Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελματικό εργαστήριο χαμηλής όχλησης


Recommended Posts

Αυτό με τα 10KW αφορά σε μηχανολογικές εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών (χωρίς μεταποίηση προϊόντων).

Για επαγγελματικά εργαστήρια σύμφωνα με άρθρο 19 Ν. 3982/2011 όπως τροποποιήθηκε με άρθρο 44 του Ν.4155/2013, απαλλάσσονται από άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας εφόσον η κινητήρια ισχύς των εγκατάστασεων <37KW ή θερμική ισχύς<70KW.

Link to comment
Share on other sites

οχι δεν ισχυει μόνο αυτο .

Διαβασε μια παράγραφο πιο κατω.

 

αρθρο 44 παρ 3 ιγ

 

Ειναι σιγουρο οτι εξαιρουνται και μεταποιητικες

Edited by ggeorge
Link to comment
Share on other sites

Ναι έτσι είναι.

 

Απλά μπερδεύει το άρθρο 19 του Ν.3982/2011 που γράφει ότι απαλλάσονται από υποχρέωση άδειας εγκατάτασης και λειτουργίας τα <37KW.

Άλλο όμως ότι απαλλάσονται (περιγράφεται και η σχετική διαδικασία με Υ.Δ. κλπ) και άλλο ότι δεν υπάγονται στις διατάξεις των άρθρων (για τα <10KW).

 

Στην περίπτωση λοιπόν που έχουμε εργαστήριο με εγκατ. κινητήρια ισχύ <10KW, υποβάλλουμε πάλι το ερωτηματολόγιο συμπληρωμένο στη Δ/νση Ανάπτυξης της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και έτσι παίρνουμε εξαίρεση?

Link to comment
Share on other sites

πήγα από περιφέρεια. Για <10KW δεν απαιτείται ερωτηματολόγιο ούτε κάποια άλλη ενέργεια, απλά εξαιρείται από αδειοδότηση. Τώρα αν θέλει ο ιδιοκτήτης να έχει και κάτι γραπτώς στα χέρια του, μπορεί να υποβάλλει το ερωτηματολόγιο και απαντάει η Περιφέρεια αντιστοίχως

Link to comment
Share on other sites

ακριβως . Ο ιδιοκτητης στα μερη μας μπορει να υποβαλει και υπευθυνη δηλωση οτι είναι κατω απο 10kw εκτος απο ερωτηματολογιο που δυσκολευεται να το φτιαξει

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τηλεφωνικά που είχα ρωτήσει μου είπαν πως πρέπει ακόμα και κάτω από 10kw να κάνεις μία απλή κατάθεση το ερωτηματολόγιο.....και λογικό μου φαίνεται γιατί αν δεν έχει πουθενά γραπτώς και σφραγισμένο πως είναι κάτω από 10 kW από δημόσια υπηρεσία (έστω και με την δική του δήλωση βάσει ερωτηματολογίου) πως θα το αποδεικνείει όπου πάει θα κάνει συνέχεια Υ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

αυτο που εννοουσα εγω είναι οτι ο ιδιοκτητης καταθετει με αίτηση στη Δ/νση αναπτυξης το ερωτηματολογιο ή μια υπευθυνη δηλωση που λεει οτι εχει κατω απο 10 kw και η δ/νση αναπτυξης του δίνει μια βεβαιωση οτι δεν απαιτειται αδεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλησπερα σας αλλα επειδη ειμαι καινουργια στο χωρο για αδεια λειτουργιας εργαστηριου δερματινων ειδων ξερετε τι αδειες χρειαζονται?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι!

 

Για άδεια εγκατάστασης παγοποιείου τι διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί; Αδειοδοτείται από τον δήμο ή από το Ανάπτυξης; Που πρέπει να απευθυνθώ;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλημέρα, σε βιοτεχνία που έχει πάρει άδεια εγκατάστασης για ισχύ 49 KW θα αφαιρεθεί εξοπλισμός με αποτέλεσμα να πέσει κάτω από τα 37 KW κινητήρια.Γνωρίζει κάποιος εάν απαιτείται τροποποίηση της άδειας εγκατάστασης ή μπορεί να γίνει αίτηση για απαλλακτικό άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας και η προηγούμενη άδεια εγκατάστασης να παραμείνει αχρησιμοποίητη?

Edited by naper26
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.