Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οι Αυστραλοί αναζητούν μηχανικούς...


babis.lou

Recommended Posts

απάντηση δε θα πάρουμε ουτως ή αλλως είτε μας δεχτουν είτε όχι; εγώ άκουσα για πάνω απο 40000 αίτησεις, μήπως οι 12000 είναι μόνο οι μηχανικοί;

Link to comment
Share on other sites

Πάμε για Καναδά που έχουμε και συγγενείς...

 

Πριν απο 3 χρονια θα σε παρακαλουσαν να πας, απο φετος κλειδωσαν χειροτερα απο τους αυστραλους τη visa. πιο πιθανο ειναι για us, παρα για καναδα. ειδικα τωρα που us ανοιξαν την τουριστικη βιζα, πηγαινε στο κολοραντο, παντεεψου μια ντοπια να παρεις υπηκοοτητα, και μετα πας καναδα.

 

δεν ειναι δυσκολο, θα το παιξεις zorba the greek, αλλα ειναι ο μονος τροπος να καταφερεις να μπεις στον καναδα τη σημερον ημερα για να δουλεψεις.

 

εγω λεω οτι τα λεφτα ειναι αφρικη, βραζιλια και κινα. ειδικα για κινα, τα λεφτα σε αντιστοιχια ευρω ειναι τρισαθλια, αλλα παιρνεις 1500 ευρω και ζεις σαν μαχαραγιας, οταν ο μεσος μισθος ειναι 50 ευρω. θα τρως σουβλακι ακριδας και σουβλακι κατσαριδας ολημερις κ οληνυκτις μαζι με ρυζι, αλλα μην ξεχναμε οτι τα εντομα ειναι πλουσια σε πρωτεινες και πολυ υγιεινα. το πολυ το ρυζι βεβαια, προκαλει στουμπωμα.

 

αφρικη, βραζιλια και κινα ειναι τα λεφτα μαγκεεεεεεςςς. μην παραμυθιαζετε τον εαυτο σας, ειστε ηδη τυχοδιωκτες, και ως τυχοδιωκτες πρεπει να ψαχνετε μερη που δεν παει κοσμος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάμε για Καναδά που έχουμε και συγγενείς...

 

Αν έχεις συγγενείς στον Καναδά είσαι πολύ τυχερός! Ψάξτο καλύτερα! Ο Καναδάς δεν ζητάει μηχανικούς τώρα (μόνο Αρχιτέκτονες)

 

Οι αιτήσεις δεν είναι 40.000... Απλά πήραμε όλοι registration number από 40.000 και πάνω για κάποιο λόγο...

Link to comment
Share on other sites

... Επισης εχω ασχοληθει με τοπογραφικα παρα πολυ

....

Περαν αυτου ειμαι εκτιμητης σε Αγροτικη Τραπεζα και Εθνικη.

...

...

Το γεγονος οτι ξερεις ΓΟΚ και νομοθεσια για τοπογραφικα λεει κατι στους Αυστραλους? Πως μπορει να παρουσιαστει μια τετοια εμπειρια?

...

...

Εχουμε φαει στη μαπα συνεργεια,πολεοδομιες, εφοριες, ΙΚΑ και λοιπα μαγαζια. Αυτα αντε να τα εξηγησεις σε αυτους. Πιστευω ομως οτι αν καταλαβουν με καποιο τροπο αυτην την κατηγορια μηχανικου,

...

...

 

Με το θέμα να μετανάστευσης δεν έχω ασχοληθεί (μου φτάνει η μισή ζωή σχεδόν που πέρασα εξωτερικό) οπότε και για το θέμα Αυστραλίας είμαι σχετικά άσχετος.

Διαβάζω φυσικά αυτό το νήμα.

Μερικές σκέψεις για αυτά που λες εδώ συνάδελφε που νομίζω άπτεται και άλλων παρομοίων καταστάσεων.

Αν κάνεις αίτηση ως πολιτικός μηχανικός τότε δεν τους ενδιαφέρει η εμπειρία που έχεις από τοπογραφικά.

Την τοπογραφική εμπειρία την ζητούν σε όσους κάνουν αίτηση ως τοπογράφοι

Ανάλογα φυσικά και για τα υπόλοιπα

Πχ κανονισμοί σχεδιασμού και χωροταξίας (ΓΟΚ κλπ) και σχεδιασμός κτιρίων. Το ζητιάνε από τους αρχιτέκτονες

Εκτιμήσεις ακίνητων. Το ζητάνε από real estate

κλπ

Από εσένα θα καταγράφεται ως θετικό ότι είναι της βασικής σου ειδικότητας.

Μη σου πω ότι παίζει τα «άλλα» να θεωρηθούν και ως αρνητικό διότι σου λέει για να τα κάνεις και αυτά σε αυτό που σε θέλω έκανες λιγότερα έως και τίποτα. (σαν το τι κάνει νιάου νιάου στους κεράμους)

 

 

Είναι δηλαδή σαν να κάνω εγώ αίτηση ως αρχιτέκτονας και να επισυνάψω 50 μελέτες στατικών 200 τοπογραφικά και ότι ξέρω να κάνω ενδοφλέβιες ενέσεις.

Φέστηκαν και με το συμπάθεια δηλαδή. Για αυτά θα ζητήσουν πολιτικό μηχανικό, τοπογράφο - γεωμέτρη, νοσοκόμα.

 

Άσε που νομίζω ότι όσο περισσότερα έργα και ενασχόληση αναφέρεις εκτός πεδίου γνωστικού αντικειμένου τόσο θα σκέπτεται αυτός που πρέπει να επιλέξει ότι αυτός εδώ με άλλα έχει ασχοληθεί και όχι για αυτό που τον θέλω.

 

Και σωστά λες πώς να τους τα εξηγήσεις όλα αυτά… είναι ανεξήγητα εκτός Ελλάδος.

 

 

*****

 

Γκουγκλάρισα για αρχιτέκτονες και ω ναι έχουμε ζήτηση.

 

http://www.visabureau.com/australia/jobs/architect-jobs-australia.aspx

 

 

*****

...

...

αφρικη, βραζιλια και κινα ειναι τα λεφτα μαγκεεεεεεςςς. μην παραμυθιαζετε τον εαυτο σας, ειστε ηδη τυχοδιωκτες, και ως τυχοδιωκτες πρεπει να ψαχνετε μερη που δεν παει κοσμος.

 

Μαδαγασκάρη

Link to comment
Share on other sites

Το να εισαι "αδειατζης" και "πολυμηχανικος" δεν ειναι απαραιτητα δικη μου εθελουσια ασχολια. Ειναι δραστηριοτητα η οποια αναπτυσσεται ειτε το θελεις ειτε δεν το θελεις και συνηθως το επιτασσει η περιοχη στην οποια ασχολεισαι(εγω δραστηριοπουμαι σε μικρο επαρχιακο μερος). Αναγκαστικα λοιπον ασχολεισαι και με αντικειμενα που δεν απτονται αυστηρως του διπλωματος σου. ΟΚ, σιγουρα ενας αλλος λαος και συγκεκριμενα ενα συστημα ξενο με το δικο μας και μαλιστα αγγλοσαξωνικο δεν μπορει να το καταλαβει αυτο στην ολοτητα του και δεν το περιμενω αλλωστε. Ουτως η αλλως συζητηση κανουμε. Εγω προσπαθω αφ'ενος να θιξω το οξυμωρο της υποθεσεως υπο την εννοια οτι ενας νεος με υποπολλαπλασια χιλιομετρα απο εμενα π.χ. αλλα που εχει δουλεψει σε ενα συγκεκριμενο αντικειμενο Πολιτικου Μηχανικου σε εταιρια θα ειναι ενδεχομενως ολως παραδοξως πιο επιλεξιμος απο εμενα για μια τετοια δραστηριοτητα στην Αυστραλια η αλλου. Αφ'ετερου αφορμης δοθεισης της συγκεκριμενης διημεριδας με σκοπο την ενημερωση και ταυτοχρονως την παραθεση των προσοντων που εχει καποιος για να συμμετασχει σε αυτην, απορω πως καποιος με σχετικη εμπειρια στο αντικειμενο που εχω αναφερει πιο πανω(βλεπε προηγουμενο post, να μπορει κατ'αρχας να περιγραψει την εμπειρια του και να την παρουσιασει μαλιστα με τετοιο τροπο ουτως ωστε να γινει κατανοητη. Σιγουρα εχουμε ιδιαιτεροτητες ως συστημα που επιτρεπουν τη διαδραστικοτητα μεταξυ των ειδικοτητων(η αλλιως επι το λαϊκοτερο "καπελωμα" των τοπογραφων απο τους πολιτικους οσον αφορα στα τοπογραφικα, καπελωμα των μηχανολογων οσον αφορα στα Η/Μ και των αρχιτεκτονων στα αρχιτεκτονικα παντα οσον αφορα σε εργα μικρης κλιμακας οπως μεχρι τριοροφα). Αυτο δεν το εχουν οι ξενοι, αλλα δεν σημαινει οτι εισαι πολυτεχνιτης και ερημοσπιτης, εγω πιστευω το αντιθετο, αυτο καταδεικνυει ενα ατομο το οποιο μπορει να σταθει σε διαφορες συνθηκες και να αντιμετωπισει διαφορα προβληματα που ουτως η αλλως ειναι και ο πυρηνας της ιδιοτητας του Μηχανικου. Οι Μηχανικοι παραδοσιακα λυνουν τεχνικα προβληματα και αναγκαστικα πολλες φορες ανακατευονται και με πραγματα που δεν εχουν διδαχθει. Αυτο ισχυει για ολες τις ειδικοτητες. Πιστευω(χωρις να το ξερω με συγκεκριμενο παραδειγμα) οτι και στο εξωτερικο υπαρχουν τεχνικες εταιριες που εχουν δωσει σε εμπειρους εργοδηγους για παραδειγμα,[που δεν εχουν διπλωμα μηχανικου] ευθυνες και αρμοδιοτητες που ανηκουν σε Μηχανικο, μονο και μονο γιατι εχουν δειξει οτι μπορουν να τα καταφερουν.

Link to comment
Share on other sites

csou

Συνάδελφε όλα αυτά που λες καλά είναι και φυσικά και για εμένα αυτονόητα πιά.

Ισχύουν όμως μόνο εδω.

 

Η τεχνική εταιρία πχ στην άλλη άκρη του κόσμου που θα ζητήσει μηχανολόγο για τα μηχανήματα της δεν θα δεχτεί τον τοπογράφο

Ούτε η τεχνική εταιρία που θέλει να αποτυπώσει την έρημο της Αυστραλίας θα προσλάβει αρχιτέκτονα.

Ούτε αν κάνουν αρχιτεκτονικές μελέτες κτιρίων θα προσλάβουν τοπογράφο επειδή στην Ελλάδα έχει βγάλει 100 οικοδομικές άδειες.

 

Τρελοί είναι? Αφού υπάρχουν οι ειδικότητες.

 

Τώρα το ότι εσύ (κι εγώ) και ο οποιοσδήποτε έκανε εδώ και 50 άλλα πράγματα, μπράβο του και δείχνει άτομο με προσαρμοστικότητα αλλά πέραν τούτου ουδέν.

Θα μας προτιμήσουν για παιχνίδια σαρβάιβορ ...

 

Πχ δοκίμασε (αφού έχεις μεγάλη εμπειρία σε τοπογραφικά) να συμπληρώσεις αίτημα σε εταιρίες που ζητούν τοπογράφους. Θα έχεις ένα καλό κουρίκουλουμ τοπογραφικών αλλά θα δηλώνεις ειδικότητα Πολιτικός Μηχανικός.

 

Η δοκίμασε να συμπληρώσεις αίτημα εκεί που ζητούν αρχιτέκτονες. Πάλι θα έχεις ένα καλό κουρικουλουμ τόσες άδειες (άρα μελέτες) και μετά πάλι θα δηλώσεις Πολιτικός Μηχανικός.

Νομίζω ότι δεν θα υπάρχει καμία τύχη σε αιτήματα σαν αυτά.

 

Φυσικά εγώ απλά νομίζω χωρίς να γνωρίζω. Εσύ το ρισκάρεις?

 

Τα αυτονόητα παντού που εμείς δεν τα έχουμε αυτονόητα μη περιμένεις να τα καταλάβουν αυτονόητα. :D

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχην χαιρομαι που καταλαβαινομαστε και συμπασχουμε! Τωρα οσον αφορα στο προκειμενο, σαφως και δεν διατεινομαι ουτε ισχυριζομαι πως ειμαι κατι αλλο απο αυτο στο οποιο εχω Διπλωμα. ΔΕΝ ειμαι ουτε ευελπιστω να γινω χαλιφης στη θεση του χαλιφη. Και οπως λεει μια παροιμια "καθενας στη δουλεια του κι ο βλαχος στα τυρια του". Πολιτικος Μηχανικος ειμαι και μαλιστα ειμαι περηφανος(μεχρι στιγμης) γι'αυτο. Ηταν πρωτη μου επιλογη και περασα και με αξιοπρεπη σειρα. Αλλα ολα αυτα δεν εχουν καμμια σημασια. Το λεω ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μηπως αυτο εχει καποια ελπιδα θετικης αποτιμησεως. Τιποτε περισσοτερο. Αλλα εν τελει καταλαβαινω πως ο "ψαρας" που εχει 1.5 χρονο σε επιμετρησεις σε δημοσια εργα η γνωριζει να κανει "λογαριασμους" ή ειναι τεχνικος ασφαλειας και διαφορα αλλα ωραια, ειναι πιο επιλεξιμος απο εμενα και απο αλλους καλυτερους απο εμενα, που εχουμε φαει τα λυσσακα μας με την ελληνικη πιατσα. That's all folks!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αδειατζηδες εις απασα την ελληνικη επικρατεια, ακομα και αν εχετε 2 Proficiency σε Αγγλικα και ολα τα παραπανω που συζητησαμε, απλα δεν κανετε για αλλου παρα μονο για Ελλαδα. Δεν πειραζει, ισως καλυτερα κι ετσι...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

...

...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αδειατζηδες εις απασα την ελληνικη επικρατεια, ακομα και αν εχετε 2 Proficiency σε Αγγλικα και ολα τα παραπανω που συζητησαμε, απλα δεν κανετε για αλλου παρα μονο για Ελλαδα. Δεν πειραζει, ισως καλυτερα κι ετσι...

 

Μη μου απογοητεύεσαι.

Αν πας Βρυξέλες κάνεις για λομπιστας με αυτή την προϋπηρεσία.

Μπορείς να βάλεις και το σπουδές Πολιτικός Μηχανικός έτσι για το σπουδές και μόνο.

 

(δεν κάνω πλάκα μόνο που δεν θα σε ανακαλύψουν με αιτησούλες)

 

υ.γ.

Και απόφυγε να τους αναλύσεις τα των «μηχανικών» στην Ελλάδα και τα αυτονόητα μας. Φτάνει που είμαστε ανέκδοτο με τα γκρίκ στατίστικ μη γίνουμε άλλο ένα ανέκδοτο για τα γκρικ αστροναύτες μηχανικούς.

Link to comment
Share on other sites

@csou

 

αν έχεις εμπειρία σε τοπογραφικά να τη βάλεις στο βιογραφικό σου και άσε το Didonis να λέει ότι θέλει :)

 

το αντικείμενο της Γεωδαισίας στις περισσότερες χώρες στο εξωτερικό είναι υπό-ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού,ακόμα και Αγρονόμοι σαν Πολιτκοί θεωρούνται.

 

τέλος, αν έχεις ασχοληθεί με οικοδομικές άδειες ως προς νομοθεσία,στατικές μελέτες,ύδρευση-αποχέτευση, διαχείριση και προγραμματισμό του έργου να τα γράψεις επίσης.

Link to comment
Share on other sites

@csou

...

και άσε τοN Didonis να λέει ότι θέλει :)

...

...

 

Σωστά, άσε με να λέω ότι θέλω.

 

Στην τελική εγώ το γνωρίζω ότι είμαι άσχετος με την Αυστραλία και μπορεί να λέω και αρλούμπες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.