Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

ίσως είναι down από το πρωί λόγω της αποχής που υπήρχε σήμερα των διπλ.μηχανικών... και μάλλον το ξέχασαν... σιγά το πράγμα σου λέει, ποιός βιάζεται σ'αυτή τη χώρα? και αύριο μέρα είναι!

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλά τι γίνεται ρε παιδιά ? ξεκινήσανε να δηλώνουν κ μπλόκαρε το site του ΤΕΕ...... κ που να πλησιάσουν οι μέρες της λήξης..... θα πρέπει να μπαίνουμε μεσάνυχτα να τις κάνουμε.....

 

να κάνω μια ερώτηση .... θέλω να δώσω βεβαίωση για μια οριζόντια ιδιοκτησία που έχει τακτοποιήσει δύο Η/Χ..... που θα πρέπει αυτό να φανεί ? θα πρέπει να γράψω κατι διαφορετικό στα σχόλια ? απλά είναι η πρώτη που δίνω με προηγούμενη τακτοποίηση χώρου με το Ν3843 και αναρωτιέμαι μήπως χρειάζεται κάτι πρόσθετο ? αν έχει κάνει κάποιος ασ βοηθήσει ...

 

 

Εγω βασικα πρωτα γραφω τη δικια μου βεβαιωση, ετσι οπως τη θελω να ειναι κι επειτα στα προσθετα στοιχεια και στα σχολια την κανω copy paste απο το word, για να αναγραφεται ακριβως οτι θελω να γραφεται....

Φυσικα και αναφερω τα στοιχεια περαιωσης του 3843 με αριθμους πρωτοκολλου κλπ, απλως στη βεβαιωση που θα παραδωσεις στη συμβολαιογραφο δεν αναφερεται τιποτα περαν των κλασσικων οτι σου επιδοθηκαν τυχον νομιμοποιητικα στοιχεια...

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα ......

 

depy τελικά έχεις δίκιο ... παιδιά χρειάζεται από οτι μου είπε κ η συμβολαιογράφος μια βεβαίωση για κάθε ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία αφού και στο κτηματολόγιο δηλώθηκαν όλες οι οριζόντιεσ ιδιοκτησίες χωριστά.έτσι είπε η συμβολαιογράφος έτσι θα κινηθώ, πάντως κ οι συμβολαιογράφοι με τις βεβαι΄ωσεις και τους υποθηκοφύλακες τα έχουν χάσει δεν ξέρουν τι θέλουν... αλλά πιστεύω σιγα σιγα με τον καιρό να τα ξεκαθαρίσουν κ αυτοί εντελώς.

 

inzaghi και εγώ κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω.... απλά δε γράφω ξεχωριστή βεβαίωση στο word....αλλά σίγουρα μέσα στα σχόλια θα αναφερθώ και στην τακτοποίηση του η/χ και στα στοιχεία περαίωσης του 3843.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Η σελίδα του ΤΕΕ είναι ακόμα κάτω, συμβολαιογράφος με κάλεσε και μου είπε να της δώσω νέα βεβαίωση χωρίς "εμφανείς" και να αναφέρονται συγκεκριμένα οι εξαιρέσεις της παρ. 2 του άρθρου 23 του 4014/11. Είχανε λέει σεμινάριο στο ΤΙΤΑΝΙΑ οι συμβολαιογράφοι και τους ενημέρωσαν εκεί. Εμάς γιατί στο διάολο δε μας ενημερώνει κανείς; Που είναι το ΤΕΕ; Γιατί δε λέγανε από την αρχή ότι δεν μπορούν να αναλάβουν; Συγγνώμη συνάδελφοι τα 'χω πάρει...

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ συναδέλφισα. Το οικόπεδο παραμένει ένα και στην προκειμένη είναι αδόμητο. Ας έχει σύσταση οριζόντιας. Είναι αδόμητο αυτή τη στιγμή. Δηλαδή να δώσει 10 βεβαιώσεις π.χ. (μια για κάθε μελλοντική οριζόντια) οι οποίες θα διαφοροποιούνται ως προς τι μεταξύ τους και με ποιόν σκοπό;

 

Υ.Γ. Ο ΚΑΕΚ παραμένει ένας και ίδιος ακόμα και αν γίνει σύσταση σε ένα γεωτεμάχιο. Απλά δημιουργούνται "εκτεταμένοι ΚΑΕΚ" για τις επιμέρους οριζόντιες πράγμα το οποίο δε μας αφορά στο συγκεκριμένο θέμα.

 

 

Βάσει λογικής δεν είσαι τελείως λάθος...δυστυχώς όμως ο νόμος θεσπίστηκε από ανθρώπους με έλλειψη του αισθήματος της κοινής λογικής και επιπλέον με πολλά κενά και μπερδεμένες οδηγίες...συνεπώς...για κάθε αυτοτελή (εδώ οριζόντια) ιδιοκτησία απαιτείται ξεχωριστή βεβαίωση...η οριζόντια ιδιοκτησία μπορεί να μεταβιβαστεί, να υποθηκευτεί, να μεταγραφεί και να εγγραφεί στο κτηματολόγιο ξεχωριστά και ανεξάρτητα..άρα και η βεβαίωση που τη συνοδεύει θα πρέπει να περιγράφει τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία (είτε αυτή φαίνεται στο μάτι είτε στα σχέδια!) και όχι το οικόπεδο, το οποίο παραμένει ένα αλλά έχει επέλθει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του..

 

..και αν στο παράδειγμα που ανέφερε ο συνάδελφος, αντί για μια εταιρία είχες 10 ιδιοκτήτες και 10 οριζόντιες αντίστοιχα, και ο κάθε ιδιοκτήτης ήθελε να μεταβιβάσει την ιδιοκτησία του, τότε τι θα έκανες??...θα έβγαζες μια βεβαίωση αδόμητου για το οικόπεδο όπου απλά θα φαινόντουσαν όλοι ως συνιδιοκτήτες και θα τους μοίραζες αντίγραφα για να τα επισυνάψουν στα συμβόλαια τους??...γιατί σε αυτήν την περίπτωση, αν είναι όλοι συνιδιοκτήτες στο οικόπεδο θα είναι και σε ότι ανεγερθεί μέσα σε αυτό, με τα ανάλογα ποσοστά..πράγμα που δε συμφωνεί με τη σύσταση της οριζοντίου!..

 

..κοινώς θέλω να πω (από όσα έχω διαβάσει και καταλάβει!) ότι σε κάθε μεταβίβαση, κάπου θα πρέπει να συμφωνεί η βεβαίωση με το ακίνητο που μεταβιβάζεται....και αν κάνω λάθος σε κάποιο σημείο μετά χαράς να με διορθώσεις!

 

Υ.Γ...φιλικά μιλάμε πάντα, γιατί όπως είπαμε, δεν είναι κακό να διαφωνούμε!

Link to comment
Share on other sites

Δες παρ. 6, Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις για τη χρήση του λογισμικού, ΜΕΡΟΣ Β' του ΤΕΕ

 

Το έχει δοκιμάσει κανείς? δλδ να ακυρώσει βεβαίωση μηχανικου.

Θέλω να ακυρώσω μια και να εκδόσω καινούργια λόγω λάθους στην περιγραφή.

Πρέπει να περιμένουμε κάποια απάντηση πρώτα απο το ΤΕΕ για να εκδόσουμε την καινούργια ή απλά στελνουμε την Υ.Δ. για ακύρωση και βγαζουμε την καινουργια απευθείας?

Συγνώμη για τις πολλές ερωτησεις απλά έχω αγχωθεί πολύ και ο πελάτης με πιέζει αρκετά.

Φυσικά όταν πηρα να ρωτήσω το ΤΕΕ για το θέμα του λάθους, πριν δω αυτο το post, δε μου ανέφεραν καν οτι έχω δικαίωμα ακύρωσης και δε μου έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση για το αν μπορω να φτιάξω δεύτερη βεβαίωση για το ίδιο ακίνητο.

Link to comment
Share on other sites

εγώ έβγαλα βεβαίωση με μόνο λαθος την ημερομηνία αυτοψιας.και επειδή έβαλα αντί για 12το μήνα 10το αυτή ηταν ακυρη (ειχαν παρέλθει 2 μήνες) ετσι εκανα καινούρια δήλωση με σωστή ημερομηνία. δεν ξέρω αν έπραξα σωστά..

Link to comment
Share on other sites

μάλλον σωστά έκανες...αφού έχουν παρέλθει και οι 2 μηνες της υποτιθέμενης αυτοψίας.

είναι πάντως απαράδεκτο πιστεύω το οτι δε σου αφήνουν και τρομερό περιθώριο λάθους ή διόρθωσης του. Και οι απαντήσεις του ΤΕΕ, άμα εισαι τυχερός βέβαια και σου σηκώσουν το τηλέφωνο, να είναι τόσο αόριστες.

Link to comment
Share on other sites

εγώ έβγαλα βεβαίωση με μόνο λαθος την ημερομηνία αυτοψιας.και επειδή έβαλα αντί για 12το μήνα 10το αυτή ηταν ακυρη (ειχαν παρέλθει 2 μήνες) ετσι εκανα καινούρια δήλωση με σωστή ημερομηνία. δεν ξέρω αν έπραξα σωστά..

 

 

Σωστά έπραξες (δεν υπάρχει άλλη επιλογή άλλωστε), πρόσεξε όμως: πρέπει να στείλεις οπωσδήποτε φαξ στο ΤΕΕ, ζητώντας την ακύρωση/διαγραφή της παλιάς βεβαιώσης από το σύστημα, εξηγώντας τους λόγους που το ζητάς. Το είδα νομίζω στο τελευταίο "σετ" ερωταπαντήσεων.

Link to comment
Share on other sites

Στις βεβαιωσεις περι μη υπαρξης αυθαιρεσιων για κτισμα χωρις αδεια σε οικοπεδο ,που ο ιδιοκτητης επιμενει οτι ειναι προ του 55 , η παλαιοτητα φανταζομαι αποδυκνυεται με τα εγγραφα που γραφει ο νομος σε αυτα μπορει να ειναι και μαρτυριες γειτονων ....? ρωταω γιατι αεορφωτογραφιες δεν υπαρχουν απο ολες τις χρονολογιες και σε ολη την Ελλαδα οσο για τα υπολοιπα αποδεικτικα πρεπει να εισαι τελειως κωλοφαρδος για να βρεις καιτι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.