Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατασκευαστικό ερώτημα: Κοπή γρανιτοπλακιδίων


CSPU

Recommended Posts

Γεια,

προσφατα τοποθετησα πλακακια απο γρανιτη στην βεραντα οπου υπαρχουν και στρογγυλα σχαρακια για νερα και ταπες καθαρισμου, στο πατωμα (Φ10 και Φ12 αν δεν κανω λαθος). Το κοψιμο στα πλακακια ειναι κακο , δεν ειναι στρογγυλο και ο πλακας μου ειπε οτι δεν υπαρχει εργαλειο να κανει την αναλογη τρυπα στο πλακακι. Ξερω οτι υπαρχουν τα ποτηροτρυπανα, αλλα υπαρχουν αναλογα για τετοιες δουλειες και μαλιστα για γρανιτοπλακακια?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν σε πολλές διαμέτρους. Άν ψάξεις για αδαμαντοφόρο ποτηροτρύπανο θα βρείς σίγουρα ένα που να κάνει για γρανιτοπλακάκια.

Link to comment
Share on other sites

Πιο απλο και οικονομικο θα ηταν να παρεις αλλες σχαρες τετραγωνες. Δεν ειναι τοσο απλο, αγοραζεις μεταλικο δισκο κοπης ακριβο και τυχαινει να βγει μαπα! Αν βρεις (πιστευω ειναι απιθανο να βρεις) ποτηρι στ διαστασεις που θελεις χρειαζεται αργος δραπανος, 500 στροφες το πολυ και νερο στο ποτηρι να μην ανναψει.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα πιο οικονομικό και πιο καλή λύση παίρνεις τα 3, 4 γρανιτοπλακάκια που θα χρειαστείς για να μπουν οι σχάρες, είναι έτοιμα κομμένα οι τελικές τους διαστάσεις για την θέση που θα τοποθετηθεί το καθένα, σχεδιάζεις με προσοχή την θέση της οπής που θέλεις και το πας στο πιο κοντινό σου μαρμαράδικο.

 

Σε ένα μαρμαράδικο με ελάχιστα ευρουδάκια σου κάνει τις τρύπες διότι έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για αυτά.

 

Έγινε ανατολικό ζήτημα δυο τρύπες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω και παλι για τη συζητηση.

Για τον Didonis... Πρωτον δεν εγινε ανατολικο ζητημα (απεχει πολυ απο το να γινει τετοιο) δευτερον, δεν νομιζω οτι εφοσον πληρωνω δεν πρεπει να εχω απαιτησεις ποιοτικης δουλειας και να δεχομαι ο,τι μου λεει καποιος που προφανως δεν ειναι εξοπλισμενος να κανει σωστα τη δουλεια του και τριτον ακριβως τη λυση που προτεινεις μου προτεινε και ο πλακας και εφτασα να κοβω στο ...κοντινο μαρμαραδικο (10χλμ αποσταση) σχεδον ολα τα σοβατεπια και μικρα κομματια ενω ειχα πληρωσει τον μαστορα για τη δουλεια αυτη συνολικα.

Οι αποψεις μας διαφερουν προφανως!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ νομίζω πως διάλεξες λάθος πλακά ή χρειαζόσουν μαρμαρά για το υλικό που διάλεξες.

Άλλο να μη μπορεί να κάνει 3 τρυπούλες σε 3 πλακάκια και να γίνει μια μικρή αγγαρεία (μόνος του θα έπρεπε να το κάνει και το κοστολόγιο να ήταν στην τιμή που σου έδωσε)κι άλλο να του κόβεις εσύ τα σοβατεπιά και να έχεις εξτρά χρεώσεις.

Και εφόσον πληρώνεις (τον πλακά σου φυσικά και όχι εμάς εδώ) είχες μιλήσει με τον μηχανικό της οικοδομής σου για αυτό? Τι απαιτήσεις είχε ως υλικό κλπ?

 

Άντε φτιαχτό καλά να το χαρείς εσύ και η οικογένεια σου...

καλημέρα

Link to comment
Share on other sites

To γρανιτοπλακακι θελει δισκο νερου..

Διαφορετικα κανει "δοντακια" στη θεση που το κοβεις..

Και φυσικα μπορει να κοπει και σε κυκλικο σχημα με το αναλογο εργαλειο....

Link to comment
Share on other sites

Μαστορας ειμαι και εχω μαρμαραδικο, δεν βρισκεις οτι κοπτικο θελεις στην αγορα. Πολλα λεφτα εχουν πεταξει ολοι οι μαστοροι για εργαλεια πανακριβα που αποδεικνυονται αχρηστα. Τα σοβατεπι κακως τα εκοψες σε μαρμαραδικο, με τον κοφτη πλακιδιων κοβονται ευκολοτερα και γρηροροτερα και πιστευω εχεις δικιο σ αυτο, στο θεμα των σχαρων οχι, ειναι πολυπλοκο αυτο το.. απλο. Παρε κλασικες τετραγωνες, αυτες που πηρες και επιμενεις να μπουν 90% δεν ανοιγουν απο πανω, ειναι φιξ (δεν ανοιγουν να καθαρισεις αν χρειαστει, αν βουλωσει κατι) και δυσκολες στ τοποθετηση. Κ εν τελει τα πλακακια ολα ορθογωνια ειναι, τι ωραιο εχει αυτη η εικονα της στρογγυλης σχαρας αναμεσα τους? Ολα ειναι πως θα τα δει κανεις..

Link to comment
Share on other sites

Με τον κοφτη των πλακιδιων (τον κλασσικο που χαρασει το πλακακι κια μετα το κοβεται) το αποτελεσμα ειναι ΑΘΛΙΟ...

Ειδικα για σοβατεπια...

Για τα τελειωματα που θα καλυφθουν κατι γινεται...

Με τον κοφτη νερου μετρας ακριβως τη διασταση και σε μιση ωρα εχεις κοψει 20τμ σοβατεπια...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.