Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άλφα Μπλόκ και κεραμοσκεπή


p@nos

Recommended Posts

Να θέσω και εγώ δύο εερωτήσεις:

1) Ξέρω ότι το άλφα μπλοκ (ytong) σοβατίζεται. Υπάρχει όμως κάποιος ειδικός σοβάς ή δεν ξέρω εγώ κάποιο άλλο υλικό που να μην θέλει βαψίματα και άλλα μετά? (Σοβάτισμα δηλαδή και τελείωσε)

 

2) Για ελαφριά κεραμοσκεπή για πείτε καμια ιδέα. Μου είπαν για κάποια πάνελ του Λεμπέση,αλλά δεν τα ξέρω και η ιστοσελίδα δεν μπόρεσε να με πείσει. Επίσης μου είπαν για κάποιο είδος κεραμιδιού από την Ν. Ζηλανδία (πόσο μακριά θα φτάσω???), το GERARD. Ούτε αυτό το ξέρω, αλλά υπάρχει και στην Ελλάδα. Τέλος πάντων... Όποιος ξέρει κανένα αξιόπιστο και ελαφρύ υλικό, περιμένω απάντηση.

 

Thx

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

1) Για το σοβάντισμα απαιτούνται: ένα αστάρωμα με ασταρι μη αφυδάτωσης-πρόσφυσης και στη συνέχεια πεταχτό κονιαμα με ρητίνες και τελικός σοβάς έτοιμος μιας στρώσης (έγχρωμος ή μη)

 

2) Το πανελ του Λεμπέση είναι σε σχήμα κερμιδιού,πλάτους 1,00μ και μηκους κατοπιν παραγγελίας,πάχους 4 εκ,με πολυουρεθάνη.

Τα GERARD είναι μεταλλικά κεραμίδια με επικέλυψη κεραμική ψηφιδα σε διάφορα χρώματα.Το κόστος αγοράς των υλικών είναι περίπου 35 ευρω/μ2 και 30 ευρώ/μ2 αντίστοιχα.

 

Επίσης καλό είναι το εξωτερικό σοβάντισμα να γίνει με ενίσχυση υαλοπλέγματος και ο σοβάς να είναι στεγανός.Υπάρχουν έτοιμα υδρόφοβα επιχρίσματα.

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Για επίχρισμα πάνω σε τούβλα πορομπετόν (ή αλλιώς alhpa block, ytong) η καλύτερη λύση είναι του έτοιμου σοβά, 1ας στρώσης και κατά προτίμηση αυτός που είναι αδιάβροχος, θα βρεις διάφορες εταιρείες στο εμπόριο.

 

Όσο για ελαφρύ κεραμίδι υπάρχει μια λύση του πορσελάνινου κεραμιδιού με βάρος ανά τετραγωνικού ~18κιλά, το κόστος αυτού δεν ξεπερνά τα 12ευρό (με Φ.Π.Α.) και είναι αντοχής. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για τα κεραμίδια στείλε μου ένα email στο [email protected] και θα σε ενημερώσω για πολλά περισσότερα θέματα για το κεραμίδι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.