Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

Αν δεν κάνω λάθος η βεβαίωση του μηχανικού

 

(για την οποία έχει ασφαλώς προηγηθεί αποτύπωση, μελέτη σχεδίων, αυτοψία, απασχόληση μηχανικού και για τα οποία προβλέπονται κανονικά αμοιβές και έτσι πρέπει)

 

δεν αναφέρει κάπου ο Νόμος οτι πληρώνεται ξεχωριστά αμοιβή καθόσον οι αμοιβές για τις προαπαιτούμενες εργασίες έχουν ήδη πληρωθεί.

 

Μην κάνουν καμιά παπαριά και δεν εκδίδουν βεβαιώσεις χωρίς μίζα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα συνάδελφοι……

Σε αδόμητο αγροτεμάχιο έκτος σχέδιο, εκτός οικισμού ή οικόπεδο σε οικισμό του 85 (ακτινικό) για να γίνει συμβόλαιο μεταβίβασης χρειάζεται βεβαίωση δασαρχείου?

Το λέω γιατί στην βεβαίωση πρέπει να αναγράφεται πως τον εν λόγο αγροτεμάχιο ή οικόπεδο δεν εμπίπτει στις περιπτώσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 23 Ν4014.

Link to comment
Share on other sites

ΜΕΜΟΣ

το αλλάξανε με το άρθρο 49; (ή 50-51)

και πλέον βεβαιώνεις ΜΟΝΟ ότι "δεν έχει κατασκευασθεί αυθαίρετο" μέσα σε ακίνητο αυτής της παραγράφου

(και εγώ, όταν βγήκε ο νόμος, το συζήτησα με την προϊσταμένη και απορούσαμε, χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε-γιατί φαινόταν πέραν του ότι βεβαιώναμε ότι δεν ήταν «δασική κλπ περιοχή» εμείς οι υπογράφοντες μηχανικοί, ότι απαγορεύονταν για αυτά και η μεταβίβασή τους ακόμη)

Link to comment
Share on other sites

Να με συγχωρέσετε εάν έχει ήδη απαντηθεί, αλλά ανέτρεξα 3-4 σελίδες πίσω και δεν βρήκα κάτι.

 

Σε οικόπεδο με σύσταση καθέτου, στο 1ο μισό υφίσταται κατοικία. Ο πελάτης ειναι ο ιδιοκτήτης του 2ου μισού, το οποίο είναι αδόμητο.

 

Δίνω "βεβαίωση αδόμητου" για το...μισό αδόμητο ακίνητο ή "βεβαίωση μή υπαρξης αυθαιρεσιών" για όλο το ακίνητο, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του κτίσματος ;

Link to comment
Share on other sites

Θα δώσεις βεβαίωση που θα λέει :

 

"βεβαιώνεται ότι στη διακεκριμένη αυτοτελή κάθετη ιδιοκτησία, μη συμπεριλαμβανομένων των κοινοκτήτων ή κοινοχρήστων χώρων του ακινήτου, δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές που να επηρεάζουν τη δόμηση, την κάλυψη και το ύψος της ιδιοκτησίας και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια και δεν υπάγεται σε καμία από τις περιπτώσεις της παραγράφου 3."

 

Ακριβώς το ίδιο θα λέει και η βεβαίωση όταν έχουν γίνει μόνο εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους που έχει αναφερθεί σε άλλο post.

Link to comment
Share on other sites

Η παρουσα μορφη της βεβαιωσης ομως, που ειναι και η σωστοτερη πλεον, μετα τη δημοσιευση και του 4030, δεν ειναι αυτη που εκδιδεται απο το συστημα...

 

Ουδεμια αναφπρα για κοινοχρηστους και κοινοκτητους, δεν αφαιρεθηκε το εμφανεις, ενω και η δηλωση του ιδιοκτητη δεν εχει αλλαξει ακομα...

 

Παρολα αυτα, η συμβολαιογραφος μου ζητησε την ηλεκτρονικη βεβαιωση, παρα τις ελλειψεις της και συμφωνησαμε να επισυμαφθει στο συμβολαιο η βεβαιωση που θελει, σφραγισμενη και υπογεγραμμενη, η δηλωση του ακινητου στο συστημα που εχω γραψει λεκτικο στα προσθετα στοιχεια και στα σχολια καθως και η δικη μου η βεβαιωση επισης σφραγισμενη και υπογεγραμμενη και απο αγοραστη και πωλητη

 

Και αυτο επειδη επισυναπτονται φωτογραφιες και στη δηλωση αναγραφω οτι αυτες αποτελουν αναποσπαστο κομματι της βεβαιωσης με ταυτοχρονη συνυπογραφη απο τους συμβαλλομενους, αποδεχομενοι την πραγματικη κατασταση των φωτογραφιων...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι σε συζήτηση με συμβολαιογράφο, επειδή κι αυτή ήθελε την βεβαίωση του ΤΕΕ, πρότεινε να γραφεί ιδιόχειρα επ' αυτής του ΤΕΕ το ακόλουθο:

"Η παρούσα βεβαίωση δίδεται αποκλειστικά και μόνο για την καταγραφή του Μοναδικού Αριθμού Ακινήτου και σε καμία περίπτωση τα λοιπά αναγραφόμενα σε αυτήν δεν βεβαιώνονται από τον υπογράφοντα Μηχανικό, πλην του Μοναδικού Αριθμού Ακινήτου. Αντ' αυτής δίδεται η συνημμένη στην παρούσα, με τίτλο "Βεβαίωση για Συμβολαιογραφική Πράξη", στην οποία αναφέρεται και ο Μοναδικός Αριθμός Ακινήτου."

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

inzaghi πλάκα κάνεις ε; :) :) :)

Πες ότι μας δουλεύεις για το ότι δεν έχουν αλλάξει ακόμα το λεκτικό στι βεβαιώσεις που εκδίδει το σύστημα;

:) :) :) :)

Καλά τι περιμένουν να αλλάξουν ένα αρχείο;

Ούτε καν να πέσει το σύστημα για πάνω από 1min δεν απαιτεί αυτή η αλλαγή. Και δεν πιστεύω να πει κανένας πας 4 το πρωί το σύστημα έχει "πελάτες". Αλλά εκείνη την ώρα δεν θα έχει και "οικοδοσπότες"!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.