Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι Αυστραλοί αναζητούν μηχανικούς...


babis.lou

Recommended Posts

Ανεβάζω την είδηση όχι γιατί προσωπικά το να ξενιτευτώ το σκέφτομαι, αλλά γιατί γνωρίζω ότι πολλοί συνάδελφοι ψάχνονται για διάφορα τέτοια..

 

Η είδηση είναι η εξής:

"Διήμερη εκδήλωση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας στις 8 και 9 Οκτωβρίου θα διοργανώσει το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας, όπου θα παραστούν εκπρόσωποι αλλά και αξιωματούχοι τόσο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης όσο και των πολιτειακών κυβερνήσεων.

Οι αρμόδιοι, θα εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους τις προοπτικές που έχουν, την σχετική νομοθεσία, επαγγέλματα που έχουν ζήτηση και να απαντήσουν σε κάθε απορία τους.

 

Μεταξύ άλλων, η Αυστραλία φέρεται να ενδιαφέρεται για μηχανικούς, ειδικευμένους εργάτες για οικοδομές, ηλεκτρολόγους και μια σειρά άλλων επαγγελμάτων. Με πρωτοβουλία του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης θα δημιουργηθεί και ειδικό αρχείο όπου θα καταγράφονται οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να εργαστούν στην Αυστραλία και αν υπάρχει ζήτηση για το επάγγελμά τους θα ενημερώνονται αμέσως.

 

Η Αυστραλία αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες της σε Έλληνες για να μεταναστεύσουν, λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα, αλλά υπό πολλές και αυστηρές προϋποθέσεις. Μετά από εισήγηση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, η οποία γνωρίζει τις ανάγκες και τις προοπτικές που υπάρχουν και προσπαθεί να βοηθήσει όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αυστραλία, το υπουργείο Μετανάστευσης δέχθηκε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

 

Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια να παραστούν και όσο το δυνατόν περισσότεροι εργοδότες ή εκπρόσωποι τους στην Αθήνα, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να προσλαμβάνουν επί τόπου Έλληνες που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Αυστραλία.

 

"Καθημερινά δεχόμαστε τέτοια αιτήματα στην Κοινότητα ενώ δεν είναι και λίγοι οι Έλληνες που έφτασαν στην Αυστραλία χωρίς βίζα και εγγυημένη εργασία, ούτε καν στέγη και ζητάνε τη βοήθειά μας. Με την πρωτοβουλία του υπουργείου Μετανάστευσης πιστεύω πως κάποιοι συμπατριώτες μας ίσως εξυπηρετηθούν" είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης. Το γραφείο της Κοινότητας που συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με εξειδικευμένους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Αυστραλία και οι ειδικότητες των οποίων ικανοποιούν τις προϋποθέσεις του υπουργείου Μετανάστευσης συνεργάζεται με τις αυστραλιανές αρχές. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του υπουργείου Μετανάστευσης.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Πηγή: www.ana-mpa.gr"

 

Από το http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=234&catid=211&artid=2788

Link to comment
Share on other sites

Πάμε Αυστραλία...;

 

Εγω εχω ηδη φυγει μετα το σημερινο καψονι που φαγα στη πολεοδομια.

Αυριο σκοπευω να ισοπεδωσω/κανω χωραφι τη πολεοδομια και μετα να φυγω για βλαχοαυστραλια.

8-)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πέρα απ'την πλάκα, πιστεύω ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα, με την έλλειψη εργασιών και την γενική απογοήτευση που υπάρχει, όλο και πιο πολλοί θα αρχίσουν να σκέφτονται την περίπτωση της οικονομικής μετανάστευσης.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το σκέφτομαι...Με έγκυο γυναίκα, δουλειές 0 , εισφορές να αυξάνονται (τα πάντα να αυξάνονται....) και αχτίδα φωτός ουτε κάν να αχνοφαίνεται...

Αλλά είναι μακριά ρε γμτ...

Link to comment
Share on other sites

Η αυστραλία έχει ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον όμως τόσο σε πανίδα όσο και σε χλωρίδα προς τον άνθρωπο..:P

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.