Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

βοηθεια σε μαθημα στατικης


mixanikos21

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους μπορει να μου εξηγησει καποιος πως γινονται τα διαγραμματα ροπων σε δοκους οχι ομως βρισκοντας τιμες αλλα ποιοτικα...μπορει καποιος να με παραθεσει καπου?

Link to comment
Share on other sites

δες εδώ:

 

http://users.ntua.gr/vkoum/

 

Στα προπτυχιακά μαθήματα και στην καρτέλα στατική ΙΙ στις εφαρμογές έχει παραδείγματα για εύρεση ποιοτικών διαγραμμάτων.

Πιστεύω θα σε καλύψει.

Ότι άλλο θες εδώ είμαστε.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Υπάρχουν κάπου ποιοτικά διαγράμματα ροπών για θερμοκρασιακή διαφορά? ομοιόμορφη και διαφορά άνω κάτω πέλματος...Ενδιαφέρομαι για αμφίπακτο πλαίσιο...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τα έχω υπόψιν. Το Μπετόν καλέντερ δίνει τιμές ροπών κλπ στις ακμές. Πόσο είναι η ροπή στο μέσο? Πως είναι το διάγραμμα? Το έλυσα το πρόβλημα από τότε αλλά μέσω του λογισμικού που χρησιμοποιώ, δεν βρήκα πίνακες... 

Link to comment
Share on other sites

Δυσκολα θα μπορουσε να δωθει εστω και σε επιπεδο παραμορφωμενου φορεα απαντηση στο ερωτημα σου.

 

Εξηγουμαι:

 

Στην περιπτωση θερμοκρασιακης μεταβολης που μεταφραζεται σε μεταβολη μηκους του στοιχειου και ιδιαιτερα στην περιπτωση +ΔΤ -> αυξηση μηκους, τα γεωμετρικα χαρακτηριστικα της διατομης αλλα και το υλικο του στοιχειου, θα καθορισουν την παραμορφωση του κι επομενως τα εντατικα μεγεθη που θα αναπτυχθουν.

 

Για παραδειγμα, για μια μικρη +ΔΤ σε μεταλλικο πλαισιο (ινα αναφορας μεσα στο πλαισιο) οι στυλοι θα εχουν θετικη ροπη στον ποδα - αρνητικη στην κεφαλη (1 αλλαγη κυρτοτητας) και η δοκος αρνητικη ροπη καμπυλου δ/τος (καμια αλλαγη κυρτοτητας).

 

Στην περιπτωση ομως που εχουμε μεγαλη +ΔΤ και πχ ισχνη δοκο αλλα ισχυρους στυλους, δε μας εγγυαται κανεις οτι η παραμορφωμενη δοκος θα συνεχισει να μην εχει αλλαγη κυρτοτητας οποτε θα μεταβαλλεται το δ/μα ροπων μεταξυ θετικων και αρνητικων ροπων με σημεια μηδενισμου ισαριθμα με τις αλλαγες κυρτοτητας.

 

Επομενως η τυποποιηση αυτου του δ/τος ροπων ειναι δυσκολοτερη απο πχ την απλη εφαρμογη ομοιομορφου φορτιου επι της δοκου.

 

 

Σε καθε περιπτωση τα εργαλεια ειναι στα χερια μας οπως προειπες και μας βοηθουν να εκτιμησουμε γρηγορα το πιθανο σεναριο.

Link to comment
Share on other sites

Ο σύνάδελφος gagbill20 μου έστειλε πίνακες με ποιοτικά διαγράμματα που δείχνουν και την θερμοκρασία και τα ανεβάζω. Τον ευχαριστώ πολύ:

 

 

post-112-0-28194500-1373970860_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμπληρωματικα κι επεξηγηματικα να αναφερω πως τα διαγραμματα αυτα περιεχονταν στις σημειωσεις του καθηγητη Χ. Μπισμπου οι οποιες διδονταν ως το βασικο βιβλιο του μαθηματος Μεταλλικες Κατασκευες Ι στο τμ. Πολ. Μηχ. του ΑΠΘ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.