Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στοιχεία που πρέπει να διακατέχουν έναν Πολιτικό Μηχανικό


sundance

Recommended Posts

Αυτό σκεπτόμουνα και εγώ όταν έγραφα τα παρά πάνω. Οι γνώσεις, οι αξίες και οι αρετές δεν έχουν πέραση στην πιάτσα μόνο η λαμογιά και οι γνωριμίες. Όταν τελείωσα το πανεπιστήμιο θεωρούσα όλα όσα ανέφερε ο Χάρης και ο acnt υποχρεωτικά αλλά τελικά κατάλαβα ότι έτσι σκέπτεται μόνο ένας υπάλληλος και όχι το αφεντικό. Sorry Χάρη και acnt αλλά αυτή είναι η άποψη μου. Το πετυχημένο αφεντικό στη σημερινή κοινωνία πίνει απλά το καφέ του σε καφετερίες και εστιατόρια και κάνει γνωριμίες με τα κατάλληλα πρόσωπα που έχουν τις ανάλογες θέσεις στις υπηρεσίες που ενδιαφέρετε, έτσι τελειώνει τις δουλείες του μέχρι να πεις κύμινο και χωρίς κόπο. Ενώ ο υπάλληλος Π.Μ. κάθεται με τις ώρες στο γραφείο και βγάζει τα μάτια του στον Η/Υ, χάνει το μυαλό του με τα σίδερα, τα μπετά τους προϋπολογισμούς και τρέχει σαν μ*λ*κ*ς από το ένα εργοτάξιο στο άλλο, χωρίς να έχει χρόνο όχι για την οικογένεια του αλλά ούτε για τον εαυτό του.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το άξιος στην ερώτηση του sundance ήταν χωρίς εισαγωγικά οπότε και η απάντηση που έδωσα ήταν η ανάλογη.

Δεν διαφωνώ στις περιγραφές που δίνετε για τον "άξιο" Πολιτικό Μηχανικό και επιστήμονα γενικότερα αρκεί να μπαίνουν τα εισαγωγικά στη λέξη "άξιος".

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ, έγραψες αυτά που πράγματι πρέπει να έχει ένας επιστήμονας Π.Μ. που είναι ευσυνείδητος και υπεύθυνος και αγαπάει αυτό που κάνει. Οι άλλοι είναι απλός πολιτικοί. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ που νόμιζα ότι έτσι που τα έγραψα τα εισαγωγικά θα μπαίναν από μόνα τους. Κρίμα που δεν μπήκαν, την άλλη φορά θα προσέχω.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα συμφωνήσω με όλους σας ως προς το ποιος είναι άξιος μηχανικός, και ποιος θεωρείται άξιος μηχανικός στις μέρες μας.

Το ίδιο αναρωτιέμαι συχνά από τότε που τελείωσα τη σχολή.

 

Όμως εμείς, (μαζί με άλλους), είμαστε οι μηχανικοί του σήμερα. Άρα μπορούμε να διατηρήσουμε την εικόνα που είχαμε ως φοιτητές, και να μην μας παρασύρει το ποτάμι σε άλλα κανάλια. Ίσως αυτό να μην είναι πάντα εφικτό, μπορούμε όμως να αντισταθούμε.

 

Ή μήπως το ρεύμα είναι τόσο δυνατό που για να πας μπροστά και να μην είσαι στην πείνα πρέπει να το αφήσεις να σε παρασύρει?

Link to comment
Share on other sites

Συνεχής επιμόρφωση, εμπειρία τόσο στην μελέτη όσο και στην κατασκευή, ηθικός και να μην παρασυρθεί από το σύστημα μεγαλοεργολάβων.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Aυτό είναι το ηθικό δίλημμα , να είσαι πραγματικός μηχανικός τηρώντας τον ηθικό σου κώδικα ή να συμπεριφέρεσαι όπως οι υπόλοιποι.Στην πρώτη περίπτωση σε θεωρούν το ''κορόιδο'' , ο ''μ.....ς'' και άντε δε σε ενδιάφερει η γνώμη των άλλων και ακολουθείς το δικό σου δρόμο και τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.Κάπου όμως σε πιάνει ο εγωισμός , βλέποντας άσχετους συναδέλφους να βγάζουν περισσότερα λεφτά , γλείφτες να διορίζονται με συμβάσεις και να καμαρώνουν θεωρώντας μάγκες τους εαυτούς τους.Νέοι μηχανικοί να δουλεύουν 10+ ώρες σε εταιρείες και να αμείβονται με μισθούς αποφοίτου λυκείου.

Ε,κάποια στιγμή θα βαρεθείς και θα σιχαθείς με όλα αυτά που βλέπεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ικανότητα να ''τελειώνει'' τις δουλειές, γερό στομάχι να αντέχει τις στεναχώριες και γαιδουρινη υπομονή στις σχέσεις του με τις πολεοδομίες...

Link to comment
Share on other sites

Τι να σου κάνουν η γυναίκα και τα παιδιά όταν την ''φεύγεις νοερά'' σε επιστημονικές αναζητήσεις περιπλανώμενος στο υπερπέραν μέσα σε χωρικά πλαίσια με άπειρα μέλη και κόμβους, ψάχνοντας τα ην, τα q, τα lbnet και δεν συμμαζεύεται. Στην πραγματικότητα, δεν είσαι εκεί όταν είσαι εκεί.

 

΄Αμα αυτό που έγραψες παραπάνω το εννοείς,τότε έχεις σοβαρά προβλήματα.Κάτσε εσύ μάθε τα q και τα lb,net σήκωνε το χέρι σου στις επιστημονικές συζητήσεις παίζοντάς το έξυπνος μπας και σου κάτσει κάνα μπάζο που εντυπωσιάζεται από τις γνώσεις σου ,κάτσε πίσω από ένα Η/Υ και όταν έρθει η ώρα να πουλήσεις αυτό που έχεις κάνει να μην μπορείς να διαπραγματευτείς τίποτα.

όσο για τους άλλο,υπάρχουν άξιοι μηχανικοί γνώστες του αντικειμένου εδώ και τριάντα χρόνια που έφαγαν τα ίδια σκατά που τρως και εσύ τώρα,αλλά σιγά σιγά δημιούργησαν τους κύκλους τους,τις γνωριμίες τους και αναθέτουν πλέον τη σκατοδουλειά στους νέους.Πιστεύω και εσύ που τους κράζεις,σε λίγα χρόνια θα γίνεις ο ίδιος και χειρότερος,θα γίνεις βασιλικότερος του βασιλέως.

 

Προσωπική μου άποψη,προτιμώ να ξέρω μόνο γραμμικά πεπερασμένα και όχι επιφανειακά αλλά να είμαι τσάκαλος και μάγκας στην πιάτσα.Έτσι θα έχω και ωραία γυναίκα και παιδιά και χρόνο γιαυτά,παρά να συχνάζω σε τσιπουράδικα με παλιούς συμφοιτητές και να αναλύουμε ποιο είναι το lb,net.Λες και ο μάστορας θα μετρήσει ακριβώς .Έλεος...

 

Κοντολογείς για μένα είναι καλύτερα να είμαι μαχητής έξω,να ξέρω να διαπραγματεύομαι ,να πουλάω ακριβά το τομάρι μου,να μάχομαι,να εμπνέω σεβασμό στα μαστόρια,όπως και στους υπαλλήλους στην πολεοδομία,να διεκδικώ,παρά να κάθομαι σε μια καρέκλα και να κράζω αυτούς που με καλόν ή κακό τρόπο κατάφεραν να ξεχωρίσουν και απολαμβάνουν τους καρπούς των επιτυχιών τους.Άμα καταφέρω και αποκτήσω τα παραπάνω πιστεύω θα μπορώ να επιλέξω και τη γυναίκα που θα θέλω και όχι να με επιλέξουν.

 

Τι να την κάνει την ανάλυση της ροής των τάσεων, δεν τον ενδιαφέρει η διαφραγματική λειτουργία των πλακών πόσο μάλιστα η ανάλυση με πεπερασμένα. Τ'αχει χεσμένα

 

Φυσικά τα χω χεσμένα.Άμα εσύ λύνεις με πεπερασμένα μια πλάκα σε κοινή οικοδομή(π.χ πλάκα κλιμακοστασίου),βρίσκεις τις ροές των τάσεων διαστασιολογείς και λες πω πω,ενώ ο άλλος την οπλίζει σαν απλή τριέρειστη και κάνει την ίδια δουλειά έχεις προβλήματα.

 

Ο μηχανικός φαίνεται στην πράξη γιαυτό είναι και μηχανικός.Που έχει μάτι, δίνει την καλύτερη λύση αμέσως στο πρόβλημα που παρουσιάζεται στο εργοτάξιο και δε λέει κάτσε να το δω στον υπολογιστή,να κάνω την ανάλυση με πεπερασμένα χρησιμοποιώντας τον τάδε κάνναβο.

 

Συγγνώμη που γίνομαι επιθετικός αλλά βλέπω από πολλούς συναδέλφους αυτό το υφάκι του κριτή,που κράζει τους άλλους και δεν κοιτάει τον εαυτό του.

 

Άμα εσύ είσαι άψογος σε αυτό που κάνεις τότε κράξε όσο θες.Πιστεύω πως άμα είσαι άψογος σε αυτό που κάνεις θα βγάζεις και λεφτά και δε θα το καταλαβαίνεις κιόλας και δε θα κράζεις τους υπόλοιπους.Όταν κράζεις βγάζεις ζήλια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.