προβλέψουμε τι πρόκειται να γίνει με την εφαρμογή αυτού του νόμου, ο οποίος ενέχει και ρίσκο μεγάλο, τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τους μηχανικούς. Λίγος ο χρόνος και ΠΟΛΛΕΣ οι ασάφειες. Το χειρότερο είναι πως το οικονομικό αντίκρισμα για τον μηχανικό διαφαίνεται δυσανάλογα μικρό σε σχέση με αυτό που έχει να διεκπεραιώσει. Όλοι ξέρουμε πως οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων είναι οι λιγότερο αποδοτικές μελέτες που μπορείς να αναλάβεις, πόσο μάλλον οι ρυθμίσεις με αυτά τα δεδομένα και αυτήν την πίεση χρόνου.

Δυστυχώς έχουμε όλοι βυθιστεί στην ανεργία αλλιώς αυτός ο ανήθικος και πρόχειρος νόμος έπρεπε να μπλοκαριστεί από εμάς τους μηχανικούς. Από όλους μας....

 

αν δεν κάνω λάθος ....η υπόθεση των ημιυπαιθρίων ήταν απλή για τους μηχανικούς.....απλά προέκυψε χάος λόγω κακής οργάνωσης από τις πολεοδομίες και της πληθώρας των φακέλλων.

Link to comment
Share on other sites

από την πλευρά του δρόμου δεν έχει υπερβεί το επιτρεπόμενο ύψος και η εσοδος γίνεται από το ισόγειο. άκουσα ότι τακτοποιείται με τον 2010.

Το συνολικό υπάρχον υπόγειο είναι πάνω από το υπόλοιπο δόμησης, άρα αλλάζω χρήση για το μισό, έτσι? πάει με άδεια κανονικά?

α! και για να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγαματα, υπάρχει και μία πισίνα δίχως άδεια..

Το υπόλοιπο εντός περιγράμματος όμως μήπως είναι καλύτερα να γίνει με του 2010 νόμο?

ουφ!ευχαριστώ!

 

καλυτερα αλλαγή χρήσης όλο το υπόγειο (εντός κι εκτός περιγράμματος) με νέο

νόμο γιατί πώς θα πάει το νόμιμο υπόγειο με τον 3843 αφού είναι ξεμπαζωμένο?

για την πισίνα μήπως συμφέρει το πρόστιμο με 80ευρώ/τμ?εξαρτάται και την επιφάνεια

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ!

το να ξεκινάς με τέτοιο μπέρδεμα είναι ένα θέμα...

 

Τίποτα.....γυναικεία αλληλεγγύη στον κατ΄εξοχήν ανδρικό τεχνικό κλάδο χαχχα. Απ΄ότι κατάλαβα είσαι νέα στο επάγγελμα. Μην φοβάσαι και μην αγχώνεσαι.... "Διάβασε" καλά την υπάρχουσα άδεια και τα εγκεκριμένα σχέδια. Δες αν το κτίριο υπερβαίνει το ύψος και το μέγιστο των ορόφων με το ξεμπάζωμα. Περίμενε μετά το ΦΕΚ του νέου νόμου, διάβασε καλά και αυτό και βάλε τον πελάτη να καταθέσει για υπαγωγή στη ρύθμιση περί αυθαιρέτων το σύνολο του ξεμπαζωμένου υπογείου. Το υπόλοιπο δόμησης άστο για μελλοντική χρήση.

Αν η πισίνα είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τις προδιαγραφές άφησέ την για το τέλος, ώστε να βγάλεις άδεια αναθεώρησης στην οποία θα αναφέρονται και τα τακτοποιημένα τμήματα (ως τακτοποιημένα όχι νομιμοποιημένα) του υπογείου και θα είσαι μια χαρά.

Καλό κουράγιο!!

Link to comment
Share on other sites

εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω την αλλαγή χρήσης σε αυτόν το νόμο

δηλαδή ρυθμίζεις την αλλαγή χρήσης για τα καθ' υπερβαση τμ και για τα νόμιμα συγχρόνως?

 

εχω μια αδεια επι παραδειγματι εκτος σχεδιου για γραφεια 100τμ και εχω χτίσει 150 και το έχω κατοικία. ρυθμίζω 150τμ με 50τμ υπέρβαση δόμησης και 150 τμ αλλαγή χρησης

 

κατ΄αρχή ρυθμίζεις τα 50μ2 της υπέρβασης......η αλλαγή χρήσης απο γραφείο σε κατοικία δεν είναι παράβαση , γιατί και τα δύο είναι κύριες χρήσεις και μπορείς με αναθεώρηση της αρχικής αδείας να τα αλλάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.