Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελματικό εργαστήριο χαμηλής όχλησης


Recommended Posts

θεωρείται επαγγελματικο εργαστηριο. Απλα θα χρειαστει και το πιστοποιητικό πυροπροστασίας (αν είναι Αβ, δεν το εχω ψαξει).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 πυροσβεστήρες , φωτα ασφαλείας -εξόδου και κρουνός.Αυτα από πυροσβεστική για ξυλουργείο <22kw. Σχέδια και αυτοψία.Αυτά!

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

ως interioir designer παρέχεις υπηρεσίες?

θέλω να πω: γνωρίζει ο άνθρωπος ότι αντί να πάει στον οφθαλμίατρο πάει στον φυσιοθεραπευτή?

Δεν θα ήταν καλύτερο να κάνεις μια συνεργασία με κάποιον μηχανολόγο μηχανικό?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι, έχω την εξής περίπτωση:

Επαγγελματικό εργαστήριο χαμηλής όχλησης σε εκτός σχεδίου περιοχή -> προσπαθώ να διεκπεραιώσω την έκδοση της οικοδομικής άδειας, αλλά το θέμα έχει κολλήσει στην πολεοδομία σε τί όρους δόμησης επιτρέπονται! βάσει του φεκ143Α/17-06-2011 άρθρο 20 παρ.5 "οι όροι δόμησης των επαγ. εργ. είναι οι ίδιοι με αυτούς της βιομηχανίας" (δηλ, κάλυψη 30%, δόμηση 0,90, πλάγιες αποστάσεις 10μ), ωστόσο μου λένε ότι δεν το δέχονται (δεν δέχονται δηλ τον νόμο!!!) γιατί δεν είναι βιοτεχνία - βιομηχανία για να έχει τους αυξημένους αυτούς όρους δόμησης! δεν μου έχουν πεί ωστόσο σαφώς πού μπορεί νομικά να στηριχθεί αυτό, αφού υπάρχει το φεκ143Α/2011! ξέρει κάποιος τί ισχύει γιατί εκτίθεμαι και στον πελάτη για το.. αυτονόητο!

Link to comment
Share on other sites

Στη βιομηχανία-βιοτεχνία παίρναμε αυτή την παρέκκλιση από το αντίστοιχο τμήμα της νομαρχίας-περιφέρειας.Τώρα για τα εργαστήρια αυτά θα κατατεθεί φάκελος στο βιομχανίας-βιοτεχνίας τμήμα ώστε να σου δώσουν αυτή την παρέκκλιση?Αν όχι τότε η πολεοδομία δεν μπορεί να σου τη δώσει.

Link to comment
Share on other sites

μίλησα με το τμημα αποκεντρωμενης διοίκησης ΠΕ.ΧΩ. όπου μετά από τηλ συνεννόηση (ανεπίσημα) με κάποιον αρμόδιο του ΥΠΕΚΑ μου είπαν ότι βάσει του φεκ143Α οι όροι δόμησης και για τα επαγγελματικά εργαστήρια είναι πλέον αυτοί που προβλέπονται και για τις βιομηχανίες - βιοτεχνίες (άρθρο4 του φεκ270Δ). από το βιομηχανίας έχω βεβαίωση ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι επαγγελματικό εργαστήριο, ενώ και τα τμήματά τους για πολεοδομικές εφαρμογές δεν διαφωνούν, οπότε θεωρώ ότι κάπως...πρέπει να κάνω την πολεοδομία να επικοινωνήσει με τα κλιμάκια του ΥΠΕΚΑ για να τους...το εξηγήσουν!

Link to comment
Share on other sites

Θ κατατεθεί φάκελλος στο βιομηχανίας? Αν ναι τοτε δε χρειάζεσαι την πολεοδομία θα σου δώσουν αυτοί την παρέκκλιση των όρων δόμησης.Αν όχι, η πολεοδομία δε σου δίνει από μόνη της.Ετσι συμβαίνει στις βιοτεχνιες-βιομηχανιες

Link to comment
Share on other sites

κάτι τετοιο μου είχε πει αρχικά και ο προϊστάμενος ότι δηλ αυτός δεν μπορεί να δώσει όρους δόμησης εκτός από το άρθρο 1, οπότε και ζήτησε θεώρηση των όρων δόμησης από το βιομηχανίας. Ωστόσο μετά με παρέπεμψε ξανά και στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Ποελοδομικού Σχεδιασμού, όπου και έκανα αίτηση και από το οποίο περιμένω τώρα απάντηση για το τί ισχύει.

μάλλον όμως επρεπε εξαρχής οι όροι δόμησης να καθοριστούν από το βιομηχανίας, αλλά επειδή ο πελάτης είχε απαλλακτικό από περιβαλλοντική μελέτη και από άδεια εγκατάστασης "παρακάμφθηκε" αυτό το βήμα και σκάλωσε τώρα.

Link to comment
Share on other sites

μετά από πολύ τρέξιμο και ψάξιμο μέχρι υποβολή ερώτησης στο υπουργείο (επειδή βρίσκεται σε περιοχή natura σε καταφύγιο άγριας ζωής), είναι άρθρο 4.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.