Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αντιμετώπιση στεγάνωσης υπογείου


 

Recommended Posts

και τα δυο συστήματα μπαίνουν εσωτερικά και λειτουργούν εξωτερικά χωρίς ξεμπάζωμα. Το penetron κάνει penetration 60 εκ και είναι υπο μορφή επάλειψης. Τα ενέσιμα χρειάζονται εσωτερικές οπές ανα 60 εκ απο τις οποίες πρεσάρεται το υλικο. Με την επαφή του με υγρασία διογκώνεται και δημιουργεί μια ποδιά προστασίας. Και τα δύο συστήματα θα εμποδίσουν την είσοδο νερού στο σκυρόδεμα. Το penetron έχει άπειρη ζωή διότι κλείνει μέσω κρυστάλλων τους δρόμους του σκυροδέματος (capillary pores). Τώρα το ύψωμα δεν ξέρω εαν βοηθάει ιδιαίτερα στην αποφυγή της διάβρωσης της όπλισης. Χρειάζονται ενόργανες μετρήσεις για να δούμε ακριβώς το πρόβλημα. Γενικά τα παραθαλάσσια είναι ευάλωτα και χρειάζονται πυκνότερες συντηρήσεις. Εαν δεν τίθεται θέμα καθίζησης που και πάλι ενα σύστημα drainage μόνο εν μέρη θα μπορούσε να βοηθήσει (εκτός βέβαια και εαν πάμε σε ακριβές λύσεις) τα παραπάνω συστήματα θα σε καλύψουν για τουλάχιστον 40 χρόνια. Το penetron έχει παράδοση σε κυψέλες βοθρολυμάτων με εμπειρία τουλάχιστον 30 χρόνων. Τα ενέσιμα έχουν παράδοση σε τοιχία αντιστήριξης με υδατοαπώθηση. Η μοναδική διαφορά είναι οτι το ενέσιμο χρειάζεται ένα πολύ καλό συνεργείο με εξοπλισμό ενω το επαλειφόμενο γενικά είναι πολύ πιο εύχρηστο. Καλή χρονιά.

 

το penetron πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο δάπεδο του υπογείου; υπόψην έχω τοποθετημένα πλακάκια. Από τα περιμετρικά τοιχεία του υπογείου δεν έχω προς το παρόν εισροή νερού. Φαίνεται ότι μαζεύεται το νερό κάτω από το δάπεδο (σαν να υπάρχει μία λεκάνη) και βγαίνει από τα πλακάκια. Περιμετρικά δεν έχω υγρασίες, νερά κτλ. Θέμα καθίζησης δεν τίθεται.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επίσης τα τοιχεία του υπογείου μπορεί να αρχίσουν να βγάζουν νερά (ανοδική) αφου η διέξοδος προς το δάπεδο θα κλειστεί. Σε γενικές γραμμες θα πρέπει και τα τοιχεία τουλάχιστον σε υψος 1.2 μέτρων να υδρομονωθούν.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις συμβουλές!

σκέφτομαι ότι αν είναι να ανοίξω τέτοιες ιστορίες και να μονώσω τοιχεία και πάτωμα μήπως είναι καλύτερα να κάνω ένα drainage περιμετρικά της οικοδομής για να κρατήσω τα νερά μακριά από αυτή σε κάθε ενδεχόμενό;

Με την ευκαιρία του ξεμπαζώματος θα κάνω και εξωτερικά των τοιχείων 2 χέρια penetron. Με αυτή τη λύση πιστεύω ότι θα γλιτώσω από τα φρεάτια που έχω μέσα στο υπόγειο και επιπλέον δεν θα φτάνει νερό κοντά ή μέσα στο σπίτι.

Είναι κάτι που νομίζετε ότι πρέπει να προσέξω για μια επιτυχημένη εγκατάσταση drainage; Λέω να σκάψω περιμετρικά σε βάθος -4 μέτρα (το υπόγειο είναι εντελώς μπαζωμένο), να βάλω διάτρητους σωλήνες περασμένους σε γεωύφασμα, να σκεπάσω με κροκάλα γύρω στο 1 μέτρο, μετά ξαναμπαζώνω ώς το -1 και μετά χαλίκι. Αν δω ότι με παίρνει οικονομικά μπορεί περιμετρικά να κάνω ένα είδος πεζοδρομίου οπότε αντί για την τελευταία στρώση χαλικιού θα συνεχίσω το μπάζωμα και μετά πλάκα 0,10 μ. μπετόν. Τί λέτε;

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητη chapi

 

αυτό που προτείνεις ειναι μια κλασσική και σωστή εφαρμογή. Πρόσεξε μόνο να τηρηθούν DIN 4095. Βάλε όμως και ένα φρεάτιο ασφαλείας. Το ξεμπαζωμα βέβαια θα σου δείξει καλύτερα το πρόβλημα όποτε μια βιαστείς να παραγγείλετε υλικά και εργολαβία. Καθε κίνηση να είναι στοχευμένη.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τον χρόνο σου Ροδόπουλε. καλή χρονιά κιόλας. μήπως έχεις κανένα site από όπου μπορώ να κατεβάσω το DIN4095; φρεάτιο θα κάνω σίγουρα. εξωτερικά του υπογείου έχω ήδη 2 αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσω κάποιο από αυτά μιας και είναι εφαπτόμενα της οικοδομής...μάλλον το ένα θα χρησιμεύσει αποκλειστικά σαν φρεάτιο για την αποχέτευση του μπάνιου του υπογείου. Σκέπτομαι να κάνω ένα νέο φρεάτιο γύρω στα 3 μέτρα από την οικοδομή.

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά και καλή στεγάνωση.

 

ψαξε στο ιντερνετ

DIN 4095 Planning, design and installation of drainage systems protecting structures against water in the ground

 

φρεάτιο 3 μ απο την οικοδομή είναι οτι καλύτερο. Πρόσεχε μόνο να καθαρίζεται εύκολα. Το έχω σε βιβλίο αλλα οι βασικές αρχές χωρίς τις εξισώσεις της μελέτης είναι εδω

 

http://www.deltamembranes.com/pdf/Delta%20Technical%20Planning%202_2007.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.