Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

"Σας καταθέτω την υπ' αριθ. 183/2017 Απόφαση του Αρείου Πάγου, δυνάμει της οποίας επιτρέπονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων με κτίσματα άνευ οικοδομικής αδείας κατασκευασθέντα μετά την 31.3.1983 (νέα αυθαίρετα), αφού αυτά δε θα αναγράφονται στις δικαιοπραξίες και στις δηλώσεις συμβαλλομένων διότι θεωρούνται «ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ»

 

  :shock:   

 

Μόνο στην Ελλάδα θα έβρισκε εφαρμογή το παράδοξο του Σρέντινγκερ. Το αυθαίρετο υπάρχει και δεν υπάρχει ταυτόχρονα.  :roll: 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Πολύ καλημέρα σας!

 

Στη βεβαίωση μηχανικού αρκεί να δηλώσω ότι δεν έχει κτίσμα (πρόκειται για γήπεδο) ή πρέπει να αναφέρω και τα τ.μ. του στην τεχνική έκθεση;

 

Τοπογραφικό δεν απαιτείται στην προκειμένη περίπτωση και αν δηλώσω τ.μ. θα είναι αυτά του τίτλου κτίσης και φοβάμαι μήπως δηλώσω αναληθή τ.μ.  μη έχοντας κάνει μετρήσεις.

 

Συμβουλές και προτάσεις δεκτές :)

 

Το θέμα σας έχει αναρτηθεί στην κατηγορία του Ν.4014/11 ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον σε ισχύ.

Για οποιεσδήποτε περεταίρω ερωτήσεις και πληροφορίες, καλό θα ήταν να αναρτήσετε τις απορίες σας στα ανάλογα θέματα του Ν.4495/17 που είναι ο ισχύον νόμος σήμερα.
danaikaterina
 

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

Απαξ και δε μέτρησες τίποτα κατ εμε δε δηλώνεις εμβαδο στην τ.ε. Μπορείς να αναφέρεις κατι σαν " βασει τιτλου τάδε είναι τόσο".

Και πάλι όμως απο τη στιγμή που εσυ δίνεις απλά βεβαίωση αδόμητου και κανεις και γεωγραφικό εντοπισμό, η τ.ε ψιλό τυπική είναι εφόσον δε χρησιμοποιείς το εμβαδόν για συντελεστές κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Εχω ξεκινησει δηλωση για υπαγωγη αυθαιρετου στον 4495 αλλα ο ιδιοκτητης ο οποιος ειναι εξωτερικο εχει πεθανει... Οι κληρονομοι του δεν εχουν ΑΦΜ οντας κατοικοι εξωτερικου.και θα χρειαστει αρκετος χρονος μεχρι να βγαλουν...Επειδη φοβαμαι τις προθεσμιες και πρεπει να πληρωθει το παραβολο για να γινει η υπαγωγη...σε ποιο ονομα λετε να κανω τη Δηλωση ιδιοκτητη αντιστοιχως και το παραβολο? αν το παραβολο πληρωθει  στο ονομα του πεθαμενου υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει προβλημα??

Link to comment
Share on other sites

δεν είσαι εσύ υπεύθυνος. Στο μόνο που μπορείς να συνδράμεις είναι να αποτυπώσεις όπως θα έκανες για τα σχέδια της υπαγωγής και να δώσεις αρχικά τοπογραφικό με τα στοιχεία του κτίσματος να κάνουν αποδοχή και μετά με τα ίδια μεγέθη θα ολοκληρώσεις την υπαγωγή και θα πας σε περαίωση. Έτσι δεν θα έχουν καμία αλλαγή σε Ε9 και θα γίνει η δουλειά τους.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω.

Θα ηταν διαφορετικα εάν ειχε πληρωθει το παραβολο στο ονομα του αποβιωσαντα οπότε ο μηχανικος θα συνεχιζε την διαδικασια  χωρις να απαιτειται συναινεση ή συμμετοχη των κληρονόμων.

Αυτοι, απλα, θα πληρωναν τα "χρεη" της τακτοποιησης. Τωρα, υποχρεουνται σε αποδοχη  αλλά για αυτους  η προθεσμια ειναι ενα ετος, ως κάτοικοι εξωτερικου. Ούτε μπορεις να πληρωσεις το παραβολο με το ΑΦΜ του αποβιωσαντα διοτι εχει "ακυρωθει"

Εδω, πραγματι,  υπαρχει ενα κενο στο νομο, διοτι

Εφοσον ληξει οριστικα ο νομος  στις 1-7-20,  τοτε,  όποιοι θανατοι εχουν επισυμβει πριν - εστω στις 1 Μαίου - θα εχουν οι μεν κληρονομοι υποχρεωση να προχωρησουν την τακτοποιηση μεχρι 1/7

αλλά και και δικαιωμα να αποδεχθουν την κληρονομια 4 μηνες, οι δε κατοικοι εξωτερικου ενα ετος,

αρα μετα την λήξη της προθεσμίας.

Πιθανον δε, για καποιους -   φορολογικους - λογους, καποιος να κανει  αποποίηση, οπότε οι νεοι κληρονομοι θα εχουν την  δικη τους προθεσμια, δλδ. 4μηνη για αποποίηση και 6μηνη για αποδοχη.'

Εδω εχει κενο ο νομος....προφανως διοτι πιστευαν στις "εσαεί" παρατάσεις.

"Κάπως" θα το επιλυσουν.

 

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.