Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι Αυστραλοί αναζητούν μηχανικούς...


babis.lou

Recommended Posts

Εννοείται ότι θα κάνεις κάτι άλλο στη ζωή σου, δεν είναι το μηχανιλίκι το παν. Δηλαδή πόσο καιρό θα πρέπει να παραμείνει κάποιος άνεργος για να καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξει ρότα? 1 χρόνο 2? Και μετά τι? Κακά τα ψέματα, σήμερα τα πράγματα στην αγορά εργασίας είναι πολύ δύσκολα. Ειδικά στον τομέα των μηχανικών σε σχέση με άλλα επαγγέλματα δεν θα μπρούσε να ήταν χειρότερα (και δυστυχώς δεν θα υπάρξει ανάκαμψη για πολλά χρόνια). Δεν βλέπετε ότι με τα ψέματα πάμε να κάνουμε δουλειά? Κάτι κενακ, επιθεωρήσεις, αυθαίρετα, φωτοβολταικά...Παρηγοριά στον άρρωστο. Εδώ ο άλλος καιγεται τον μηχανικό θα πληρώνει (βλέπε για τα προηγούμενα)?

Στην Αυστραλία θέλουν μηχανικούς σου λέει...οκ..

Το ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα το ανέλησαν πολλοί πιο πριν, μη λέμε τα ίδια. Για τον ευαυτό μου θα πω, ότι προτιμώ να αλλάξω τομέα στην Ελλάδα (πχ μάρκετιγκ μη γελάτε υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και καλές) παρά να παω στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι θα κάνεις κάτι άλλο στη ζωή σου, δεν είναι το μηχανιλίκι το παν.

 

Δίκιο φίλε μου έχεις αλλά είναι μεγάλη πίκρα μετά από ώρες διαβασμα σε παλούκια μαθήματα όπως εφαρμοσμένα μαθηματικά,ΣΑΕ,μικρο, προγραμματισμό κλπ να βλέπεις ότι πήγαν τσάμπα οι κόποι σου.

 

Δεν λέω καλή είναι η γνώση αλλά δεν είμαστε από θεωρητικές σχολές όπως πχ είναι οι φιλόλογοι που λες στο τέλος ότι άσχετα αν δε βρήκα δουλειά "καλλιέργησα" το πνεύμα μου, όταν είσαι σε μια σχολή με 30+ εργαστήρια έχεις μια πίστη ότι θα είσαι η εξαίρεση και δεν θα γίνεις ένας ακόμα πτυχιούχος άνεργος.

 

Δυστυχώς η αλήθεια είναι πως λίγοι από εμάς είναι τυχεροί οι υπόλοιποι βράζουμε στο ίδιο καζάνι όπως είπε και ο φίλος architect_duth

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι, (και μακαρι να βγω ψεύτης) ότι όσο συνεχίzεται αυτή η κατάσταση της ανεργίας ειδικά για τους νέους, θα έρθει μια στιγμή που πλέον θα έχουν πάει τζάμπα όλοι οι κόποι και πολλοί θα αναγκαστούν να κάνουν κάτι άλλο στη ζωή τους, γιατί ποιος σοβαρός εργοδότης θα πάρει κάποιον "νέο" μηχανικό που δεν έχει κάποια προϋπηρεσία;

 

Υπάρχουν σοβαροί εργοδότες στην Ελλάδα και στο κλάδο των μηχανικών ??...:confused:

 

Φίλε μου η γνώμη μου είναι οτι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλους. Παρόλα αυτά πιστεύω είναι πιο εύκολο να βρεί δουλειά ένας νέος και άπειρος μηχανικός (αυτό τον καιρό - στην Ελλάδα) παρά κάποιος άνω της πενταετίας. Με τι μισθό...άλλο θέμα...

 

Καλή τύχη πάντως ;)

Link to comment
Share on other sites

Γι' αυτό το θέμα της ασφάλειας γνωρίζετε κάτι; Νιώθεις όντως ασφάλεια στην Αυστραλία;

 

Η αυστραλία αυτή τη στιγμή διαθετει τις καλύτερες πολεις για να μεινει καποιος.

απο καθε άποψη (ασφάλεια, οικολογία, οικονομία, πολιτιστικά, περιβάλλον, ανάπτυξη κ.α.)

πρώτη στον κόσμο η Μελβούρνη, 6η Συδνει, 7η Αδελαιδα, 10η καποια αλλη)

 

μην το ψάχνετε, η ποιότητα ζωής της ειναι αλλού.

Αλλά μην νομίζετε οτι ειναι και τόσο ρόδινα όλα για τους μετανάστες. θελει απλά να είσαι τυπικός πολύ στην δουλειά σου. δεν είναι πολύ δύσκολα ή υπερβολικά τυπικά. απλά δεν σηκώνει καθόλου το ελλαδιστάν μας.

Οι μισθοί μπορεί να παίζουν για μηχανικούς απο 80.000 έως 130.000 τον χρόνο, αυστραλιανά δολλάρια. Εξαρτάται απο πολλά και τι ρόλλο θα έχεις.

 

καποιος ειπε οτι θελουν 5500€ για visa!!!! που το ακουσε αυτό? δεν παίζει καθόλου!

Link to comment
Share on other sites

πηρα σε γραφειο και ρωτησα. και αμα θες σου δινω το τηλ να ρωτησεις ο ιδιος. 5200 με 5500 ειναι η τιμη. και κανει ενα χρονο

Link to comment
Share on other sites

αν μπορείς να μου το δώσεις θα το ψαξω, μου κανει εντύπωση,

παντως πολλοί πράκτορες ειναι απατεώνες. ολες τις διαδικασίες να τις κανετε μεσω πρεσβείας. Η ιδια το επισημαίνει έντονα!

δεν ξερω αν μπορούμε να στέλνουμε προσωπικα μηνυματα σε αυτο το φορουμ

 

 

αυτο το γεγονός δεν το ανέφεραν πουθενά.

παλι καλά που μας ενημερωσες συναδελφε!

τελικα θα ειναι πιο κλειστό και περιορισμενο event απ'οτι δηλωναν αρχικώς.

 

Οι αυστραλοί που δέχονται ελληνες μηχανικούς, δεν το κάνουν για την ψυχη της μανας τους ουτε γιατι φιλοτιμήθηκαν απο τις κινήσεις της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

 

Ξέρουν καλά τι κανουν, και κατά την άποψη μου καλά κανουν.

Πέρνουν έτοιμο και έμπειρο προσωπικό χωρίς να ξοδεύει χρήματα για τις σπουδές του και την πρακτική του (και όπως ξερουμε ολοι εδω στην ελλάδα κατα τις υπηρεσιες μας αναγκαζόμαστε να κανουμε τα παντα και να εμπλεκόμαστε σε όλα τα επίπεδα της δουλειάς μας). Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι το 50% έως 80% των μεταναστών κατά πασα πιθανότητα θα παραμείνει ως μόνιμοι εργαζόμενοι πολίτες της αυστραλίας, επομένως και το χρήμα τους απο τους μισθούς που θα τους δίνει η αυστραλία θα παραμείνει μεσα στην αυστραλία.

 

Εμας, οπως και να εχει μας συμφέρει.

Δυστηχώς όμως πρεπει να πιάσουμε αυτό το 65 points.

πριν λίγους μηνες τα επαγγέλματα των αρχιτεκτόνων και πολ. μηχ. εδιναν απο μόνα τους 60 points. τωρα άλλαξαν τις προδιαγραφες που δίνουν πόντους και το πτυχίο απο μονο του δίνει πολύ λιγότερους πόντους. τους υπόλοιπους πρέπει να τους μαζέψεις απο επίπεδο αγγλικής γλώσσας, εμπειρίας δουλιάς, ηλικίας και άλλους παράγοντες.

 

αναλυτικά το σύστημα βαθμολογησης:

http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/points-test.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καταλάβατε ότι 90 μηνύματα μιλάνε για το τι πρέπει να κάνεις και τι προσόντα να έχεις για να πας στην Αυστραλία και η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι (μία από τις πολλές αποδείξεις γιατί είμαστε εδώ που είμαστε. και δε λέω ότι φταίνε οι μετανάστες-λαθρομετανάστες αλλά η προχειρότητα σε όλα τα επίπεδα της ζωής εντός της χώρας μας).

Link to comment
Share on other sites

πσσσσσσσσ...σιγά...μας ακούνε και οι μάο-μάο...

 

Ακόμα όμως δεν την έχουν ακούσει καλά ούτε οι μάο-μάο ούτε αυτοί που έπρεπε.Βρισκόμουν Ελλάδα το σαββατοκύριακο και είδα μεγαλοπρεπείς πλούσιους γάμους και χαρές,είδα νέα ακριβά γραφεία μηχανικών με μηδενική προυπηρεσία να ανοίγουν,είδα πόσοι κάνουν ακόμα τον Αλέκο και χαίρονται! :oops:

Αργήσατε όσοι τώρα αποφασίσατε να κάνετε το ταξίδι,πριν πεινάσουν μαγειρεύουν "συναδελφοι" και σαν μηχανικοί έπρεπε να είχατε προβλέψει.

Φροντίστε τουλάχιστον όσοι μεταναστεύσετε για έξω να προετοιμαστείτε για ένα διαφορετικό γεύμα από αυτά που μέχρι τώρα συνηθίσατε.Τώρα αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβαν και πολλοί αλλά όταν έρθει η ώρα της ισορροπίας θέλοντας και μη...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.