Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

Σύμφωνα με τις συμπληρωματικές διευκρινήσεις της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ όταν στο ίδιο συμβολαιογραφικό έγγραφο περιέχεται σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και μεταβίβασης μιας ή περισσοτέρων διηρημένων ιδιοκτησιών τότε πρόκειται για 2 διαφορετικές και αυθύπαρκτες εγγραπτέες πράξεις οπότε η βεβαίωση και το τοπογραφικό συντρέχει αυτοτελώς για κάθε μία δικαιοπραξία (σύσταση, μεταβίβαση). Αρα 2 βεβαιώσεις σε ίδιο συμβόλαιο, συνεπώς και σε διαφορετικά συμβόλαια ξεχωριστές βεβαιώσεις.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παρακαλω τα φωτα σας συναδελφοι. Συγνωμη προκαταβολικα αν ρωραω βασικα και πραματα που εχουν υποθει. Ειναι η πρωτη βεβαιωση μη αυθαιρεσιας που κανω. Πηγα μετρησα το διαμερισμα ολα ηταν βαση σχεδιου ενταξει. Τι κανω? Παω στο συστημα αυθαιρετων απο οτι ξερω αλλα δεν ξερω τι κανω απο εκει και περα το λογικο θα ηταν να υπηρχε φακελος για βεβαιωσεις αλλα νομιζω δεν υπαχει..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κάποιες γρήγορες ερωτήσεις αν μπορεί κάποιος να απαντήσει για να τα σιγουρέψω...

 

Όταν πρόκειται μόνο για βεβαίωση του 4014:

α) Το κουτάκι "Διαφορετική Διαμερισμάτωση" στα στοιχεία υπολογισμού του Πίνακα του ΤΕΕ το κλικάρετε η όχι?

β) Στην τεχνική έκθεση και στα σχόλια σε περίπτωση διαμερίσματος με 0 παραβάσεις τι επιπλέον γράφεται εκτός από τα τυποποιημένα που βγάζει το ΤΕΕ? κάποιο κείμενο υπόδειγμα μήπως εχει κάποιος?

γ) Αν δίπλα σε τακτοποιημένη (με 3843) κλειστή θέση πάρκινγκ επί της πιλοτις που έγινε διαμέρισμα, υπάρχει σύμφωνα με τα εγκεκριμένα της ΟΑ, κλειστή θέση παρκινγ αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει κλειστεί τελείως θα δίνατε βεβαίωση νομιμότητας? (τα παρκινκ είναι κοινόχρηστα/κοινόκτητα χωρίς χιλιοστά με συναίνεση)

Διάβασα παρόμοια ερώτηση στο ίδιο Thread αλλά δεν υπήρξε απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

1. Όχι αφού δεν κάνεις δήλωση τακτοποίησης

2. Εγώ γράφω τι έχω πραγματικά στα χέρια μου.

3. Εξαρτάται από την ιδιοκτησία που δίνεις την βεβαίωση

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ καταρχήν.

 

για το 3ο: είναι κοινόχρηστη οικογενειακή (γονείς - παιδιά) πυλωτή με δυο κλειστά πάρκινγκ χωρίς χιλιοστά (στην οποία τακτοποίησα με 3843 την αλλαγη χρήσης της μιας)

Η άλλη έχει περιμετρικό τοιχίο χαμηλό ενός μέτρου (ουσιαστικά δεν χρησιμοποιείτε σαν πάρκινγκ) και δεν έχουν σκοπό να το κλείσουν σίγουρα, αλλά θα φαίνεται στις φωτογραφίες ότι είναι ανοικτό

 

δ) χρειάζεται στην ίδια περίπτωση να περάσω την περαίωση με τις πληρωμές (του 3843) στο σύστημα η αρκεί να τις έχω στο αρχείο μου (δεν κλικάρει το "εισαγωγή παλιότερων πληρωμών)

Link to comment
Share on other sites

Για ποια ιδιοκτησία θα δώσεις βεβαίωση;

Για την ιδιοκτησία που τακτοποιήθηκε με τον Ν3843;

Για την κλειστή/ανοιχτή ΘΣ;

Για όλη την pilotis;

Για όλη την οικοδομή;

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη Faethon εγώ το εξήγησα βιαστικά.

Σε χώρο κοινόχρηστης πυλωτής (στο στεγασμένο χώρο και εντός νομίμου όγκου) υπήρχε στα σχέδια 1 μεγάλο κλειστό, διπλό Γκαράζ. (χωρίς χιλιοστά ή αποκλειστική χρήση). Το μισό περίπου γκαράζ και ένα μικρο κομμάτι από την πυλωτή έγινε κατοικία (τακτοποιήθηκε με 3843) ενώ το υπόλοιπο παρέμεινε ουσιαστικά ανοικτός χώρος στάθμευσης πιλοτής.

Οι συνιδιοκτήτες (μητέρα-γιος και κόρη) θέλουν να δώσουν αποκλειστική χρήση του χώρου που τακτοποιήθηκε, στην ιδιοκτήτρια (κόρη) του διαμερίσματος του Χ Ορόφου.

Φαντάζομαι ότι δεν μπορώ να δώσω βεβαίωση του 4014 μόνο για τον χώρο που τακτοποιήθηκε με τον 3843 (αφού δεν προκύπτει ιδιοκτησία) αλλά για όλη την πιλοτή ή κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Τις ερωτήσεις που σου έκανα παραπάνω, θα σου πρότεινα να τις κάνεις στον συμβολαιογράφο που ζητάει την βεβαίωση.

Αυτός είναι που θα σου πει για ποιο πράγμα θα δώσεις βεβαίωση.

 

Τώρα, το ότι δεν έχει κλειστή την θέση στάθμευσης, είναι αυθαιρεσία που επηρεάζει το ύψος, τη δόμηση ή την κάλυψη, του μεταβιβαζομένου ακινήτου;

Θεωρώ πως όχι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.