Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια αλλαγής χρήσης από κατοικία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος


maRaiz

Recommended Posts

Καλησπέρα,

καταρχάς συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα!

Έχω διαβάσει ήδη αρκετά θέματα που με διαφώτισαν ιδιαίτερα, αλλά στο σύνολο σε σχέση με τη δικιά μου περίπτωση δεν είμαι απολύτως σίγουρη πως θα πρέπει να κινηθώ.

Δυστυχώς έχω ασχοληθεί ελάχιστα με άδειες και θα ήθελα τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα.

Σε διώροφη κατοικία με ΟΑ του 1964 στα βόρεια προάστια, σε δρόμο όπου υπάρχουν ήδη καφέ και εστιατόρια, θέλει ένας πελάτης μου να ενοικιάσει το ισόγειο διαμέρισμα (100τ.μ) για να το λειτουργήσει σαν καφέ -μπαρ.

Ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι το διαμέρισμα δεν είχε κατασκευαστεί σύμφωνα με την ΟΑ, επομένως η υπάρχουσα κατάσταση διαφέρει αρκετά από αυτήν της αδείας. (έχει μετατραπεί η πρόσοψη και η κατοικία σήμερα λειτουργεί σαν δύο αυτόνομα γραφεία με επιπλέον ένα λουτρό και κουζίνα σε διαφορετικές θέσεις από την ΟΑ.

Για να λειτουργήσει σαν καφέ μπαρ θα πρέπει να γίνουν κάποιες αποξηλώσεις των εσωτερικών τοίχων, να δημιοργηθούν νέα λουτρά πιθανόν σε διαφορετικές θέσεις από τις υπάρχουσες, μπαρ κλπ.Επίσης θα γίνουν μικροεργασίες στον εξωτεικό χώρο (διαμόρφωση της αυλής με ράμπα).

Γνωρίζω ότι χρειάζεται άδεια αλλαγής χρήσης από κατοικία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά θα ήθελα να ενημερωθώ για τα παρακάτω:

1.Η άδεια αλλαγής χρήσης με καλύπτει στις παραπάνω εργασίες που θα πρέπει να γίνουν? Μπορώ να διατηρήσω τα υπάρχοντα ανοίγματα της πρόσοψης κι ας είναι διαφορετικά από αυτά της ΟΑ?

2. τι ακριβώς θα πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος (αρχιτεκτονικά, τεύχη προϋπολογισμού, χρονικός προγραμματισμός, τι πίνακες απαιτούνται για ΙΚΑ και πολεοδομία?)

3.Το τοπογραφικό θα είναι ίδιο με νέο πινακάκι?

4.Ώς χώρος συνάθροισης (51-200 άτομα) απαιτείται μελέτη παθητικής πυροπροστασίας, χρειάζεται όμως και ενεργητική?

5.Απαιτείται μελέτη ύδρευσης-αποχέτευσης? Μπορούν να υπογραφούν από αρχιτέκτονα?

6.Πάω με αναλυτικό ή συμβατικό προϋπολογισμό στις αμοιβές?

7.Για να μπορέσει ο πελάτης να ελέγξει αν τον συμφέρει να το νοικιάσει γίνεται να πάρει προέγκριση από το υγειονομικό πριν από την αλλαγή χρήσης?

8.Τέλος επειδή το τράβηξα αρκετά....γνωρίζει κάποιος από την εμπειρία του πόσο καιρό χρειάζεται η έκδοση άδειας αλλαγής χρήσης και τι ποσό θα πρέπει να ζητήσω για όλη τη διαδικασία?

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

επειδή τα βόρεια προάστια είναι βόρεια και όχι παίξε γέλασε, πριν κανεις οτιδήποτε, κάνε μια βόλτα στο τοπογραφικό της πολεοδομίας που υπάγεσαι, να κανεις έλεγχο αν επιτρέπεται η χρήση που επιθυμείς.

Αν είναι χρήση αμιγούς κατοικία ή αλλα.

Ενδεικτικά σου λέω ότι ο Δήμος Κηφισιάς σε μεγάλες εκτάσεις του δεν μπορείς να κανεις την αλλαγή που θες.

Προϋφιστάμενες χρήσεις άλλων αναλογων χρήσεων δεν σου δίνει τη βεβαιότητα ότι επιτρέπονται νέες αλλαγές χρήσης μετά από ορισμένη ημερομηνία που θα έχει βγει το σχετικό ΦΕΚ της περιοχής,

Οποτε πριν όλα τα αλλα tsek τις χρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας,

ειμαι νεα μηχανικος και δεν εχω εμπειρια με οικοδομικες αδειες παρα μονο με μικροδουλες.

Αλλα βρηκα μια δουλεια για μια αλλαγη χρησης απο κατοικια σε καταστημα. το κτιριο ειναι προ του 55 αλλα του βγαλαν αδεια γιατι του κανανε αναπαλαιωση πριν μερικα χρονια, ειναι καπου 70 τμ και δυοροφο και θελουν να το κανουν ταβερνα.

μπορει καποιος να μου πει ποιες ειναι η απαιτουμενες μελετες που πρεπει να γινουν για να βγαλω την αμοιβη?

ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.