Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν στη συνέχεια, μετά την έκδοση της άδειας δηλαδή, οριστικοποιήσεις την αντίστοιχη δήλωση 4014 που έκανες, αυτομάτως μπορείς να εκδώσεις τη Βεβαίωση 4014 από εκεί.

Όταν έχει εκδοθεί η άδεια νομιμοποίησης πώς μπορεί να οριστικοποιηθεί η δήλωση? Όταν πατάς υποβολή γράφει "προς έκδοση αδείας κλπ". Παλιότερα που είχα παρόμοια περίπτωση και έστειλα φαξ στο ΤΕΕ την οικ. άδεια μου είχαν πει πως παραμένει προσωρινή υπαγωγή η υπόθεση και δεν ασχολούμαι άλλο αφού είμαι νόμιμος.

Στην παρούσα περίπτωση ξαναέκανα δήλωση για να δώσω την βεβαίωση (η πρώτη δήλωση ήταν για τη νομιμοποίηση και η δεύτερη για τη βεβαίωση).

Link to comment
Share on other sites

Δες τις οδηγίες του ΤΕΕ http://portal.tee.gr.../TEE/MyTEE/ayth

 

 

Δ1. Δηλώσεις αυθαιρέτων

Στην περίπτωση αυθαιρέτων, διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά, μέσω της εκάστοτε δήλωσης αυθαιρέτου, αιτήματα με τα παρακάτω θέματα:

1. Την συμπλήρωση/διόρθωση στοιχείων της δήλωσης όταν αυτή βρίσκεται σε «Ολοκληρωμένη υπαγωγή» και άρα δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης από τον μηχανικό.

2. Τη διόρθωση παλαιότερων ποσών προστίμων εάν έχει εισαχθεί εσφαλμένο ποσόν στο πεδίο «Παλαιότερα πρόστιμα» της καρτέλας «Πρόσθετα στοιχεία»

3. Την τροποποίηση του σχήματος δόσεων (από εφάπαξ σε δόσεις ή από δόσεις σε εφάπαξ).

4. Την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων (αύξηση αριθμού δόσεων).

5. Τη δυνατότητα προώθησης δήλωσης σε προσωρινή υπαγωγή αυθαιρέτων κατασκευών σε παραδοσιακούς οικισμούς, μετά τη θετική κρίση της επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 24

6. Τη δυνατότητα προώθησης δήλωσης σε ολοκληρωμένη υπαγωγή (προς έκδοση αδείας, πρόχειρες κατασκευές,) μετά την έκδοση της οικοδομικής αδείας ή τη θετική κρίση της Επιτροπής της παρ. 9

Όλα τα παραπάνω αιτήματα, διεκπεραιώνονται πλέον αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της συγκεκριμένης δήλωσης αυθαιρέτου που αφορούν, από την καρτέλα «Αιτήσεις».

Το αίτημα με θέμα:

 

7. Αντικατάσταση μηχανικού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής στο ν. 4014/2011 με άλλο μηχανικό
Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα θέμα που με απασχολεί σχετικά με τον 4014.

Οι ιδιοκτήτες μιας πολυκατοικίας, θέλουν το ακάλυπτο χώρο να τον μετατρέψουν σε parking. Η συναίνεση των ιδιοκτητών υπάρχει. Ο ακάλυπτος χώρος της πολυκατοικίας σήμερα δεν χρησιμοποιείται και είναι άδειος. Δεν έχει ούτε φυτά, ούτε πράσινο.

  • Στην πολεοδομία μου είπαν ότι το όλο θέμα δεν έχει καμία σχέση με την πολεοδομία, δηλαδή δεν θα εμπλακεί η υπηρεσία της πολεοδομίας σε αυτήν την μετατροπή. Είναι αλήθεια αυτό??? Μου φαίνεται λίγο παράξενο.
  • Η συμβολαιογράφος μου είπε ότι χρειάζεται μηχανικός για τον 4014, προφανώς λόγω της σύστασης του εμπράγματος δικαιώματος. Εγώ λοιπόν, σαν πολιτικός μηχανικός, καλούμαι να δώσω μια βεβαίωση μηχανικού σύμφωνα με την παρ.4 άρθρου 23 του ν4014. Τι πρέπει να ελέγξω??? Τον ακάλυπτο χώρο, αν συμφωνεί με το διάγραμμα κάλυψης και το τοπογραφικό της πολεοδομίας???
  • Πρέπει να ελέγξω και όλα τα διαμερίσματα, αν συμφωνούν με τις κατόψεις??? Νομίζω πως όχι.

Edited by classicb
Link to comment
Share on other sites

Για να εκδόσεις βεβαίωση 4014 περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών θα πρέπει να ελέγξεις τους κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου (όχι τα διαμερίσματα)....

Link to comment
Share on other sites

Ναι κι αυτά "ανήκουν" στους κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.