Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
sundance

Στοιχεία που πρέπει να διακατέχουν έναν Πολιτικό Μηχανικό

Recommended Posts

τι στοιχεια-αρετες-ικανοτητες πρεπει να διακατεχουν εναν πολιτικο μηχανικο ετσι ωστε να θεωρηθει ως αξιος?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έτοιμη καρέκλα ή βίσμα για να χωθεί σε καμιά πολαιοδομία.

Εχεχεχεχε!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σιγουρα να γνωρίζει την επιστήμη του.

Share this post


Link to post
Share on other sites

δε πιστεύω ότι μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά ότι γνωρίζει την επιστήμη του Πολιτικού Μηχανικού, διότι καλύπτει ένα ευρύ φάσμα και κάθε ένας εξειδικεύεται σε συγκεκριμένο τομέα που γνωρίζει τελικά καλύτερα μέσω της εμπειρίας του, ή ασχολείται με πολούς τομείς οπότε ξέρει λίγο απο όλα. Νομίζω ότι καλός πολιτικός μηχανικός είναι αυτός που θα είναι υπεύθυνος για μία ασφαλή για τον πολίτη κατασκευή, που σημαίνει ότι θα πρέπει να γνώρίζει βασικές αρχές, να ψάχνεται και να ενημερώνεται συνεχώς, και να μην έχει αυτοσκοπό το κέρδος, - δύσκολο σήμερα γιάτί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. "Για ένα κομμάτι ψωμι... δε φτάνει μόνο η δουλεία..."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γνωριμίες!!! Εξαρτάται βέβαια που δουλεύεις. Οι γνώσεις δεν είναι απαραίτητες δυστυχώς σήμερα διότι τα δίνεις σε κάποιον άλλον ότι δεν ξέρεις και σου κάνει τα πάντα και μάλιστα σε καλή τιμή.

Share this post


Link to post
Share on other sites

α) Γνώσεις, πολλές γνώσεις

β) Στατική και κατασκευαστική αντίληψη και διορατικότητα

γ) Επιβάλλον

δ) Ψυχραιμία

ε) Προσαρμοστικότητα

στ) Πιστεύω πως ο καλός μηχανικός είναι αυτό ο οποίος θα μπορέσει να δώσει λύσεις σε μεγάλα κατασκευαστικά προβλήματα

Share this post


Link to post
Share on other sites

1) Ήθος (τίμιος, έμπιστος, να έχει συναδελφικότητα, αλληλέγγυος)

2) Επιστημονική επάρκεια (γνώσεις, αναλυτική σκέψη, διαρκής επιμόρφωση στο αντικείμενό του)

3) Ικανότητα επικοινωνίας (με προϊστάμενους, υφιστάμενους, πελάτες)

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. ξερόλας

2. εγωιστης

3.varadero και πληρη εξαρτηση με τα πρωτα λεφτα

4. rav4 η forester με τα επόμενα

5. παντελονια με τσεπες στο πλαι

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sundance,

Καλό το θέμα και ο προβληματισμός σου αλλά θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε πρώτα την έννοια ποιος είναι άξιος σήμερα, δηλαδή, τι ακριβώς εννοούμε λέγοντας άξιος μηχανικός, στην κοινωνία και στο περιβάλλον που ζούμε.

Διαφωνώντας πλήρως με τον Χάρη αν και τον καταλαβαίνω, θα σου έλεγα αθροιστικά, ότι στην πραγματικότητα που ζούμε,

1) 'Άξιος είναι αυτός που ξέρει να πλασάρεται στην ''πιάτσα'', αυτός που ξέρει να καλύπτει την επιστημονική ανεπάρκειά του αποφεύγοντας τους συναδέλφους του σαν τον διάολο με το λιβάνι για να μην αποκαλυφτεί η γύμνια του, αυτός που είναι αλληλέγγυος με διάφορα ''κυκλώματα και επαφές'' (τσάτσος) στις διάφορες υπηρεσίες, και γενικά έχει φροντίσει να βρει τις άκρες εκεί που τον ενδιαφέρουν.

2) 'Άξιος είναι αυτός που δεν έχει την επιστημονική επάρκεια, γνώσεις και αναλυτική σκέψη, ούτε βέβαια χρειάζεται και καμιά επιμόρφωση γιατί αυτά είναι συμπτώματα ασθένειας που σε καθηλώνουν στο κρεβάτι ή στην καρέκλα. 'Άξιος είναι αυτός που έχει το μυαλό του ελεύθερο και άδειο (συνήθως) από τέτοιες ψυχοβόρες διαδικασίες και διεργασίες κατανόησης, ώστε ελεύθερος πλέον και με διαύγεια πνεύματος να επιδοθεί σε κερδοφόρες ενασχολήσεις. Τι να την κάνει την ανάλυση της ροής των τάσεων, δεν τον ενδιαφέρει η διαφραγματική λειτουργία των πλακών πόσο μάλιστα η ανάλυση με πεπερασμένα. Τ'αχει χεσμένα!

Αυτά όλα θα του τα κάνουν τζάμπα οι άλλοι, αυτοί που ξέρουν, οι ασθενείς. Αυτοί που ξημεροβραδιάζονται να δώσουν λύση στις όποιες επιστημονικές απορίες τους που δημιουργούνται κάθε φορά.

3) Αυτοί οι άξιοι τύποι Χάρη δεν έχουν συνήθως προϊστάμενους, μόνο υφιστάμενους και πελάτες.

Τώρα να εξηγήσουμε πάλι αθροιστικά και το γιατί ο τύπος που περιέγραψα παραπάνω, θεωρείται Ο 'Άξιος.

α) Έχει 'κονομήσει και το δείχνει, κυκλοφορεί με καλύτερο αυτοκίνητο και ρούχα, έχει και πιο όμορφη γυναίκα συνήθως δίπλα του γιατί είναι πάντα γελαδερός κι ευχάριστος (τέτοια θέλουν), χώρια και τα τυχερά που του τυχαίνουν με τις τόσες δημόσιες σχέσεις και την διαύγεια πνεύματος (φαντάσου έναν άδειο γυαλιστερό τενεκέ).

β) Κάνει καλύτερη οικογένεια, έχει πολύ χρόνο να ασχοληθεί με τα παιδιά και την γυναίκα του και να είναι ευχάριστος στο σπίτι του και τον εκτιμάνε (βασική αρχή, όταν τρώμε δεν μιλάμε).

Τι να σου κάνουν η γυναίκα και τα παιδιά όταν την ''φεύγεις νοερά'' σε επιστημονικές αναζητήσεις περιπλανώμενος στο υπερπέραν μέσα σε χωρικά πλαίσια με άπειρα μέλη και κόμβους, ψάχνοντας τα ην, τα q, τα lbnet και δεν συμμαζεύεται. Στην πραγματικότητα, δεν είσαι εκεί όταν είσαι εκεί.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.