Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παραχώρηση λωρίδας για δρόμο σε οικισμό κάτω των 2000 κατ.


Recommended Posts

Βασιλικη σωστα στο ζητησαν πρεπει ολοι οι δρομοι που ακουμπανε στην ιδιοκτησια σου να ειναι 4 m. Δεν θυμαμαι εαν εκτος απο την παραχωρηση πρεπει να ελευθερωσεις και τον χωρο δηλαδη να γκρεμισεις μαντρες κλπ..

αυτό με τις μάντρες είναι πολύ ενδιαφέρον.

 

γνώμες?

η δική μου είναι πως από τη στιγμή που το παραχωρείς, οι διαμορφώσεις πρέπει να γίνουν, όταν γίνουν, με έξοδα του δήμου.

τώρα, αν υπάρχει μάντρα.... ας πούμε την γκρεμίζεις. και τα θεμέλια? κι αν υπάρχει υψομετρική διαφορά μεταξύ δρόμου και παραχωρημένου τμήματος?

θα πρέπει κανείς να κάνει και διαμορφώσεις σε έκταση η οποία πλέον δεν του ανήκει? λίγο μπερδεμένα μου φαίνονται...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 122
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...

συναδελφοι εχω οικοπεδο διαμπερες σε οικισμο κατω των 2000 κατοικων. δηλαδη εχω προσωπο σε δρομο στο ανατολικο και δυτικο μερος. στο ενα απο τα δυο δεν εχω δρομο 4 μ. πρεπει να παραχωρησω σε κοινη χρηση εκταση ωστε να εχω και στους δυο δρομους προσωπο σωστο?

Link to comment
Share on other sites

Κατά αναλογία του γωνιακού οικοπέδου (βλ. #84) θεωρώ ότι πρέπει να έχεις και στα δυο πρόσωπα, σε όλο το μήκος τους, πλάτος οδού 4 μ. Όπου δεν υπάρχει παραχωρείται εδαφική λωρίδα ώστε το ημιπλάτος του δρόμου μετά την παραχώρηση να είναι τουλάχιστον δυο μέτρα. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κατά αναλογία του γωνιακού οικοπέδου (βλ. #84) θεωρώ ότι πρέπει να έχεις και στα δυο πρόσωπα, σε όλο το μήκος τους, πλάτος οδού 4 μ. Όπου δεν υπάρχει παραχωρείται εδαφική λωρίδα ώστε το ημιπλάτος του δρόμου μετά την παραχώρηση να είναι τουλάχιστον δυο μέτρα. 

 

Σωστός......

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οικόπεδο σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων,προυφιστάμενο του '85,με τμήμα εντός (800m2) και εκτός (400m2).Κατά κανόνα αρτιότητα 2000m2 σύμφωνα με την απόφαση Νομάρχη και απαιτούμενο πλάτος δρόμου 6m επίσης βάσει αυτής.Προφανώς το οικόπεδο ήταν άρτιο κατά παρέκκληση και δεν ήταν οικοδομήσιμο αρχικά.Προκειμένου να καταστεί οικοδομήσιμο,τo 2005 παραχώρησε λωρίδα 6m επί πλευράς οικοπέδου που βρίσκεται στο ΕΚΤΟΣ τμήμα και λίγο αργότερα εκδόθηκε οικοδομική άδεια,εγώ σήμερα κάνω τακτοποίηση.Παρόλο που δεν απαιτείται τοπογραφικό,ενδεχομένως να γίνει.Το ερώτημά μου είναι αν η παραχώρηση έγινε σωστά (επί πλευράς οικοπέδου που βρίσκεται στο ΕΚΤΟΣ τμήμα)και ορθώς βγήκε η οικοδομική άδεια ή αν κακώς είγινε η παραχώρηση και κακώς εκδόθηκε η οικοδομική άδεια (καλός φίλος-συνάδελφος υποστηρίζει οτι παραχώρηση τμήματος γίνεται μόνο σε πλευρά οικοπέδου που βρίσκεται σε ΕΝΤΟΣ οικισμού τμήμα).Όσο και αν έψαξα δε βρήκα τίποτα σχετικό,από την άλλη η άδεια μια χαρά βγήκε,αλλά ούτε στο τοπογραφικό,ούτε στο διάγραμμα κάλυψής της υπάρχει η δήλωση 651/77 και αυτό με φυλλιάζει άσχημα...
.Ασχέτως του "πώς" ενδεχομένως εκδόθηκε αυτή η άδεια και πώς την υπέγραψε ο ιδιώτης μηχανικός και ο υπάλληλος της ΥΔΟΜ,το οικόπεδό μου σήμερα είναι οικοδομήσιμο άραγε ή μήπως κακώς έγινε παραχώρηση,το οικόπεδο δε μπορούσε να είναι οικοδομήσιμο,η άδεια είναι άκυρη κ.λ.π?
Επίσης,στο εν λόγω οικόπεδο έχει συσταθεί κάθετη αποτελούμενη από 2 ιδιοκτησίες.Στο τοπογραφικό της σύστασης ΔΕΝ δείχνεται το όριο του οικισμού και όλο το οικόπεδο (1200m2) χαρακτηρίζεται ΕΝΤΟΣ,οπότε όπως καταλαβαίνουμε όλοι,δημιουργήθηκε μια κάθετη σύσταση που περιλαμβάνει και τμήματα που στην πραγματικότητα βρίσκονται στο ΕΚΤΟΣ οικισμού τμήμα.Φαντάζομαι οτι κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να γίνει αν φαινόταν η γραμμή του οικισμού στο τοπογραφικό της σύστασης,οπότε και γι'αυτό αποκρύφτηκε σωστά?

Ομορφιές... :P

Edited by Greenick
Link to comment
Share on other sites

με λάθος τοπογραφικό διάγραμμα που θεωρεί όλο το γεωτεμάχιο εντός ορίου οικισμού

έπονται και άλλα λάθη

τι δρόμος δημιουργήθηκε εκτός ορίων?

πόσο είναι το πρόσωπο του γεωτεμαχίου? το ισχύον κατά κανόνα εντός ορίων οικισμού?

η άδεια εκδόθηκε μεν αλλά το κτίριο που τοποθετήθηκε στο εντός ή εκτός?

Link to comment
Share on other sites

Τελικά κατέληξα σε συμπέρασμα μετά από γενικότερη έρευνα (συμβόλαια παραχώρησης της λωρίδας στο εκτός κομμάτι + τοπογραφικό που τη συνοδεύει,βόλτα από ΥΔΟΜ και συζήτηση με έμπειρο και εξαιρετικό υπάλληλο κ.λ.π)
Κατέληξα οτι ορθώς βγήκε η άδεια,απλά η κάθετη που έχει συσταθεί είναι για τα πανηγύρια.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ thanx για τα ερωτήματα... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.