Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απλή εφαρμογή για εξαγωγή ορθοφωτοχαρτών Κτηματολογίου


Recommended Posts

Μπορώ στο ktimanet, αφού επιλέξω ένα σημείο με x,y και μετά ένα πολύγωνο, να εκτυπώσω απόσπασμα που να φαίνεται και α) το σημείο με χ,ψ και β) το πολύγωνο μ? Το λέω γιατί όταν πάς να εκτυπώσεις απόσπασμα σου εκτυπώνει μόνο την δευτερη δουλειά που έχεις κάνει (π.χ το πολύγωνο) και η πρώτη δουλειά (σημείο ή ένα αρχικό πολύγωνο), ενώ εσυ το βλέπεις όταν πατάς για εκτύπωση αποσπάσματος εμφανίζεται μόνο το τελευταίο πολύγωνο με τα στοιχεία του

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καταρχήν να πω πολλά μπράβο στον δημιουργό της εφαρμογής.....έχω ένα βασικό ερώτημα να κάνω....έχω κάνει την αλλαγή στα regional settings (τελεία αντί για υποδιαστολή στα δεκαδικά) και τις συντεταγμένες (πάνω αριστερά)  τις εμφανίζει στο αρχείο της γεωαναφοράς ακριβώς όπως πρέπει....

πχ
132.292438271605
0
0
-132.291436464088
422643.867
4366305.245 
 
Αυτό που έγραψε κάποιος προηγούμενος φίλος για μετακίνηση της υποδιαστολής (ή τελείας στη δική μου ρύθμιση) κατά τρεις θέσεις πριν από εκεί που είναι...αφορά τα στοιχεία 132.292438271605 και -132.291436464088, δηλαδή να γίνουν 0.132292438271605 και -0.132291436464088?
 
Προφανώς έχουν σχέση με την κλίμακα  της εικόνας καθώς αν τα αφήσω ως έχουν μεγαλώνει η εικόνα κατά πολύ (σε σχέση με τις πραγματικές αποστάσεις που μετράω στο site  του κτηματολογίου).
 
Και πάλι να πω ένα ευχαριστώ στον δημιουργό αλλά και σε όλους όσους έχουν συμβάλλει μέχρι στιγμής με τις παρατηρήσεις τους και τον βοήθησαν να το βελτιώσει....
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλησπέρα!!

Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν φαίνεται η κλίμακα 1:5000, κτλ (σε μένα τουλάχιστον) και αν μπορώ να κάνω κάτι για να το διορθώσω.

Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Τα τοπογραφικά με 1 / 5000 και  αυτό σαν ..βάση θα πήγαιναν ...σύννεφο (αφού εύκολα μετά γίνονται  1 / 500). Ακόμη και τώρα συντελείται το έγκλημα.  

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να διορθωθεί το εξής θέμα με τη γεωαναφορά της εικόνας που προκύπτει από το πρόγραμμα όταν τη βάζω στο autocad και εκτελώ το georefimg....Ειδικότερα, αν συγκρίνω τις συντεταγμένες πχ μιας γωνίας ενός κτιρίου (κατά προσέγγιση ασφαλώς αφού η ανάλυση είναι σχετικά χαμηλή)  που δίνει το site του κτηματολογίου με αυτές που προκύπτουν όταν κάνω τη γεωαναφορά υπάρχει μια απόκλιση που κυμαίνεται από 1,5 μέτρο και άνω...και συνήθως πρέπει να κάνω μετακίνηση την εικόνα στο autocad  νοτιο-ανατολικά....Αν μπορεί να διορθωθεί αυτό το θέμα και να ταυτίζονται οι συντεταγμένες της γεωαναφερόμενης εικόνας με αυτές του site του κτηματολογίου....θα είναι εξαιρετικά χρήσιμό!

 

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δημιουργό για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει!

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεί να διορθωθεί, πρέπει να μετακινέις την εικόνα σε κάποιο γνωστό σημείο (γωνία κτιρίου που έχεις μετρήσει).

Ενα move είναι, δεν είναι τίποτα!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.Καταρχήν θερμά συγχαρητήρια στον συνάδελφο που μοιράζεται μαζί μας την πολύτιμη εργασία του..

Δυστυχώς σε εμένα δεν δουλεύει.. windows 8.1 και autocad 2010...έχω δοκιμάσει ό,τι περιγράφεται στις 13 σελίδες αυτού του νήματος...

Με την εφαρμογή του συναδέλφου δημιουργώ την εικόνα jpeg που με ενδιαφέρει και το αρχείο jpw, και τα αποθηκευω μαζί.

Δοκίμασα επίσης την μετατροπή και την μετονομασία της εικόνας σε tiff και του αρχειου jpw σε tfw.Εισάγω την εικονα στο autocad σε τυχαίο σημείο.Κάνω appload το georefimg,το καλώ με την εντολή του, επιλέγω την εικόνα όπως μου προτείνει και στην συνέχει μου εμφανιζει μηνυμα λάθους ότι δεν βρέθηκε το γεωαρχείο (GEOREF FILE NOT FOUND)..Έχω αλλάξει επίσης στα regional settings το κόμμα με τελεία, ώστε το γεωαρχείο να έχει την μορφή που προτείνουν κάποιοι συνάδελφοι παραπάνω.. δυστυχώς τίποτα...κάποια ιδέα?

ευχαριστώ.

 

edit: το βρήκα συνάδελφοι...δεν πρέπει να υπάρχει κανένα άλλο αρχείο εικόνας μέσα στο autocad..είχα απόσπασμα από το σχέδιο πόλης σε εικόνα μέσα στο τοπογραφικό..μόλις το έβγαλα όλα δούλεψαν..το αρχείο εικόνας πρέπει να είναι tiff και το γεωαρχείο με κατάληξη tfw.!!!

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πάρα πολύ καλό, μπράβο σου και ευχαριστούμε.

 

Μηπως ξέρεις πρόγραμμα δημιουργίας ορθογωτοχαρτών από δεδομένα drone?

Link to comment
Share on other sites

Πάρα πολύ καλό, μπράβο σου και ευχαριστούμε.

 

Μηπως ξέρεις πρόγραμμα δημιουργίας ορθογωτοχαρτών από δεδομένα drone?

photomod ένα καλό ρωσικό φωτογραμμετρικό πρόγραμμα , υπάρχει σε λαιτ έκδοση ελεύθερο 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λίγο άσχετο με το θέμα του Post, αλλά δεν ήθελα να ανοιξω καινουριο θέμα για την απορία μου.

 

Επαιξα λίγο με τα get requests του wms server του gis.ktimanet.gr και παρατήρησα μια παράμετρο "Basemap=0|JPG". Όταν την αλλάζω σε Basemap=1|JPG μου επιστρέφει υπόβαθρο για όλη την ελλάδα προηγούμενης περιοδου. Γύρω στο 1950 νομίζω, οπως φαίνεται ως παραδειγμα στις 2 εικονες που ανέβασα (περιοχή πάρκου τριτση). Υπάρχει επίσημα τετοιο υπόβαθρο γιατί δεν βλέπω καποια επιλογη στην ιστοσελιδα του κτηματολογίου?

post-22224-0-33787400-1474901957_thumb.jpg

post-22224-0-71449600-1474901972_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.