Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως θα αποδείξω ότι σπίτι που είναι χτισμένο προ του 55 κ δ έχει άδεια είναι νόμιμο?


Recommended Posts

Καλησπέρα!! θέλω να κάνω μια προσθήκη κατ'επέκταση σε παλιό σπίτι, πέτρινο, χτισμένο προ του 1955 το οποίο δεν έχει άδεια. Είναι 100% νόμιμο απλά εκείνη την εποχή ήταν αλλιώς τα πράγματα με τις πολεοδομίες και τις άδειες. Μου είπαν ότι στα καινούργια σχέδια πρέπει να αποδείξω ότι το σπίτι είναι νόμιμο και ότι δεν έχει άδεια διότι είναι χτισμένο πριν το 55. Γνωρίζει μήπως πως το αποδεικνύω αυτό?? στο μυαλό μου έρχεται συμβολαιογράφος και η υπηρεσία στρατού (αεροφωτογραφίες) αλλά αυτά είναι μόνο υποθέσεις. Παρακαλώ βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή απλά θα πάω στο δήμο και θα ζητήσω ένα χαρτί, οκ.. Για να δούμε, θα μπορέσει να μου το κάνει ο δήμος αυτό το χαρτί ή θα μου ζητήσει να του αποδείξω εγώ πως είναι νόμιμο??? στην Ελλάδα ζούμε,όλα είναι πιθανά!!!!

Link to comment
Share on other sites

θα σου πουν τι θέλουν εκεί όπως φωτογραφίες κ.λπ. νομίζω τυπικά θέλουν και 2 μάρτυρες άνω των 70 χρόνων αλλά αυτό μπορεί να γλιτώσεις

Link to comment
Share on other sites

το θέμα έχει αναλυθεί σε άλλο μήνυμα. συμφωνώ με όσα είπες. με Α/Φ από τη ΓΥΣ και μια τεχνική έκθεση θεωρώ ότι είσαι οκ, ώστε να αποδείξεις αυτό που επισημαίνεις. επίσης να ξέρεις ότι με τη ψήφιση επικείμενου σχεδίου νόμου για τα αυθαίρετα, θα είναι επιβεβλημένη βεβαίωση μηχανικού σε περίπτωση που κάποιο ακίνητο απαιτήσει μεταβίβαση καθώς και δήλωση από τον ιδιοκτήτη. Άσχετο με το θέμα αλλά να το έχεις κατά νου.

Link to comment
Share on other sites

η μεταβιβαση για τα ακινητα με μηχανικο θαναι για τις περιπτωσεις ΕΝ ΖΩΗ.....δλδ σε θεματα κληρονομιας επειδη πεθανε καποιος δνε χρειαζεται καμια δηλωση μηχανικου.....θα υπηρχε θεμα αντισυνταγματικοτητας που ειναι βασικο δικαιωμα το να κληρονομεις......

 

οπως πχ εχει ενα δασος ο πατερας σου δεν μπορεις να το κανεις ΤΙΠΟΤΑ αλλα ειναι δικο σου και δικαιουσαι να το εχεις...

Link to comment
Share on other sites

Εξέτασε και το ενδεχόμενο να πάρεις βεβαίωση ρευματοδότησης από την ΔΕΗ.

Νομίζω οτι έχεις πλέον αρκετες εναλλακτικές. Καλη συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Η βεβαίωση από τη ΔΕΗ όπως έγραψε ο DIMITRIS80, καθώς και η φωτοερμηνεία Α/Φ όπως έγραψε ο markon είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος, γιατί οι Δήμαρχοι δεν έχουν βάσει της σχετικής νομοθεσίας δικαιοδοσία για χορήγηση τέτοιων βεβαιώσεων.

Link to comment
Share on other sites

Εάν δε τσιγκουνευτείς την αμοιβή τοπογραφικού, μπορείς να βγάλεις και βεβαίωση νομίμου περιγράμματος από την πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.