Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πώς θα τακτοποιούνται τα αυθαίρετα


Recommended Posts

εξωστες ....στεγαστρα....... αντε βρες αναλυτικο........δλδ θα πρεπει να βλεπουμε και τι καγκελο εχει ο εξωστης......

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 720
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε 2 μήνες ίσως έχουμε εκλογές και μιά άλλη κυβέρνηση που σίγουρα θα αλλάξει αυτό τον νόμο.

 

Άδικα θα πληρώσει κάποιος χρήματα, που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να τα ξανααποταμιεύσει, γιά να "τακτοποιήσει" κάτι που επί χρόνια ήξερε οτι είναι αυθαίρετο. Δεν μπορούν να βάλουν πρόστιμα σε 1.000.000 πολίτες.

 

Να το πω διαφορετικά: Το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πρόστιμο; Άρα μπορούν να βάλουν ξανά πρόστιμο σε ό,τι "τακτοποιηθεί". Με άλλο όνομα.

Και μάλιστα χρησιμοποιώντας τους ανύποπτους και άξιους Έλληνες επιστήμονες-μηχανικούς γιά τους πονηρούς σκοπούς τους.

 

Χώρια που θα έχουν σε ηλεκτρονικό φακέλωμα πλέον όλα τα κτίρια, ακόμα και με απλή πολεοδομική παράβαση. Τι θα κάνουν; Θα βάλουν φυλακή τον κόσμο ή θα κατασχέσουν τα σπίτια. Ας τολμήσουν!

 

Κερατέα θα γίνει όλη η Ελλάδα!

 

Το θέμα είναι να ξαναρχίσει η οικοδομική δραστηριότητα. Αλλοιώς εργάτες, τεχνίτες και μηχανικοί και εργολάβοι θα συνεχίσουν να πεινάνε.

Link to comment
Share on other sites

φυσιολογικα οι η/χ που δεν μπηκαν στον 3843 θα εχουν....

 

3. 0,5 η 0,6

4. 1,4

5, 1

 

επομενως το γινομενο θα ειναι απο 0,7 εως 0,84

 

επι 15 %

 

θα εχουν 10,5% εως 12,6 %

 

αν φυσικα εχουν και παλαιοτητα μικραινουν και αλλο

 

akius σύμφωνα με το παράδειγμα 2 για τα εκτός σχεδίου του υπεκα http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=2hP7OOP8cYo%3d&tabid=762&language=el-GR

για υπόγειο που μετατράπηκε σε κύριο χώρο χρήσης ο συντελεστής 5 πάει * 0,5 και όχι *1 που θα έπρεπε αν λαμβάνοταν υπόψην η τωρινή χρήση.

Άρα στο παράδειγμα της ΤΑΝΙΑ δε θα έπρεπε να πάει ο 5 * 0,5???

Link to comment
Share on other sites

Ο προυπολογισμος του εργου το οποιο ειναι αυθαιρετη κατασκευη και δεν εχει αδεια πως προκυπτει (πχ BBQ 3000€) για να προκυψει ο αριθμος των παραβασεων αφου διαιρεθει με το 5000?

 

Δηλαδη πως θα ορισουμε ποσο κοστισε η κατασκευη ενος εξωστη 25τ.μ. ας πουμε για να παει ως λοοιπες πολεοδομικες παραβασεις?

 

Με μιά γρήγορη ματιά σε όλα (αύριο αναλυτική ανάγνωση) μου γεννήθηκε και εμένα αυτή η απορία! Δλδ ο αναλυτικός πώς θα προκύπτει?

 

Επίσης κάτι που με "τρώει"... ΟΚ, τα κάνεις όλα όπως σου τα ζητάνε με σχέδια κτλ κτλ και τα καταθέτεις, όπως και το φύλλο προστίμου μαζί... σε περίπτωση που κάνεις κάπου λάθος, είτε παραλείψεις μία αυθαιρεσία (πχ το BBQ δεν ήξερα ότι είναι αυθαίρετο!!!) , είτε την κρίνεις λάθος (πχ το βάζεις στα 500€ ενώ δεν είναι τέτοιου τύπου) ... τι γίνεται τότε? Η πολεοδομία ελέγχει το φάκελο και σου λέει ξανακάν' το ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν εισαι υποχρεωμενος να δηλωσεις καθε παρανομια, στην τελικη ο ιδιοκτητης ειναι αυτος που θα σου πει τι θελει να δηλωσει και τι οχι...

 

Μονο αν ειναι για βεβαιωση για μεταβιβαση πρεπει να ειναι 100% καθαρο για να μεταβιβαστει....

 

Οσο για τα λαθη, εσυ κανεις την εκτιμηση προστιμου, για τον υπολογισμο του ακριβους ποσου δεν εισαι εσυ υπευθυνος...

 

Υ.Γ. Αυθαιρεσια τα μπαρμπεκιου... Τι αλλο θα δουν τα ματια μας στην Ελλαδα....

Link to comment
Share on other sites

akius σύμφωνα με το παράδειγμα 2 για τα εκτός σχεδίου του υπεκα http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=2hP7OOP8cYo%3d&tabid=762&language=el-GR

για υπόγειο που μετατράπηκε σε κύριο χώρο χρήσης ο συντελεστής 5 πάει * 0,5 και όχι *1 που θα έπρεπε αν λαμβάνοταν υπόψην η τωρινή χρήση.

Άρα στο παράδειγμα της ΤΑΝΙΑ δε θα έπρεπε να πάει ο 5 * 0,5???

 

Εχεις απόλυτο δίκιο το είδα και εγώ αυτό!

 

Θέλω να μου πει κάποιος το εξής:

 

Για πατάρι εντός ογκου με κύρια χρήση γιατί πρέπει να συμπληρώσω στο 4αλλαγη χρήσης (κατά AKIUS)??.

Αλλαγή χρήσης κάνω σε χώρο που ειναι στην άδεια υπήρχε με χρήση Α (βοηθητική εν προκειμένω) και εγω αλλάζω την χρήση αυτή σε Β (κύρια).

Ενα δώματιο, τότε, σε ταράτσα που δεν υπήρχε στην οικοδομική άδεια και δεν έχει κάνει υπέρβαση ύψους "πριμοδοτείται" (μια και σε αυτή την περιπτωση λέω ΟΧΙ στην αλλαγή χρήσης άρα δεν πολλαπλασιάζω επί 1,40) έναντι χώρου που βρίσκεται εντός του όγκου (πατάρι, Η/Χ, υπόγειο), και του έχει γίνει αλλαγή χρήσης.

Για το πατάρι βέβαια επιμένω πως πρέπει να συμπληρωθεί ΟΧΙ στην αλλαγή χρήσης στο 4 και τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου θα συμπληρωθούν στο 5 στο κουτάκι "τετραγωνικά κύριων χώρων"

Αντίθετα στην περίπτωση Η/Χ και υπογείου θα συμπληρωθεί ΝΑΙ στην αλλαγή χρήσης και η επιφάνεια των χώρων αυτών θα μπει στο κουτάκι "τετραγωνικά βοηθητικών χώρων" (που άλλαξαν χρήση δηλαδή)

Link to comment
Share on other sites

επειδη θα παθω πλακα

 

παραδειγμα 2

 

β) Υπόγειο: 20τμ Χ 0,5 (βοηθητικός χώρος) Χ 800€ Τ.Ζ. Χ 0,15 Χ 1,7 (εκτός σχεδίου) Χ 1 (υπέρβασης δόμησης <50%) Χ 1,4 (αλλαγή χρήσης) Χ 0,5 (άλλη κατοικία με ΤΖ <1000€) = 1.428€

 

 

το 0,5 ειναι το 50% που εχουν εκπτωση οι βοηθητικοι χωροι......δεν ειναι του τετραγωνιδιου 5

 

αν δειτε ολο τον πολ/σμο βαζει κανονικα 1.4 αλλαγη χρησης

 

 

 

 

 

στην ουσια ο νομοθετης σου δινει εκπτωση 50% αν ο χωρος αυτος υπηρχε στα σχεδια με καποια χρηση και αλλαξε.....

 

απλα εγω θα ρωτησω με την ιδια λογικη για να κερδιζουμε το 50% και το δωμα και το αιθριο και ο εξωστης που εκλεισε δεν ειναι βοηθητικοι χωροι ?

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ρωτησω τους συναδέλφους αν μπορούν να βοηθήσουν στο να δοθούν απαντήσεις σε μερικά ερωτήματα που έχω:

 

1.Οταν αναφέρεται αναλυτικός προυπολογισμός τι εννοεί? Στα παραδείγματα αναφέρεται μάλον ο πραγματικός προυπολογισμός και όχι ο αναλυτικός ΑΤΟΕ

 

2.Σε περιοχές όπου έχει εγκριθεί το ρυμοτομικό σχέδιο (για την ένταξη περιοχών Β΄κατοικίας) και εκκρεμεί η ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής, θεωρούνται ΕΝΤΟΣ ή ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΊΟΥ.

 

3.Ένα διαιρετό τμήμα αγροτεμαχίου σε μιά περιοχή της 2 περίπτωσης είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τους εγγεκριμένους όρους δόμησης που έγινε με την έγγριση του ρυμοτομικού?

 

4.Εάν το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με επιτρεπόμενη δόμηση 100 μ2 και υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή 150 μ2, τι γίνεται, εκδίδεται οικ. άδεια για τα 100 μ2 μέσα σε τρία χρόνια και γίνεται η ρύθμιση για τα 50 μ2?

 

5.Εάν υπάρχει αυθαίρετο σε οικόπεδο των περιπτώσεων 2 και 3, και π.χ. θεωρείται το οικόπεδο ΜΗ ΑΡΤΙΟ και ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ, εφαρμόζεται η διαδικασία αρτιοτητας άρθρο 24 παρ.1γ.?

 

6.Οι πέργκολες γιατί δεν θεωρούνται πολεοδομικές παραβάσεις? (όπως προκύπτει απο το παράδειγμα 5 του ΥΠΕΚΑ )

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.