Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

Καταρχήν για να δώσει ο μηχανικός βεβαίωση νομιμότητας πρέπει να έχεις πληρώσει όλο το πρόστιμο.

Άρα δεν μπορεί να σε δώσει βεβαίωση πριν πληρώσεις τις 15000 που λες πως είναι το πρόστιμο.

Από εκεί και μετά, την ημερομηνία της αυτοψίας δηλαδή, μετράει το 2μηνο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο καθένας βέβαια το βλέπει όπως το θέλει στη σημερινή εποχή αδιαφορόντας αν ο κόσμος πεθαίνει της πείνας και δεν μπορεί να επιβιώσει... Εσείς στουμπάτε κάτι εκατομμύρια άλλο πράγμα... δεν ξέρετε από φτώχεια... 2.000 να περνετε απτον κάθε πελάτη βάλε να δεις πόσα βγάζετε τον μήνα...
θα 'λεγα τώρα καμιά κουβέντα...
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

θα 'λεγα τώρα καμιά κουβέντα...

Κρατιέμαι κι εγώ... :-x αλλά κάτω από τα 6150€ δεν πέφτω σε κανέναν πελάτη!!!!!!!!!!

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Εως πολύ προκλητικό!Απλά να προσθέσω ότι δεν έχουν όλοι οι μηχανικοί αυθαίρετα να τακτοποιήσουν!Εγώ πχ δεν έχω πάρει κανένα, ίσα ίσα που πρέπει να πληρώσω τη δικιά μου κληρονομιά!Επομένως ας μην γενικεύουμε "φίλτατη Αγγελικη''.Και στην τελική οι μηχανικοί είναι από τους λίγους κλάδους που έχουν βουλιάξει τόσο πολύ και μάλιστα με υποχρεωτικές δυσθεώρατες ασφαλιστικες εισφορές δουλεύουν δε δουλεύουν!Για παράδειγμα εγώ είμαι στο αφορολόγητο και έχω να πληρώσω και γύρω στα 3500 ΤΣΜΕΔΕ!Που θα τα βρω??Γι αυτό αν είναι να αρχίσουμε να λέμε ο καθένας τι προβλήματα έχει και πως θα καταφέρει να ζήσει δεν θα βγάλουμε άκρη!Άσε που δεν είναι ο σκοπός του ΦΟΡΟΥΜ αυτός!Εδώ είμαστε για να ρωτάμε συμβουλές και όχι να κατηγορούμε τους μηχανικούς που στην τελική τραβάνε και αυτοί τα πάνδεινα!Είναι σαν να κατηγορείς τον οδηγό του λεωφορείου επειδή το εισιτήριο είναι 1,4 ευρώ!ΕΛΕΟΣ!Και το ότι το κράτος δεν είναι ένα κοινωνικό κράτος πάλι δε σου φταίνε οι μηχανικοί!Ούτε κάποιος μηχανικός πιστεύω σε υποχρέωσε να πληρώσεις για καμία βεβαίωση και για κανένα αυθαίρετο!Το κράτος το κάνει!Επομένως κάλλιστα μπορείς να συντάξεις μια επιστολή διαμαρτυρίας και να τη στείλεις σε αυτούς που νομίζεις ότι είναι οι υπεύθυνοι και όχι να κατηγορείς έναν κλάδο που προσπαθεί να μείνει όρθιος με το ένα πόδι κομμένο και το άλλο χτυπημένο!Ευχαριστώ!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αγγελική όπως πολύ σωστά σου είπανε η βεβαίωση για την περαίωση της διαδικασίας τυπώνεται μετά την εξόφληση του προστίμου.Η βεβαίωση νομιμότητας όμως βγαίνει όταν εσύ τη ζητήσεις από κάποιο μηχανικό.Οταν λοιπόν φτάσεις στο σημείο να κάνεις συμβόλαιο τότε ζήτα να σου βεβαιώσουν για τη νομιμότητα του κτιρίου σου ώστε να είσαι μέσα στο διάστημα των 2 μηνών.

Link to comment
Share on other sites

Απολύτως σωστός ο Μανώλης παραπάνω. Τακτοποίηση δεν σημαίνει και αυτόματη βεβαίωση νομιμότητας κι αυτο διότι μπορει να έχεις 5 αυθαιρεσίες κι εσυ να επιλεξεις να τακτοποιησεις μόνο τις τρεις. Βεβαίωση παίρνεις όταν τη ζητήσεις οπότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Όσο για το προκλητικό σου σχόλιο, είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις ακόμα κι αν αυτο είναι απολύτως λανθασμένο. Είναι όμως απρεπες να προσβαλλεις αυτούς που την ίδια στιγμή ζητάς να σε συμβουλεψιυν και μάλιστα δωρεάν...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

AggelikiAs, ουδόλως με αφορούν τα προσωπικά-οικογενειακά-οικονομικά σου προβλήματα. Όχι γιατί είμαι "ανάλγητος", αλλά γιατί έχω ήδη αρκετά δικά μου να σκεφτώ και γιατί ΑΠΑΙΤΩ όπως εγώ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ (ενώ δεν έχω καμία τέτοια υποχρέωση) και ανιδιοτελώς, παρέχω τις συμβουλές μου σε ένα φόρουμ στο οποίο εσύ είσαι επισκέπτις, έτσι κι εσύ να σέβεσαι τους συνομιλητές σου σε αυτό το φόρουμ που σε φιλοξενεί και την οποία φιλοξενία επέλεξες να καταχραστείς επιτιθέμενη χωρίς κανέναν λόγο στα μέλη του. Οι απορίες σου μπορούσαν να απαντηθούν άμεσα και πανεύκολα από το μηχανικό που ανέλαβε ήδη την τακτοποίηση του αυθαιρέτου σου.Υ.Γ. Προτείνω και παρακαλώ για το οριστικό ban του χρήστη "AggelikiAs". Το πιθανότερο είναι φυσικά να μη μας ξαναενοχλήσει ούτως ή άλλως, καθώς την απάντησή της την πήρε παρά τον απαράδεκτο τρόπο της, αλλά θεωρώ πως θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια αποπομπή ιδιώτη ως παράδειγμα.

Edited by tpanag
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ορισμένες φορές "λέμε περισσότερα δια της σιγής"!!!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.