Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων του 2010-υποχρεώσεις μηχανικού


ditobis

Recommended Posts

καλησπέρα, θα ήθελα να σας επαναφέρω στο πρόσφατο παρελθόν περί του νόμου 3843/10 και ειδικότερα για όσες αιτήσεις κατατέθηκαν έως τις 31-12-2010.

 

έχω έναν πελάτη που υποβάλαμε το φάκελό του τον Αύγουστο του 2010, δηλαδή από τους πρώτους. ο ίδιος μου τηλεφώνησε ένα χρόνο μετά, τον Αύγουστο του 2011, και υποστηρίζει ότι δεν του ήρθε ποτέ το χαρτί προστίμου για να πληρώσει, και ότι όφειλα να τον ενημερώσω για την τελική προθεσμία του Ιουνίου του 2011, την οποία και έχασε.

 

γνωρίζετε αν στο νόμο για τα αυθαίρετα θα δοθεί κάποια εκ νέου παράταση για τις αιτήσεις του 2010, πράγμα δύσκολο, ή αν τελοσπάντων δε θα υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός σε 2010 και 2011. θέλω να πω είναι ο ίδιος νόμος!

 

στην πολεοδομία μου είπαν ότι μάλλον θα χρειαστεί να ξανακόψω παράβολα, αμοιβές κλπ..τα πάντα από την αρχή. και ο πελάτης από την άλλη μου ζητάει να τα επιβαρυνθώ εγώ όλα τα έξοδα...

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για πολεοδομία που στέλνει ταχυδρομικώς τα πρόστιμα ή ο κόσμος τα παραλαμβάνει από εκεί?

 

Αν ισχύει το πρώτο δεν έχεις καμία απολύτως ευθύνη - αν μάλιστα η διεύθυνση που αναγράφεται στην αίτηση είναι η ορθή (δουλειά του πελάτη να ελέγξει) φταίει οποισδήποτε άλλος (πολεοδομία, ΕΛΤΑ) εκτός από εσένα.

 

Αν ισχύει το δεύτερο τα πράγματα λίγο περιπλέκονται - στην εξουσιοδότηση αναφέρει ότι "παραλαμβάνεις από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία όλα τα έγγραφα, βεβαιώσεις κλπ σχετικά με την παραπάνω διαδικασία". Οπότε ενδεχομένως φέρεις μέρος της ευθύνης. Ως ένδειξη καλής θέλησης θα μπορούσες να επιβαρυνθείς τα ΦΠΑ και ΦΕΜ της αμοιβής αλλά παράβολο ποτέ (και στην τελική τί σας εμποδίζει από το να επαναχρησιμοποιήσετε το παλιό παράβολο?).

 

Θαρρώ οι υποθέσεις του 2010 έχουν κλείσει - δεν προβλέπεται στη νομοθεσία, προς το παρόν, διαδικασία για όσους ξεχάστηκαν.

Link to comment
Share on other sites

γνωρίζετε αν στο νόμο για τα αυθαίρετα θα δοθεί κάποια εκ νέου παράταση για τις αιτήσεις του 2010, πράγμα δύσκολο, ή αν τελοσπάντων δε θα υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός σε 2010 και 2011. θέλω να πω είναι ο ίδιος νόμος!

 

Μάλλον θα λήξει αναίμακτα το θέμα.Με το νέο νόμο δίνεται παράταση για όλες τις αιτήσεις που έχουν καταβληθεί μέχρι 31-12-11. Χρωστάς κέρασμα στους ΣηφουνοΠαπακωνσταντίνουδες!

 

Άρθρο 29

Λοιπές διατάξεις

……….

3. Οι προθεσμίες υποβολής των δικαιολογητικών της

παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 (Α΄ 62) στις πολε-

οδομικές υπηρεσίες για την υπαγωγή ακινήτων στις δια-

τάξεις των διατηρούμενων χώρων του ίδιου ως άνω νό-

μου παρατείνονται αφότου έληξαν μέχρι την 31.10.2011.

Για όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί η προθε-

σμία καταβολής της πρώτης δόσης του ειδικού προστί-

μου, που προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 6 του ν.

3843/2010, όπως ισχύει, παρατείνεται μέχρι την

30.12.2011.

Link to comment
Share on other sites

πρόκειται για πολεοδομία που τα αποστέλλει ταχυδρομικά στον ιδιοκτήτη και ναι η διεύθυνση είναι σωστή....ήδη μίλησα με την πολεοδομία και το ταχυδρομείο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. κανείς δε φταίει λένε!

αν ισχύει βέβαια αυτό που αναγράφει ο Manolis gon, τότε είμαι πολύ χαρούμενη! προτιμώ να κεράσω οποιονδήποτε άλλον βέβαια, εκτός από αυτούς που αναφέρεις..!

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και την παραπομπή του άρθρου 29.

(και να φανταστείς ότι από το πρωί διαβάζω το νόμο αλλά δεν το είδα!)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.