Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αντιμετώπιση στεγάνωσης υπογείου


 

Recommended Posts

Αν υπαρχει χωρος εξωτερικα του τοιχιου απλα κανε ενα στραγγιστηριο ολογυρα απο την οικοδομη σου και καθαρισες ο καλυτερος τροπος αντιμετοπισης του νερου ειναι αυτος ακομη και αν δεν μονωσεις τα τοιχια σου θα εχεισ το καλυτερο αποτελεσμα .αν θες να μονωσεις βαλε ενα καινουργιο υλικο ειναι της εταιριας ΜΑRΙΣ POLYMERS(ελληνικη εταιρια ειναι) ειδικο για τοιχια θα τριβεις τα ματια σου το χρησιμοποιω σε οσες οικοδομες εχω φτιαξη και ειναι πολλες κανενα απολυτος προβλημα με νερα ή υγρασιες.Ομως το νουμερο 1 ειναι το στραγγιστηριο γινετε ακομα και αν η οικοδομη σου ακουμπαει στην διπλα απλα χανεις λιγο χωρο αλλα εσυ τι προτιμας.Ειναι απαραδεκτη η αντιμετωπιση της υγρασιας ΜΟΝΟ απο το εσωτερικο των τοιχιων το νερο προχωρα σε αλλα σημεια θα το βγαλει απο αλλου και εκτος αυτου οταν το δειτε ισως ειναι και πολυ αργα για τον οπλισμο του σπιτιου .Ειναι καλυτερα απο εξω και ας ειναι μεγαλο το κοστος .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η λείτουργια του στραγγιστηριου έχει μηδενικο κόστος δεν μιλάμε για πολύπλοκη κατασκεύη απλές σωλήνες που πέρνουν το νέρο που υπάρχει αν αυτο υπαρξη .τώρα το μόνο κόστοσ είναι κάπιος βάτραχος που χρειαζόμαστε για να διώχνουμε το νερό εκτός φρεατίου συλλογης.Για να σας δώσω ένα κόστος κατασκεύης στραγγιστηρίου για μια οικοδομή 270 τετραγωνικών .τα υλικά κόστισαν 1250 ευρο μαζί με το σκύρο και γεωύφασμα και η εργασία που που πληρώθηκα 750 εύρο αυτο είναι το κόστος .

Link to comment
Share on other sites

mastorako εμένα με ενοχλεί το να λειτουργεί εφ όρου ζωής το στραγγιστήρι. θα μαζεύει δηλαδή το κτίριο μου τα νερά της γύρω περιοχής συνεχώς??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

παιδιά καλησπέρα,

πρώτη φορά στο φόρουμ και θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παρακάτω: στο σπίτι μου έχω έντονο πρόβλημα εισροής υδάτων από την πλάκα του υπογείου λόγω υψηλού υδροφόρου ορίζοντα. Όταν αγοράσαμε το σπίτι στα μπετά το υπόγειο ήταν ήδη μπαζωμένο και θεώρησα ότι δεν θα είχαμε τέτοιο πρόβλημα με τα υπόγεια νερά. Εδώ και 7 χρόνια πειραματίζομαι με διάφορες λύσεις (αντλίες, φρεάτια, κτλ κτλ) αλλά τα τελευταία 2 χρόνια το πρόβλημα έχει γίνει εφιάλτης. Σε κάθε μεγάλη βροχόπτωση το νερό βγαίνει από τους αρμούς των πλακακιών του υπογείου και πλημμυρίζω. Έχω συνολικά 5 αντλίες (δεν είναι ζωή αυτή!) σε 4 φρεάτια, 2 εκ των οποίων είναι εξωτερικά του υπογείου και στην ίδια στάθμη με αυτό.

 

Σκέπτομαι τη λύση drainage. Θα λυθεί το πρόβλημα μία και καλή; Αν ναι, τί πρέπει να προσέξω; Ποιό είναι ένα ενδεικτικό κόστος; Υπόψην ότι το σπίτι κατοικείται, ο περιβάλλοντας χώρος είναι διαμορφωμένος (άρα μεγάλη ιστορία το ξεμπάζωμα....) και έχω σωλήνες ηλεκτρικούς, υδραυλικούς κτλ. στον κήπο μου.... καμιά ιδέα; λίγη παρηγοριά; ευχαριστώ και sorry αν σας κούρασα με την φλυαρία μου!

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν τα 7 χρόνια είναι χρονος αρκετός για να εδραιωθεί διάβρωση όπλισης. Εαν βεβαιωθείς οτι δεν συντρέχει λόγος ή οτι η διάβρωση είναι ελεγχόμενη τότε κάνεις κινησεις. Μια λύση ειναι το Penetron system ή αλλη ενέσιμη στεγάνωση. Τωρα στην Ρόδο πόσο κοντά στην θάλασσα?

Link to comment
Share on other sites

Ξεμπάζωμα και στεγάνωση απ' έξω.

 

Πέρα από διάβρωση οπλισμού είναι και θέμα υγιεινής. Είναι δυνατό να πλημμυρίζει το υπόγειο με τα βροχό-(βρωμό-)νερα και να το αφήνεις;

Link to comment
Share on other sites

Ξεμπάζωμα και στεγάνωση απ' έξω.

 

Πέρα από διάβρωση οπλισμού είναι και θέμα υγιεινής. Είναι δυνατό να πλημμυρίζει το υπόγειο με τα βροχό-(βρωμό-)νερα και να το αφήνεις;

 

Δεν χρειάζεται το PENETRON φτάνει τα 60 εκ penetration.

Link to comment
Share on other sites

sorry αλλά είμαι λίγο άσχετη: το penetron θα εφαρμοστεί εξωτερικά? η ενέσιμη στεγάνωση εξωτερικά μετά από ξεμπάζωμα? είμαι γύρω στα 400 μέτρα από τη θάλασσα αλλά σε ύψωμα ευτυχώς....το νερό 'σκάει' από το δάπεδο (από τους αρμούς των πλακιδίων) του υπογείου που σημειωτέον είναι γύρω στους 40 πόντους πάχος! Θα ήθελα συμβουλές σχετικά με το τί να προσέξω στο σύστημα drainage μετά τη στεγάνωση των τοιχείων του υπογείου. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

και τα δυο συστήματα μπαίνουν εσωτερικά και λειτουργούν εξωτερικά χωρίς ξεμπάζωμα. Το penetron κάνει penetration 60 εκ και είναι υπο μορφή επάλειψης. Τα ενέσιμα χρειάζονται εσωτερικές οπές ανα 60 εκ απο τις οποίες πρεσάρεται το υλικο. Με την επαφή του με υγρασία διογκώνεται και δημιουργεί μια ποδιά προστασίας. Και τα δύο συστήματα θα εμποδίσουν την είσοδο νερού στο σκυρόδεμα. Το penetron έχει άπειρη ζωή διότι κλείνει μέσω κρυστάλλων τους δρόμους του σκυροδέματος (capillary pores). Τώρα το ύψωμα δεν ξέρω εαν βοηθάει ιδιαίτερα στην αποφυγή της διάβρωσης της όπλισης. Χρειάζονται ενόργανες μετρήσεις για να δούμε ακριβώς το πρόβλημα. Γενικά τα παραθαλάσσια είναι ευάλωτα και χρειάζονται πυκνότερες συντηρήσεις. Εαν δεν τίθεται θέμα καθίζησης που και πάλι ενα σύστημα drainage μόνο εν μέρη θα μπορούσε να βοηθήσει (εκτός βέβαια και εαν πάμε σε ακριβές λύσεις) τα παραπάνω συστήματα θα σε καλύψουν για τουλάχιστον 40 χρόνια. Το penetron έχει παράδοση σε κυψέλες βοθρολυμάτων με εμπειρία τουλάχιστον 30 χρόνων. Τα ενέσιμα έχουν παράδοση σε τοιχία αντιστήριξης με υδατοαπώθηση. Η μοναδική διαφορά είναι οτι το ενέσιμο χρειάζεται ένα πολύ καλό συνεργείο με εξοπλισμό ενω το επαλειφόμενο γενικά είναι πολύ πιο εύχρηστο. Καλή χρονιά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.