Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δικαιολογητικά για άδεια μικρής κλίμακας Φ/Β (<100kW)


JasonK

Recommended Posts

Ξέρει κανείς τι δικαιολογητικά ζητάει συνήθως η πολεοδομία για άδεια μικρής κλίμακας για Φ/Β έως 100 kWp επί γηπέδου;

 

Ρώτησα και δεν είχαν ιδέα !!!

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως ζητάνε:

-Διάγραμμα κάλυψης(στο τοπογραφικό κάνε μία χωροθέτηση,σημείωσε εμβαδά και σημείωσε που θα μπει ο λοιπός ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός)

-Τεχνική περιγραφή της εγκατάστασης

-Απαλλαγή από ΕΠΟ

-Αρχαιολογία

-Δασαρχείο

-ίσως και νεότερα μνημεία

 

Συμπληρώνεις την αίτηση τους.Αυτά σε γενικές γραμμές,μπορεί κάτι να μου διαφεύγει αλλά γενικά πολεοδομία από πολεοδομία διαφέρει.Πάντως θα πρέπει να σου απαντήσουν τι θέλουν ακριβώς ώστε να μην τρέχεις στις αντίστοιχες πολεοδομίες που ανήκουν τα χωριάφια.!!

Link to comment
Share on other sites

JasonK σα δείγμα αίτησης γαι ΕΕΜΚ, χρησιμοποίησε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Μης ξεχάσεις να προσθέσεις στην αίτησή σου και τη δεύτερη σελίδα της ΕΕΜΚ.

 

Στο διάγραμμα κάλυψης σημείωσε το στυλίσκο της ΔΕΗ, τον οικίσκο (και να μη βάζεις οικίσκο, πάρε την άδεια και αποφασίζεις μετά αν θα τον βάλεις), τη χωροθέτηση και τις τομές όλων των προηγουμένων.

 

Αν δεν έχεις τελεσιδικία από Δασαρχείο, δεν πειράζει. Η νομοθεσία σου δίνει το δικαίωμα να πάρεις την ΕΕΜΚ και χωρίς αυτήν, αν δεν ορίζεται τίποτα διαφορετικό για την περιοχή που βρίσκεται ο σταθμός.

 

Σημαντικό να έχεις αντίγραφα (πιστοποιητικά κατάθεσης) όλων των Υπεύθυνων Δηλώσεων στις διάφορες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις και την αντίστοιχη Σύμφωνη Γνώμη, εκτός και αν υπάρχουν ΦΕΚ που απαιτούν εγκρίσεις τοπικά. Συνήθως αναφέρονται στις Αρχαιολογίες.

 

(Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή)

ENTYPO ERGASION MIKRHS KLIMAKAS_100kWp.doc

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και το χρόνο που διαθέσατε.

 

Έχω την εξής απορία. Ποιος υπογράφει το διάγραμμα κάλυψης; Μπορεί Ηλεκτρολόγος Μηχανικός; Έχω δει διάγραμμα κάλυψης υπογεγραμμένο από Ηλεκτρολόγο αλλά επίσης μου έχουν πει ότι σε κάποιες πολεοδομίες απαιτούν υπογραφή από Πολιτικό ή Τοπογράφο. Δηλαδή ανάλογα την πολεοδομία; Χάος...

Link to comment
Share on other sites

Βάση Ε.Δ. έχουμε κι εμείς δικαίωμα υπογραφής σε τοπογραφικό.Άρα γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε διάγραμμα κάλυψης μιας και οι εργασίες που αναφέρονται είναι για ηλεκτροπαραγωγή.

Εγώ έχω υποβάλει αίτημα για ΕΕΜΚ χωρίς πρόβλημα..Πάντως ρώτα και το αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΕ ώστε να γνωρίζεις τι προβλέπεται ακριβώς και να να είσαι προετοιμασμένος σε περίπτωση που κάποιος από πολεοδομία δε δεχτεί τη μελέτη σου λόγω ειδικότητας.

 

Θεωρώ ότι δε θα έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Στο 90% των διαγραμμάτων κάλυψης τα υπέγραψα εγώ, στο 10% όπου οι ελεγκτές ήταν πολιτικοί μηχανικοί δεν το δεχτήκανε και μου ζήτησαν υπογραφη ΠΜ, ΤΜ ΑΜ, όταν τους είπα ότι όλη την μελέτη του Φ/Β μπορεί να την υπογράψει και ΜΜ μου είπαν γιατί εγώ μπορώ να υπογράψω ηλεκτρολογικά σχέδιο? anyway επειδή δεν ήθελα να μπλέξω με την γραφειοκρατεία μου τα υπέγραψε ένας γνωστός ΠΜ (αφού τον έβρισα ότι είναι κράτος εν κράτει :D) και τελειώσαμε

@ΡΟΜΑΝΟΣ επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τα ΕΔ μπορεί ΜΜ να υπογράψει τοπογραφικό? όχι ότι πρόκειται να μπω στην λογική να πάρω εξοπλισμό τοπογράφησης αλλά φιλοσοφικά.

Link to comment
Share on other sites

@ΡΟΜΑΝΟΣ επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τα ΕΔ μπορεί ΜΜ να υπογράψει τοπογραφικό? όχι ότι πρόκειται να μπω στην λογική να πάρω εξοπλισμό τοπογράφησης αλλά φιλοσοφικά.

 

Αυτό μου το ανέφερε συνάδελφος αρχιτέκτονας όπου μηχανολόγος υπέγραφε σε τοπογραφικά τους.Εμένα βέβαια μου φαίνεται παράλογο.Θα μιλήσω με ΤΕΕ τουλάχιστον εγκυκλοπαιδικά να γνωρίζουμε.Πάντως για ΕΕΜΚ σε Φ/Β γενικά υπογράφουμε.Πολεοδομία Αχαϊας(Πάτρα)-Φωκίδος(Άμφισσα) δεν υπήρχε θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα παλι εδω στη Λαρισα μου ειπαν οτι διαγραμμα καλυψης υπογραφει μονο ο τοπογραφος και μονο απο αυτον θα το δεχτουνε.

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά το τοπογραφικό για τον ΜΗΧ/ΜΗΧ σε τηλεφωνική επικοινωνία με:

ΤΕΕ ΤΔΕ:OXI

ΤΕΕ Κετρικά:OXI

Πολεοδομία Δυτ.Ελλάδος:Μπορούσε ο Μηχανολόγος Μηχανικός σε τοπογραφικά που η αποτύπωση γινόταν με κορδέλα.Άρα τώρα όπου είναι δορυφορικό με συντεταγμένες μπορούν οι ειδικότητες του Πολιτικού Μηχανικού,Αρχιτέκτονας Μηχανικός και φυσικά Τοπογράφος.

 

Για το διάγραμμα κάλυψης μου ανέφερε ότι δέχονται διάγραμμα κάλυψης και από ιδιώτη.Άρα όπως ανέφερε και ο JasonK υπάρχει μπάχαλο με την έννοια ότι καθένας υπάλληλος ερμηνεύει την περίπτωση όπως θέλει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σε πρωτη επαφη με πολεοδομια περιφερειας για μικρης κλιμακας για παρκο αγροτη για να μου πουν τι δικαιολογητικα χρειαζονται δεν μου ανεφεραν το αποδεικτικο κοινοποιησης στην υπηρεσια ΑΠΕ.Χρειαζεται οντως και το ξεχασαν ή δεν ειναι απαραιτητο?

Που ειναι η υπηρεσια ΑΠΕ?Εχω βρει τι χρειαζεται προκειμενου να μου χορηγησουν το αποδεικτικο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.