Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οι Αυστραλοί αναζητούν μηχανικούς...


babis.lou

Recommended Posts

Η φιλοσοφία των Αγγλοσαξονικών εταιρειών είναι αρκετά διαφορετική απο αυτή στην Ελλάδα. Ο μηχανικός είναι ο βασικός πωλητής και θα πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει οικονομοτεχνικά τις λύσεις του, θα πρέπει να μπορεί να κάνει παρουσίαση, να καταλάβει τις ιδιαιτερότητες τόσο του πελάτη όσο και του έργου (τεχνικές και μη) και να έχει την απάντηση άμεσα. Μιλάμε για concept based engineering και ποσώς για ανάλυση. Το ξαναλέω η δυσκολότερη ανάλυση κοστίζει 1,5Ε το τμ στην Ινδία.

 

Θα συμβούλευα στο CV να είστε αναλυτικοί και να αναδείξετε το innovation, το project cash flow stability και το pro-activity. Εαν γνωρίζετε απο TEKLA, MIDAS, Extreme Loading, Causeway Estimation Software θα βρείτε εύκολα interview. Τα ελληνικά λογισμικά είναι άγνωστα στην Αυστραλία οπότε μην τα γράφετε. Memberships σε παγκόσμιους οργανισμούς είναι must.

Link to comment
Share on other sites

Καλά ρε παιδιά για να επανέλθουμε στο θέμα της ενημέρωσης..Ακούω για άτομα που έφαγαν άκυρο λόγω "ελλιπών"??? προσόντων. Χτες ειδα στην εφημεριδα άρθρο για την ενημέρωση του Σαββατοκυριακου, όπου είχαν πάει οι 12 φυλές του Ισδραηλ. Μορφωμένοι και αμόρφωτοι. Γιατροί, μηχανικοί, οικοδόμοι, πωλητές, άνεργοι με τις μαμάδες τους, φιλοι και γνωστοί. Ολοι αυτοί ερωτώ είχαν προσόντα? Αλλοι ήταν με βιογραφικά στα χέρια. Τελικά τι έγινε εκεί? Και γιατί κάποιοι μείναν απ'έξω?

Link to comment
Share on other sites

φιλτράρισμα!!!!!! Μην ξεχνάτε οτι η Αυστραλία ζητάει απο όλο τον κόσμο με προτεραιότητα στα Common Wealth countries.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά τι έγινε εκεί? Και γιατί κάποιοι μείναν απ'έξω?

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να έκατσαν να διαβάσουν προσόντα σε μια προς μια από 40.000 αιτήσεις μέσα σε 1 μήνα. Το πιθανότερο είναι να έγινε κάποιο είδος κλήρωσης. Με κάποια κριτήρια μεν, αλλά ουσιαστικά κλήρωση.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν βρήσκω όλο το θέμα σε link, όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει τον σημερινό 'ελεύθερο τύπο', στο ένθετο εργασίας έχει όλες τις πληροφορίες για Αυστραλία και πολλές θέσεις μηχανικων στην Ευρώπη...http://www.e-typos.com/

Link to comment
Share on other sites

ΙΣχύει ρε σεις πραγματικά τωρα τα 5500 της βιζας;;;;;stantar;;;Και ως αρχικο ποσο εγγύησης μεταναστευσης γνωρίζει κανένας κάτι;;;;

Link to comment
Share on other sites

φίλε GEOINFORMATICS γιατί δεν το ψάχνεις μόνος σου να δείς πόσο κοστίζει η διαδικασία, παρά ψάχνεσαι στις φυλλάδες?

Υπάρχουν καμιά 10αριά διαφορετικοί τύποι βίζας ανάλογα με την περίπτωση του καθενός.

partner's visa, state sponsored, skilled immigration, permanent, provisional και πάει λέγοντας. Κάθεμια με διαφορετικό κόστος, διαφορετικές προυποθέσεις, και διαφορετικές παροχές - προνόμια.

Πήγαινε στο http://www.immi.gov.au και διάβασε μόνος σου.

 

Η ενημέρωση στο Χίλτον όπως έμαθα ήταν αναμενόμενη, δηλαδή απλά μια ενημέρωση για τους διαφορετικούς τρόπους έκδοσης βίζας. Ούτε εργοδότες, ούτε προσλήφθηκε κανείς, όυτε τα άλλα τα χαζά που ακούγαμε τόσο καιρό. Η αρβύλα πάει σύννεφο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι σε αυτή τη ζωή για τίποτα. Όλες οι πληροφορίες για το θέμα είναι στο κρατικό site που έγραψα. Όλα τα άλλα είναι μούφες.

 

Όποιος το πάρει απόφαση πρέπει να ξέρει ότι θα ασχοληθεί 12-14 μήνες με χαρτούρα και οργάνωση (ποινικά μητρώα, συστατικές επιστολές, πιστοποιητικά γεννήσεως, όλα μεταφρασμένα, δοκιμασία Αγγλικών, αναγνώριση πτυχίων επί πληρωμή, ταχυδρομικά κόστη, και χίλια άλλα δυο.) Και όλα αυτά χωρίς να έχει εξασφαλισμένη ούτε τη βίζα αλλά σίγουρα ούτε εργασία. Και εξασφαλισμένη η βίζα δεν είναι ακόμα και αν κάποιος συγκεντρώνει τα περίφημα 65 μόρια, καθώς υπάρχει ποσόστωση στις μειονότητες, και επίσης προτεραιότητα έχουν αυυτοί που έχουν employer's sponsorship.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.