Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

faethon, με τις αναφορες αυτες προσφερω το εξης: να συνειδητοποιησουν ολοι οτι το πνευμα του νομου βρισκεται στο οτι ΚΑΝΕΝΑ ακινητο αυθαιρετο δεν θα ξαναμεταβιβαστει αν δεν πληρωθουν οι αντιστοιχες εισφορες.

 

διοτι, μεχρι σημερα, ειτε δεν δηλωνονταν τμηματικα αυθαιρετα που ανηκαν σε νομιμα ακινητα, ειτε στην περιπτωση των εξολοκληρου αυθαιρετων μεταβιβαζονταν χωρις δευτερη κουβεντα με μια υπευθυνη δηλωση του ιδιοκτητη οτι εχουν ανεγερθει πριν το 83, ασχετα αν ειχαν δηλωθει με τον τοτε νομο η οχι. αυθαιρετα πριν το 83 κατα δηλωση του ιδιοκτητη μεταβιβαζονταν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ αλλη παρεμβαση. ακομη και το 2011 να ειχε ανεγερθει, ο ιδιοκτητης δηλωνε προ 83 και ουτε γατα ουτε ζημια.

 

αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι και το πνευμα του νομου, αυτα πλεον δεν θα γινονται χωρις να ξηλωθει ο ιδιοκτητης. εφτιαξες αυθαιρετο? ωραια, θα σου παρω και φορο οπως και πριν, αλλα θα σου παρω και δεκα φορες αλλο τοσο φορο επειδη εισαι εξυπνακιας και πηγες να τη γλυτωσεις τοσα χρονια...,.

 

οποτε

 

το πνευμα του νομου ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ και με καθε επιφυλαξη, πιστευω οτι ειναι το περιγραμμα, η χρηση και το υψος. ολα τα υπολοιπα ειναι αμπελοφιλοσοφιες.

hint: ξαναδιαβαστε τον 3843 στο σημειο που μιλαει για ταυτοτητα των κτιριων κ αν καταλαβετε κατι παραπανω, αισθανθειτε ελευεθεροι να το εκφρασετε. παρακαλω τη φημη μου και παρακαλουνται οι γεροι συναδελφοι να αποδωσουν το dna τους επανω στο δερμα μου, εχω ΜΑΝΙΑ να το κανουν.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επί του πρακτέου,

Μου ζητήθηκε η περιβόητη βεβαίωση για γονική παροχή και πρέπει να γίνει άμεσα γιατί μάλλον την προλαβαίνουν δεν την προλαβαίνουν την συμβολαιογράφο…..

Πέρα από τα γνωστά προβλήματα που προκύπτουν και τα συζητάμε ( ευθύνες, αποκλίσεις, έλεγχος όλων των σχεδίων ή μόνο τα αρχιτεκτονικά ) έχω ένα θέμα με το ύψος του κτιρίου, όπου μου ζητείται να το βεβαιώσω. Πρόκειται για «πολυώροφη οικοδομή με ισόγειο, μεσοπάτωμα, 2 όροφοι και 2 ρετιρέ (εσοχές)», όπως αναγράφεται στην άδεια. Στο στέλεχος το Συνολικό ύψος της οικοδομής αναφέρεται στα 12,00μ, ενώ από τις τομές (θεωρημένες) προκύπτει 18,25μ….= 12,00μ(ισόγειο+μεσοπάτωμα+2όροφοι) + 3,15μ (α’ εσοχή) + 3,10μ (β’ εσοχή) ????

Αναρωτιέμαι αν το ’60 που βγήκε η άδεια δε μετρούσαν το ύψος των επιπλέον εσοχών για το συνολικό ύψος του κτιρίου. Αν γνωρίζετε κάτι διαφωτίστε με…

 

Επιπλέον κάποιος συνάδελφος ανέφερε ότι απαιτούνται εισφορές σε ΤΕΕ κ ΤΣΜΕΔΕ. Από όσο έχω καταλάβει δεν απαιτείται κάτι τέτοιο και αρκεί μία ΑΠΥ στον πελάτη. Κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Να κανω τη χαζη ερωτηση..

Γτ οι συμβολαιοφραφοι δεν βαζουν προχθεσινη ημερομηνια???

(εκτιμω οτι οι δηλωσεις περασαν απο εφορια κτλ..)

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι αμφιβαλω ακομα και για το κατα ποσον θα χρειαστει και η ΑΠΥ....

 

Κοβει κανεις ΑΠΥ για το 651? Δε νομιζω Τακη...

 

Anyway, ειδωμεν.... Μεχρι στιγμης παλιοτεροι μηχανικοι με ειπανε χωρις ΑΠΥ, κοινως μαυρα...

Link to comment
Share on other sites

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μου είπαν ότι δε γίνεται να δηλώσουν παλαιότερες ημερομηνίες γιατι η ημερομινία πληρωμής στην ΕΤΕ είναι χτεσινη!

Αλλά δεν με αφορά και πολύ αυτό. Το πρόβλημά μου είναι το συνολικό ύψος του κτιρίου , όπου στο στέλεχος γράφει 12μ και με βάση την τομή 18,25μ....

Link to comment
Share on other sites

κοβω ΑΠΥ για συστασεις, συμβολαια γενικα, καθε χρηση σε δημοσιο, για σχεδια για ΔΟΥ οτι παει σε δημοσια υπηρεσια ...μην φαμε κανα προστιμο

Link to comment
Share on other sites

Εχω και εγω μια ερώτηση

Εστω με καλούν να εκδώσω την βεβαίωση

Πάω στην πολεοδομία, κάθομαι στην ουρά κάνω αίτηση, παίρνω αρ. πρωτοκόλλου, για αντίγραφα σχεδίων, ξαναπάω μετά από 1 εβδομάδα, βγάζω φωτοτυπίες, παω στο ακίνητο και κάνω αυτοψία, και διαπιστώνω αυθαιρεσία, άρα δεν εκδίδω βεβαίωση.

Ενημερώνω τον ιδιοκτήτη ότι πρεπει να τακτοποιήσει την αυθαιρεσία.

Και εκείνος μου απαντάει «καλά ασε θα δουμε ίσως αργότερα»…..

Εμενα ποιος μου πληρώνει τις ώρες μου και τα έξοδα??????????????

Link to comment
Share on other sites

Κάνε μια σωστή συμφωνία

και πάρε και μία ανάλογη προκαταβολή.

Απλό είναι!

Αν και μέχρι σήμερα ο υποψήφιος αγοραστής ήταν αυτος που πλήρωνε μηχανικό για να κάνει τον έλεγχο νομιμότητας. Άσχετα από το ότι δεν ήταν υποχρεωμένος από την νομοθεσία.

Το καλό με την απαίτηση βεβαίωσης

είναι το ότι θα παγιωθεί στην συνείδηση όλων των εμπλεκομένων σε μια αγοραπωλησία

πως η συμμετοχή του μηχανικού γλιτώνει από πολλά παρατράγουδα

Link to comment
Share on other sites

ωραια ολα αυτα ε? συμπλπηρωστε τις φανταστικες ιδεες σας, να κανουμε κουβεντουλα μεχρι τον ερχομο του nibiru.

 

Μου αρέσει το πως σκέφτεσαι!

 

Αχ αυτός ο Zecharia, έκαψε κόσμο... :)

Link to comment
Share on other sites

Προτείνω: Προκαταβολή τουλάχιστον 300€ για σχέδια - αυτοψία. Αν όλα πάνε καλά εκδίδουμε βεβαίωση, κόβουμε ΑΠΥ οπωσδήποτε γιατί η βεβαίωσή μας μνημονέυεται στο Συμβόλαιο (=Δημόσιο Έγγραφο) και ταυτόχρονα πληρωνόμαστε άλλα 500€ - 1.000€ κατά περίπτωση.

Αν υπάρχει αυθαιρεσία κρατάμε τα 300€ και αρχίζουν οι πιέσεις από τον ιδιοκτήτη. Οι λιπόψυχοι ή πεινασμένοι (όχι με την υποτιμητική έννοια - μπορεί όλοι πεινασμένοι να είμαστε σε λίγο) υποχωρούν και υπογράφουν για να τελειώνουν, οι ακέραιοι ή χορτάτοι Μηχανικοί κρατάνε την προκ/λη, παραπέμπουν τον ιδιοκτήτη στην εφαρμογή των διατάξεων του αρ.24 του Ν4014/2011 περί τακτοποίησης αυθαιρέτων (εφ' όσον είναι σε ισχύ), ειδάλλως σε ανεύρεση άλλου συναδέλφου και κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.