Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παραχώρηση λωρίδας για δρόμο σε οικισμό κάτω των 2000 κατ.


Recommended Posts

20 λεπτά πριν, anpap said:

Aπ οτι καταλαβαινω Pavlos33 για να βγει η αδεια όπου εφάπτεται το υφισταμενο κτιριο με τα συνορα δε χρειαζεται παραχώρηση παρα μόνο 1μ στο δυτικο τμήμα του οικοπέδου οπου δε βρισκεται οικοδομη και εφάπτεται με το μονοπατι. Σωστα?

Σωστά με τη διαφορά, όπως σωστά αναφέρει ο Δημήτρης η παραχώρηση θα αφορά πλάτος εδαφικής λωρίδας 1,50 μ έτσι ώστε μετά την παραχώρηση να προκύψει ημιπλάτος δρόμου 2 μ προς την πλευρά της ιδιοκτησίας. Ελέγχεις βεβαίως αν για τους οικισμούς της περιοχής ή για τον συγκεκριμένο ορίζεται μεγαλύτερο απαιτούμενο πλάτος από τα 4 μ (πχ 6 μ) οπότε και η παραχώρηση θα πρέπει να είναι μεγαλύτερου πλάτους.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 122
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σωστα λαθος εγραψα για 1 μέτρο 1,5 είναι.  Εχω ελέγξει οτι το απαιτούμενο πλάτος για το συγκεκριμενο οικισμο είναι τα 4μ

ευχαριστω

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

καλησπερα.σε οριοθετημενο οικισμο<2000 κατ. εχω οικοπεδο το οποιο εχει ανατολικα προσωπο σε ΚΧ πλατους 6.00 μ και δυτικα συνορευει με ιδιωτικο δρομο οπως αναφερεται και στα συμβολαια κτησης του οικοπεδου του 1997 πλατους 3.00μ.απ την οικεια ΥΔΟΜ μου ζητουν να αποδειξω οτι ο δρομος ειναι ιδιωτικος.πως θα γινει αυτο???υποψην οτι ο ιδιωτικος δρομος σταματα μπροστα σε μια ιδιοκτησια .δηλαδη εχει μηκος 10 μ περιπου ,πλατος 3μ και στα 10 μετρα υπαρχει καγκελοπορτα ιδιοκτησιας.

Link to comment
Share on other sites

Σε πρώτη φάση ανέβασε το τοπογραφικό σου να έχουμε εικόνα του ερωτήματος.

Ο δρόμος ανατολικά πλάτους 6 μ  πως έχει προκύψει;

Παραχώρηση από άλλοτε "τυφλό" γεωτεμάχιο με σκοπό να αποκτήσει οικοδομησιμότητα βάσει των διατάξεων που καταργήθηκαν από το ΣΤΕ ή προυπήρχε του 1985;

ο "ιδιωτικός δρόμος" τι ακριβώς είναι; Αποτελεί δουλεία διέλευσης κάποις ιδιοκτησίας ή γίνεται χρήση και από άλλες ιδιοκτησίες;

 

Link to comment
Share on other sites

το θεμα μου δεν ειναι ο δρομος ανατολικα.ειναι η ιδιωτικη οδος δυτικα οπως αναφερεται στο συμβολαιο.απο ερευνα που εκανα ο δρομος αυτος εχεια αφεθει απο γειτονα ατυπα για να περναει ενας αλλος ιδιοκτητης στο βαθος.μηπως να τον γραψω σαν ιδιοκτησια ταδε?

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα σου πρωτίστως είναι ο δρόμος ανατολικά να διαπιστώσεις αν το οικόπεδο είναι οικοδομήσιμο. Το ότι αναφέρθηκε σε συμβόλαιο ιδιωτικός δρόμος μην το δένεις ότι όντως ήταν έτσι. 

Τι πάει να πει ιδιωτικός δρόμος; 

ή είναι ιδιοκτησία και αποτελεί δουλεία διέλευσης, ή είναι δημόσιος δρόμος. Από ότι περιγράφεις μάλλον για άτυπη (μη συμβολαιογραφική) δουλεία διέλευσης πρόκειται η οποία μάλλον χρησιμοποιείται για πάνω από 20 χρόνια.

Ο τοπογράφος που συνεργάζεσαι μπορεί να δει σε παλιότερες αεροφωτογραφίες αν υπάρχει αυτή η εδαφική λωρίδα; Οι γείτονες ρώτησες αν θυμούνται κάτι για να συνδράμεις και με αυτό τον τρόπο στην περαιτέρω έρευνα;

Μπορείς να πάρεις το συμβόλαιο του γείτονα να δεις τι αναφέρει;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Παντως, δεν καταλαβα γιατι ενδιαφερεται η ΥΔΟΜ για το "ιδιοκτησιακο" και την ιδιοτητα του δυτικου δρομου...

Δυτικα υπαρχει  ενα  οικοπεδο .....απο καπου στην ακρη αφησε  ο ιδιοκτητης του να περναει ο γειτονας προς το πίσω οικοπεδο/χωραφι ξερωγωτι...με δουλεια ή "δια  λογου"

δλδ αν εσυ πεις "δημοσιος δρομος" θα το δεχτει?

Link to comment
Share on other sites

10 λεπτά πριν, dimitris GM said:

Παντως, δεν καταλαβα γιατι ενδιαφερεται η ΥΔΟΜ για το "ιδιοκτησιακο" και την ιδιοτητα του δυτικου δρομου...

https://el.wikipedia.org/wiki/Θου_Κύριε

 

Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, dimitris GM said:

Παντως, δεν καταλαβα γιατι ενδιαφερεται η ΥΔΟΜ για το "ιδιοκτησιακο" και την ιδιοτητα του δυτικου δρομου...

.....

ίσως γιατί ο ορισμός "ιδιωτικός δρόμος" (πέραν του ότι είναι πλέον αδόκιμος, δηλ. στερείται νοήματος, όπως προείπε ο Παύλος) παραπέμπει σε ιδιωτική πολεοδόμηση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Αντιμετωπίζω περίπτωση γεωτεμαχίου το οποίο έχει πρόσωπο σε μονοπάτι και είναι εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων. Το μονοπάτι φαίνεται σαν "ελεύθερος χώρος" και στον χάρτη ΓΥΣ. Αυτή τη στιγμή το γεωτεμάχιο είναι άρτιο κατά παρέκκλιση και μη οικοδομήσιμο και διερευνώ το κατά πόσον, μπορεί να αποκτήσει οικοδομησιμότητα εφόσον παραχωρηθεί εδαφική λωρίδα σε κοινή χρήση(του λέιπει το πλάτος προσώπου).  Το γεγονός αυτό έχει ως προϋπόθεση να είναι κοινόχρηστος χώρος το μονοπάτι. Είχα επικοινωνία με την κεντρική ΥΔΟΜ του νομού η οποία με παρέπεμψε στο Δήμο(ο Δήμος δεν έχει δικιά του ΥΔΟΜ) και ο Δήμος με παρέπεμψε στον πρόεδρο της κοινότητας, ο οποίος μου είπε ότι το μονοπάτι αποτελεί κοινόχρηστο χώρο. Επειδή προφανώς και δεν εμπιστεύομαι το λόγο του προέδρου, υπάρχει κάποια βεβαίωση που μπορώ να λάβω από το δήμο για τον χαρακτηρισμό του δρόμου? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.