Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πώς θα τακτοποιούνται τα αυθαίρετα


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 720
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μαζί με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα γίνεται ταυτόχρονα και τακτοποίηση συνειδήσεων (μηχανικών και ιδιοκτητών).... Αφού οι ιδιοκτήτες έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια 10άδες νόμους και διατάξεις (με την ανοχή όλων μας..... και του κράτους πολλές φορές), στέρησαν το κράτος (όλους εμάς δηλαδή) από έσοδα, αλλά και τον κλάδο μας από αμοιβές υπηρεσιών οι οποίες τώρα - μέσα στην κρίση του επαγγέλματός μας - φαντάζουν ακόμα πιο τεράστιες....., αφού απαξίωσαν το επάγγελμά μας-την επιστήμη-την εμπειρία μας κλπ έρχονται να μας χλευάσουν για άλλη μια φορά βασιζόμενοι στην παράνομη προστασία που τους παρέχει επίσημα τώρα πια το ίδιο το κράτος. Εμείς οι μηχανικοί από την άλλη είμαστε πρόθυμοι να τα παραβλέψουμε όλα αυτά, και να δεχθούμε με κατεβασμένο το κεφάλι να πάρουμε λίγα ψίχουλα από όλους αυτούς (εύχομαι να είναι πολύ λίγα μια που τώρα απελευθερώθηκε το επάγγελμα). Λίγα ψίχουλα για να παραδεχθούμε επίσημα, ότι τελικά δεν είμαστε καθόλου απαραίτητοι στην όλη διαδικασία. Όσο πιο λίγα τόσο μεγαλύτερη η ξεφτίλα!!!

Όλα αυτά ίσως καθυστερήσουν - αναβάλλουν για λίγο τον επερχόμενο επαγγελματικό μας θάνατο. ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ένας άλλος χρήσιμος σύνδεσμος,που λυνει πολλές απορίες επί του θέματος ειναι το site της ελεμ και συγκεκριμένα: http://www.elem.tee.gr/website/index.php?/nea/ .Ελπιζω να βοηθησα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, θα ήθελα την γνώμη ορισμένων πάνω σε ένα θέμα που αφορά τον υπολογισμό προστίμου ρύθμισης αυθαιρέτου σε δώμα πολυκατοικίας.

 

Ιδιοκτήτης έχει κάνει επέκταση της απόληξης κλιμακοστασίου στο δώμα. Η επέκταση έχει γίνει σε τμήμα όπου η Ο.Α. προέβλεπε πέργκολα ύψους 3μ.

Το επιτρεπόμενο ύψος της οικοδομής είναι 11μ

Το επιτρεπόμενο ύψος της απόληξης κλ είναι επιπλέον 2,2μ

ενώ της πέργκολας είναι 3μ

Επειδή η αυθαίρετη προσθήκη έχει γίνει στο τμήμα της πέργκολας (ύψος 3μ), θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο πρόστιμο και η υπέρβαση ύψους:

α) 3μ >Η x 20% (11Χ20%=2,2μ) ή

β)0,80μ<Ηx 20% ή

γ) καθόλου επειδή η Ο.Α. δείχνει πέργκολα ύψους 3μ

Link to comment
Share on other sites

Επειδή η πέργκολα δεν αποτελεί μέρος του κυρίως όγκου του κτιρίου, αλλά συμπεριλαμβάνεται στις κατασκευές που επιτρέπονται πάνω από το μέγιστο ύψος της οικοδομής (όπως επίσης καμινάδες κλπ) η υπέρβαση του μέγιστου ύψους στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 0.80 m.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά μήπως επειδή η χρήση της προσθήκης είναι για κατοικία και όχι μόνο για απόληξη κλιμακοστασίου η υπέρβαση θεωρηθεί το συνολικό ύψος από την στάθμη της ταράτσας (δηλαδή 3μ);

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το βλέπω ως υπέρβαση 80 εκ. αλλά και αλλαγή χρήσης των τ.μ. της απόληξης που έγινε κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

η παραβαση ειναι επι του ογκου του κτιριου...το κτιριο σου αν το εβλεπες εξωτερικα ηταν πχ 15 βαση αδειας....εγινε 15.80......τα 0.80 ειναι παραβαση......

 

παρανομια......αποληξη ανσασερ καταληγει δωμα....0,80 παραπανω.....επομενως τ.μ ανσασερ 4 τ.μ με παραβαση υψους.......κοινοχρηστο επομενως 2000 εφαπαξ προστιμο η μικρη παρανομια με 500 ευρ?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με τα 500€ και τις "μικρές παρανομίες" δεν το έχω καταλάβει. Τι εννοούν? Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος? Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.