Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελματικό εργαστήριο χαμηλής όχλησης


Recommended Posts

Καλησπέρα σας , έχω μια απορία.

Μου ήρθε ενδιαφερόμενος να ανοίξει εργαστήριο σαπουνοποιιϊας (καδ 20.41). Όμως το εργαστήριο δεν θα διαθέτει μηχανήματα, η όλη διαδικασία γίνεται χειροποίητα, το μόνο "μηχάνημα" είναι ένα οικιακό φουρνάκι όπου θα ζεστένει τα σαπούνια.

Χρειάζεται κανονικά άδεια λειτουργίας ; Γιατί έχω την εντύπωση πως αν δεν έχεις καθόλου κιλοβάτ δεν εννοείσαι επαγγελματικό εργαστήριο. Όμως την είπαν απο τον ΕΟΦ νομίζω πως πρέπει να έχει.

 

Link to comment
Share on other sites

On 11/11/2020 at 1:39 ΜΜ, gianni_k said:

....., το μόνο "μηχάνημα" είναι ένα οικιακό φουρνάκι όπου θα ζεστένει τα σαπούνια.........πως αν δεν έχεις καθόλου κιλοβάτ ......

άρα έχει "κιλοβατ".....

Link to comment
Share on other sites

 

On 31/10/2020 at 10:15 ΜΜ, maneni said:

δεν νομίζω ότι το ερωτηματολόγιο προβλέπεται να κατατεθεί ηλεκτρονικά (έχει γνήσιο υπογραφής). καλύτερα ταχυδρομικώς.

το εχω δει σε καποιες υπηρεσίες. Ηλεκτρονικά αλλα σκαναρισμένο. Να εχει γνησιο υπογραφής.

 

και να μη έχει kW εχει μεταποιηση, επομένως παλι πρεπει να γίνει η διαδικασία.

πχ δε θα είχε kW αν είχε αντι για φουρνάκι, ένα μάτι με υγραέριο (δε μετραει σε θερμική ισχύ) αλλα παλι θα ήθελε τη διαδικασία του ερωτηματολογίου και των γνωστοποιήσεων

 
Edited by ggeorge
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα, 

Γρήγορη ερώτηση (και μάλλον λίγο χαζή).

Ξυλουργός ανοιξε ΚΑΔ 43320000-Ξυλουργικές εργασίες και θέλει με αυτό το ΚΑΔ να ξεκινήσει εργαστήριο χαμηλής όχλησης. Αυτός ο ΚΑΔ δεν περιέχεται στο παράρτημα του 4442. Μπορεί να προχωρησει η διαδικασία ή πρέπει να διαλέξει και μέσα από αυτό το pool?

Ευχαριστώ.

 

Link to comment
Share on other sites

@gi_arch<>Ο ΚΑΔ 43.32 αφορά ξυλουργικές εργασίες εγκατάστασης, τοποθέτησης κ.ά., όχι όμως κατασκευή σε εργαστήριο. Οι κωδικοί που ξεκινούν από 16 στο παράρτημα του νόμου 4442/2016 κάνουν για εργαστήριο.

Edited by Aeolian
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλησπέρα σας,

σε κτίριο εντός σχεδίου το οποίο έχει οικοδ. άδεια για εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας ( βιοτεχνικό με άδεια λειτουργίας από το Υπ. Ανάπτυξης) έχει σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια τη λειτουργία του. Το 2009 οι χρήσεις γης στην περιοχή άλλαξαν σε αμιγούς κατοικίας. Μπορεί σήμερα το ακίνητο να αδειοδοτηθεί εκ νέου ως εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας από το Υπ. Ανάπτυξης? Θεωρώ πώς όχι.

Υπάρχει κάποιο παραθυράκι πχ να ρευματοδοτείται οπότε να φαίνεται ότι λειτουργεί μέχρι σήμερα?

Αν δεν δύναται να επαναλειτουργήσει, φαντάζομαι θα πρέπει να αλλάξει χρήση σε μια απ' τις επιτρ. στην αμιγούς κατοικίας.

Ευχαριστώ,

Link to comment
Share on other sites

On 14/12/2020 at 8:19 ΜΜ, nikosar said:

Μπορεί σήμερα το ακίνητο να αδειοδοτηθεί εκ νέου ως εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας από το Υπ. Ανάπτυξης?

Ως προς το αρτοποιείο:

Π.Δ. 59/2018 (ΦΕΚ Α' 114/29-06-2018)

Άρθρο 2 Αμιγής κατοικία

22) Επαγγελματικά εργαστήρια άρθρου 17 ν. 3982/2011. Επιτρέπονται μόνο φούρνοι έως 150 τ.μ. συνολικής επιφάνειας δόμησης. Το μέγεθος αυτό μπορεί να εξειδικεύεται ή να περιορίζεται από τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ!

πρακτικά φούρνος στο ισόγειο μέχρι 150μ2 ή οποιαδήποτε άλλη χρήση επιτρέπεται στην αμιγούς κατοικίας (το βιοτεχνικό το χάσαμε). Οι Α, Β, όροφοι θα πρέπει να αλλάξουν σε κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλήμερα σας,

Επειδή είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να βγάλω άδεια εργαστηρίου χαμηλής όχλησης, ήτοι σοκολατοποίια, θα ήθελα τα φωτα σας.

Πελάτης μου έχει μισθώσει ισόγειο κατάστημα με υπόγειο και πατάρι, σε τριώροφη οικοδομή με οικοδομική άδεια του 1981. Η χρήση του χώρου βάσει οικοδομικής άδειας είναι επαγγελματικός χώρος. Θέλει να το χρησιμοποιήσει ως εργαστήριο σοκολατοποιίας, χαμηλής όχλησης. Η βεβαίωση χρήσης γης που έχει πάρει επιτρέπει την χρήση εργαστηρίου χαμηλής όχλησης.Τα μηχανήματα που θα βάλει στους κυριους χώρους βάσει ΦΕΚ 143Α/2011 εχουν κινητήρια ισχύ μικρότερη των 22kW και θερμική μικρότερη των 50kW. Δεν επέρχεται αλλαγή επί το δυσμενέστερο στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης, ούτε στα στοιχεία διαγράμματος κάλυψης. Η καμινάδα υφίστατο προ 2011 και εχει τακτοποιηθεί με τον ν.4178/13.Το ερώτημα μου είναι αν χρειάζεται να εκδοθεί αλλαγη χρήσης από επαγγελματικός χώρος σε εργαστήριο χαμηλής όχλησης και αν ναι, αυτο θα γίνει με μικρής κλίμακάς(ΕΕΜΚ) ή με άδεια δόμησης? Ευχαριστω εκ των προτέρων

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.