Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτημα Αρθρο 26 – παράγραφος 2 – Περιπτώσεις που μπορεί να εκδοθεί Ο.Α σε αυθαίρετο.


Recommended Posts

Συνάδελφοι είχα καταθέσει ένα αυθαίρετο για νομιμοποιήση και είχα μείνει στο σταδιο της αρχικής υποβολής!!!

Μόλις επέλεξα ότι θα εκδόσω άδεια και έχω τα εξής 2 προβλήματα:

1) Δεν μου δίνει την δυνατότητα να ξαναυπολογίσω τα πρόστιμα!!! Το κουμπί του ευρω είναι απενεργοποιημένο

2) Οταν παω να ξανακάνω υποβολή μου υπολογίζει ΠΑΛΙ πρόστιμα και με ρωτάει τρόπο πληρωμής

 

Εσείς τι κάνατε?

Link to comment
Share on other sites

άλλαξε λίγο τα μέτρα ώστε να υπάρχει λόγος επαναυπολογισμού... κάνε υποβολή σε προσωρινη υπαγωγή, θα δείς ότι θα διορθωθεί το πρόβλημά σου και το πρόστιμο που έχει υπολογίσει για το τμήμα που πάει για άδεια εξαφανίζεται... στη συνέχεια ξανάλλαξε τα μέτρα στα ορθά και ξανακάνε υποβολή της προσωρινής υπαγωγής...

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

Έχει ξεκαθαρίσει το θέμα για το αν διατηρεί το ακίνητο την υπόλοιπη δόμηση που είχε στην περίπτωση που δεν αποφασίσει ο ιδιοκτήτης να βγάλει Ο.Α., αλλά να πληρώσει πρόστιμο με το Ν.4014/11;

Edited by william
Link to comment
Share on other sites

αυτό συνάδελφε william θα θέλαμε πολύ να συμβεί αλλά το βλέπω στη σφαίρα της φαντασίας... η πολεοδομία αν πας στο Διάγραμμα Κάλυψης χώρους που μετράνε στην κάλυψη και στη δόμηση, είναι δυνατόν να σου πέι ότι είναι αόρατοι??? ασχέτως αν είναι τακτοποιημένοι ή νομιμοποιημένοι ή οτιδήποτε άλλο?? χλωμό το βλέπω...

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

Καταλαβάνω τι εννοείς συνάδελφε kontegr, αλλά στο 3843 η υπόλοιπη δόμηση δεν επεραζόταν (εγκ 6 αν θυμάμαι καλά), καθώς αποτελεί ρύθμιση και όχι νομιμοποίηση. Άρα γιατί να μην ισχύει και εδώ.

Διαφορετικά δηλ τι θα ισχύει, προσωρινή δέσμευση της υπόλοιπης δόμησης του οικοπέδου για 30 χρόνια;

Link to comment
Share on other sites

Μας το ξεκαθαρίσανε σε ημερίδα του ΤΕΕ ότι οι υπερβάσεις δόμησης "τρώνε" τον υπόλοιπο συντελεστή.100% σίγουρο (και λογικό , όπως το θέτει ο Kontegr)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι το ξαναδοκίμασα με άλλα τμ και όταν επέλεξα να πάω σε προσωρινή υπαγωγή πάλι με ρώτησα για αποδοχή του προστίμου και τις δόσεις!!!!

 

Έχω αρχίσει και αγχώνομαι!!!Μηπως μπλοκάρισε η αίτηση γτ είναι από τις 20/11???

Link to comment
Share on other sites

Φοβάμαι οτι η ερώτηση μου έχει ξανατεθεί αλλά παρακαλώ για την επιείκια σας καθώς άκρη δεν βγάζω και λογικά οι πελάτες με πιέζουν.

 

Το παρακάτω ερώτημα ειναι: Το ερώτημα μου αφορά στο γνωστό μπέρδεμα περί νομιμοποιήσης μερους υφιστάμενης κατασκευής και τακτοποίησης του υπόλοιπου μέρους του.

 

Στην περίπτωση μου σε περιοχή που εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης προυπάρχει αυθαίρετη διόροφη κατασκευή. Η κατασκευή έχει αυθαιρεσίες τόσο υπέρβασης δόμησης όσο και παραβίασης πλάγιων αποστάσεων Δ σε σχεση με τους ορους δόμησης της περιοχής.

 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω ειναι ότι δεν μπορώ να προσδιορίσω αν είναι δυνατόν να εκδοθεί άδεια νομιμοποίσης για το τμήμα το οποίο βρίσκεται εντός νόμιμου περιγράμματος και να τακτοποιήσω το τμήμα που βρίσκεται εντός της απόστασης Δ.

 

Σε επικοινωνία μου με το Τ.Ε.Ε. η υπάλληλος μου ανέφερε οτι πρέπει να υπαχθει ολόκληρο προς τακτοποίηση καθώς θα υπάρχει ζήτημα με τη στατική μελέτη καθώς και με το παράδοξο οτι μέχρι μια νοητή γραμμή της κατοικίας το σπίτι θα είναι νομιμοποιημένο και πέρα απο αυτή τακτοποιημένο.

 

Η δική μου λογική μου υπαγορεύει ότι υπάρχει η δυνατότητα νομιμοποίσης του τμήματος που πληροί τους όρους δόμησης και τακτοποίησης του υπόλοιπου τμήματος . Βέβαια οι απορίες μου αφορούν την αποτύπωση της κατασκευής για την άδεια νομιμοποίησης καθώς και την συνταξη της στατικής μελέτης.

 

Να προσθέσω ότι για το παραπάνω ζήτημα υπάρχει και η ερώτηση- απάντηση του ΥΠΕΚΑ Γ5 αλλά περισσότερο σε χρησμό φέρνει παρά σε απάντηση. ( Μπορεί η αυθαίρετη κατασκευή συνολικά να υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4014/11 καταβάλλοντας το παράβολο που της αναλογεί. Εναλλακτικά κάθε τμήμα μπορεί να υπαχθεί στην αντίστοιχη διάταξη του νόμου, που το καλύπτει. )

 

Ευχαριστώ εκ τών προτέρων για τη βοήθεια σας και το χρόνο που θα αφιερώσετε για την απορία μου και ζητώ συγνώμη αν παραβίασα κάποιον κανόνα.

Edited by dlef
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.