Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντιμετώπιση στεγάνωσης υπογείου


 

Recommended Posts

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Σε υπόγεια εκσκαφή περίπου 7 μέτρων δεν βρέθηκε νερό. Παρόλα αυτά σε ένα σημείο υπάρχει δάκρυ μάλλον από βόθρο γειτονικής κατοικίας. Έχει γίνει αντιστήριξη με πασσάλους αγγύρια και εκτοξευόμενο σκυρόδεμα.

 

Αποφασίστηκε να μη γίνει μεμβράνη και ούτε καν αυγουλιέρα. Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί τοπικά η μικρή αυτή διαροή και τέλος κρίνεται ασφαλές στεγάνωση μόνο με εσωτερική επάλειψη των περιμετρικών τοιχίων;

 

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είναι σίγουρο ότι είναι από βόθρο?

Για να δακρύζει μετά από πασσάλους και εκτοξευόμενο μήπως η ποσότητα του νερού είναι σεβαστή και μεγαλύτερη?

Η κατασκευή στεγανολεκάνης απορρίφθηκε?

Link to comment
Share on other sites

Ενας τρόπος είναι να τοποθετηθεί αποστραγγιστική μεμβράνη (αυγουλιέρα) με γεωύφασμα-φίλτρο από τη μία πλευρά,επί του gunite.

Αλλος τρόπος είναι να κατασκευαστεί στεγανό beton περιμετρικών τοιχείων ,με υπερρευστοποιητές (ή αυτοσυμπυκνούμενο beton) κλπ (δύσκολη λύση).

Τέλος αν παρατηρηθεί διαρροή νερού στα περιμετρικά τοιχεία και δεν έχει εφαρμοστεί κανένα από τα παραπάνω μέτρα καταφεύγουμε στη λύση της στεγανοποίησης από την πλευρά των αρνητικών πιέσεων με εξελιγμένα τσιμεντοειδή κονιάματα εμπλουτισμένα με ρητίνες .Η στεγανοποίηση επεκτείνεται και σε μία λωρίδα του δαπέδου...

Link to comment
Share on other sites

Θα προτεινα όπως και ο ntside επάληψει τοιχώματων με σταγανοτικό και αυγουλιέρα. Το γεωύφασμα είναι πολυ καλή λύση αλλα θέλει προσοχή στην αγορά και κυρίως στην τοποθέτηση.

Όπως ξέρουμε όλοι το νερό μπορεί να ερχεται από οπουδήποτε και η ροή του είναι πάντα απροβλεπτη. Μία εικόνα ίσως να βοηθούσε

Link to comment
Share on other sites

Η αποστραγγιστική μεμβράνη (αυγουλιέρα) πρέπει να φέρει από τη μία πλευρά επικολλημένο γεωύφασμα,το οποίο να είναι κολλαρισμένο(σιδερωμένο),βάρους 125-150 gr/m2.

Link to comment
Share on other sites

η αυγουλιέρα από μόνη της πιστεώ ότι είναι απάτη.

Μέχρι να μπαζώσεις έχει γίνει άχρηστη. Αν προστατευτεί και από έξω με γεωύφασμα κάτι γίνεται

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός ή γενικότερα μηχανικός αλλά αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα και σκέφτηκα οτι ίσως εδώ βρώ κάποια λύση

Είμαι κάτοχος μιας μονοκατοικίας και αντιμετώπιζω πρόβλημα με το υπόγειο.

παρατήρησα τον χειμώνα οτι έμπαζε νερά ο ένας τοίχος κατά μήκος της ένωσης των τσιμέντων.Επίασα λοιπόν και έσκαψα στα σημεία αυτα όπου έμπαζε(το κομπρεσερ βυθιζόταν με σχετική ευκολία μεσα),και τώρα είμαι στην φάση του τι κάνω.να βάλω τσιμέντο πάλι ή κάποιο άλλο υλικό έτσι ώστε να μην έχω πρόβλημα.

Να σημειώσω ότι έξω απο τον τοίχο αυτο είναι ο κήπος του γείτονα :(

 

Παρατήρηση: Πρίν κάνουμε μία δημοσίευση, χρησιμοποιούμε την Αναζήτηση ώστε να δούμε εάν η απορία μας έχει απαντηθεί αλλού. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

 

acnt

Link to comment
Share on other sites

Η σφράγιση του αρμού γίνεται με έτοιμο ρητινούχο τσιμεντοκονίαμα,υψηλής θλιπτικής αντοχής πχ DUROCRET της ISOMAT κλπ.

Στη συνέχεια γίνεται στεγανοποίηση λωρίδας πλάτους +5 cm πέριξ του αρμού με : μία στρώση στεγανωτικού ρητινούχου τσιμεντοειδούς κονιάματος,ενίσχυση με ταινία υαλοπλέγματος οπλισμού και 2 ή 3 στρώσεις τσιμεντοειδούς,ώστε να καλυφθεί πλήρως το υαλόπλεγμα.

Link to comment
Share on other sites

Χάρη, μπες στο http://www.macon.gr/blog και διάβασε την από 28/5/08 ανάρτηση: "ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΙΣΡΟΗ ΝΕΡΟΥ". Για την στεγάνωση εκ των έσω - διάβαζε αρνητικές πιέσεις - είναι λύση ανάγκης αλλά μάθαμε να τα καταφέρνουμε μια χαρά. Ρίξε μια ματιά στην από 5/5/08 ανάρτηση: "ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ".

 

Alexos,

για σένα η καλύτερη λύση βρίσκεται στην από 27/6/08 ανάρτηση "ΔΥΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΕΙΔΗ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΑ".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.