Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δημοσίευση Ν.4014/11 για τις Ρυθμίσεις Αυθαιρέτων


Recommended Posts

Ο ταχύς οπτικός έλεγχος είναι το λιγότερο δυνατό.Έχει κάποιες οδηγίες ο ΟΑΣΠ αλλά δεν δίνει τους πίνακες με τις βαθμολογίες για να το κάνεις μόνος. Νομίζω ακόμη ότι κυκλοφόρησε σχετικό προγραμματάκι από τη 3DR για ταχύ οπτικό έλεγχο κλπ. Αυτό όμως που δεν διευκρινίζεται στο ΦΕΚ είναι το εξής: εάν από τον οπτικό έλεγχο προκύψει ανεπάρκεια (κατά την προσωπική μου άποψη αυτό μπορεί να είναι αρκετά συχνό) τότε ο μηχανικός τι κάνει; Προχωράει σε αναλυτικότερο έλεγχο ή όχι; Αναλυτικό έλεγχο ζητάει για ορισμένες κατηγορίες αυθαιρεσιών αλλά ακόμη και εκείνη η περιγραφή είναι τόσο μπερδεμένη που στο τέλος δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς σου ζητάει να κάνεις (βλ. άρθρο 24, παρ. 2, υποπαρ. αα και ββ). Μιλάει για αποτύπωση, αποτίμηση υλικών, "στάθμη επιτελεστικότητας" οπότε η πρώτη σκέψη πάει σε ΚΑΝΕΠΕ - EC8-3...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μια απορία ?

Με τις μεταβατικές διατάξεις τι ισχύει για τους προηγούμενους νόμους περί αυθαιρέτων π.χ. Ν3843/10 περί ημιυπαιθρίων κλπ

Τ άρθρο 32 - Καταργούμενες διατάξεις λέει:

Καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ρυθμίζει διαφορετικά τα θέματα που ρυθμίζονται από αυτόν.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή ερώτηση!!! Την ίδια απορία έχω και γω!

 

Οι προηγούμενοι νόμοι και διατάξεις περί νομιποήση και καθορισμός προστίμων για τα αυθαίρετα θα ισχύει???

 

π.χ ισχύει ο 1512/85, το ΦΕΚ 195/98 για τα πρόστιμα, η εγκ. 9809/04 - 9734/04 κλπ???

Link to comment
Share on other sites

παιδια επειδη ειμαι εξωτερικο κ με ρωτανε διαφοροι ελληνες απο εδω για ακινητα στο ελλαδισταν, εχω τις παρακατω ερωτησεις κ ευχαριστω προκαταβολικα.

 

1. διαβασα αυτα που λεει για εξωστη πανω απο ΡΓ, να υποθεσω οτι ισχυει το αντιθετο, δηλαδη αν ειναι μεσα στο οικοπεδο ο κλεισμενος εξωστης εντασεται κανονικα στη ρυθμιση?

2. τι ακριβως συμβαινει με τη διαδικασια? ειναι ετοιμες οι πολεοδομιες να δεχθουν αιτησεις? θα γινει μεσω ΤΕΕ? γνωριζει κανεις ή κλασσικα καθε μερα ακουτε κ κατι καινουργιο?

 

ευχαριστω ξανα.

Link to comment
Share on other sites

1. ναι κανονικα..

2. ψαξε για αλλο θεμα που υπαρχει. Εκει υπαρχει και το λινκ απο το ΥΠΕΚΑ για τη διαδικασια...

Link to comment
Share on other sites

διαβάζοντας αυτό...

"Ουσιαστικά δηλαδή, η ψήφιση της διάταξης αυτής(αναφέρετε στη βεβαίωση του μηχανικού για μεταβιβάσεις κ.τλ) συνεπάγεται, στην πράξη, την αδυναμία του ιδιοκτήτη να μεταβιβάσει το κτίσμα, το οποίο έχει ανεγερθεί προ της ισχύος του Ν.1337/1983 (14.3.1983) και το οποίο νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1337/1983 έχει αποκτήσει εφόσον στο ακίνητο είχε πραγματοποιηθεί πριν ακόμα από το χρόνο κτήσης του, οποιαδήποτε αυθαίρετη κατασκευή ή υπέρβαση της άδειας." πηγή:http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=234&catid=211&artid=2862.

 

μου δημιουργήθηκε οι εξής απορία:

έρχεται ένας πελάτης και σου λέει ,"έχω ένα κτίσμα,που όλο ή ένα μέρος του το έχω τακτοποιήσει (μπορεί να λέει αλήθεια, μπορεί και όχι) με έναν από τους νόμους περί αυθαιρέτων (π.χ 1337/83 ή τους μετέπειτα νόμους περί αυθαιρέτων), η απορία είναι οι εξής: o οποιοσδήποτε πολίτης , ο οποίος τακτοποίησε πλήρως ή εν μέρη με κάποιον από τους νόμους περί αυθαιρέτων, το κτίσμα του, λογικά έχει στα χέρια κάποιο χαρτί, λογικά της πολεοδομίας το οποίο θα πιστοποιεί ότι έχει τακτοποιηθεί το κτίσμα του.

1)υπάρχει αυτό το χαρτί, ή κάτι παρόμοιο, από δημόσια αρχή, το οποίο παίρνοντας ο μηχανικός να ξέρει ακριβώς τι έχει τακτοποιηθεί και τι όχι, και ως ποιο στάδιο έχει τακτοποιηθεί? (θα αναγράφονται τα τακτοποιημένα τετραγωνικά)?

2) τί πρέπει να γράφει αυτό το χαρτί , ώστε εμείς να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο?

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που έχει γίνει νομιμοποιήσεις με προγενέστερους νόμους κτλ τότε το μέρος του κτιρίου που εντάσεται σε αυτους δεν εντάσετε στον 4014.

 

Αλλά από την στιγμή που ο νόμος λέει : Τα παραπάνω δικαιολογητικά υποβάλλονται με πλήρη ευθύνη του ιδιοκτήτη και του μηχανικού του.

 

Τότε καλά θα κάνεις να είσαι σίγουρος για το τι λέει ο ιδιοκτήτης οχι μόνο στα λογια αλλά και με έγγραφα

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα, σε οικοδομη με αδεια , εντος σχεδιου , εχει κατασεκευαστει ενα τμημα μπαλκονιου κ στους 5 οροφους το οποιο δεν φαινεται στα σχεδια . με μια προχειρη ματια , υπερβαινει το 40 % της επιτρεπομενης καλυψης , αλλα την ημερομηνια που κατασκευαστηκε ισως να μην υπηρχε τετειος περιορισμος.

η διαδικασια ειναι δηλωση αυθαιρετου κ μετα αλλαγη αρχιτεκτονικων ?

απλη δηλωση αυθαιρετου? κ ως τι παραβαση θεωρειται? λοιπες πολεοδομικεσ παραβασεις?

Link to comment
Share on other sites

μήπως προσθέτεις τα μ2 όλων των μπαλκονιών; γιατί πολύ μου φαίνεται 40% υπέρβαση κάλυψης (κανονικά θα πρέπει να υπολογίσεις τα τετραγωνικά που προκύπτουν από την οριζόντια προβολή των μπαλκονιών

Link to comment
Share on other sites

Τότε καλά θα κάνεις να είσαι σίγουρος για το τι λέει ο ιδιοκτήτης οχι μόνο στα λογια αλλά και με έγγραφα

 

αυτό ρωτάω diosifides, υπάρχουν τέτοια έγγραφα?τη μορφή-περιεχόμενο έχουν? μπορεί να παραθέσει κάποιος ένα τέτοιο έγγραφο, χωρίς ονόματα βεβαίως

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.